Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Hei! Velger å poste dette som anonym. Jeg skal prøve å gjøre dette så kort som mulig.

 

Jeg lurer rett å slett på om jeg er deprimert og lurer på noen som kjenner seg igjen og/eller har oppsøkt hjelp (psykolog)

 

Ifjor opplevde jeg veldig mye, jeg gikk over fra student til arbeidslivet, jeg flyttet flere ganger før jeg flyttet fast der jeg bor nå. Det var altså mange overganger på meg ifjor.

Jeg la på meg også kanskje 5-10 kilo i løpet av senvåren/sommer/tidlig høst, dette har jeg nå tatt tak i.

 

Problemet er at jeg ikke har lyst på noe lenger! Jeg har ikke lyst på å trene (dette elsket jeg før!) jeg tar ikke så mye kontakt med venner, orker ikke feste eller å finne på så mye med vennene, vil heller være hjemme for meg selv. Vennene mine har reagert på dette og jeg gir bare et svadasvar.

 

Før så trente jeg ofte, som student, gjerne 5 ganger i uken over en lengre periode. Nå er det veldig varierende å jeg har ikke trent aktivt på lenge, selv om jeg før fant mye glede i dette. Nå har jeg ikke lyst/ork.

 

Jeg har heller ikke særlig sexlyst. Jeg blir sjeldent kåt og jeg onanerer sjeldnere enn før (kanske 1 gang i uken, noen ganger 2) Jeg er homofil og har hatt/har noen utfordringer med det. F.eks aldri hatt type.

 

Jeg har ingen glede med livet lenger. Venner er aktive, har kjæreste, begynner å etablere seg. Jeg sitter her. Vil gjerne reise, men vanskelig å reise med venner. Det er nesten så jeg vurderer å reise alene, bare for å reise et sted. I helgene sitter jeg bare inne, orker ikke gjøre annet å handle mat. Skal jeg møte venner, syns jeg det er litt "stress"

 

Periodevis er jeg veldig slapp. Før kunne jeg sove lett, nå hender det at jeg ligger våken i 1-2 timer før jeg sovner. Jeg sover stort sett alltid når jeg kommer hjem fra jobb også.

 

Kan også si at jeg i flere etapper i livet har vært veldig lite sosial, med mangel på venner. Dette gjaldt spesielt i tenårene, hvor livet var å være inne å se på tv og å spille. Dette ble bedre for noen år siden, men nå er lysten altså borte igjen.

 

Før så jeg lyst på livet. Jeg likte å være med venner, likte å trene og jeg likte å finne på ting.

 

Dette ble noe lenger enn hva jeg tenkte, men ville at dere skulle få et bilde av situasjonen min. Er dette tegn på deperesjon? Jeg syns dette er litt.. Vel, det er litt tabu å være åpen om det, og tanken på å sykmelde meg pga dette fra jobb er et stort skritt.. Bare det å ta kontakt med legen ..

 

Denne er vel "siste vei ut" og at jeg bør ta kontakt, eller er dette vanlig å "føle"? Kan si det sånn at jeg har hatt det mer eller mindre slik siden september/oktober. Bare tanken på å kontakte legen...

Selv om jeg har skrevet at jeg ikke ser så lyst på livet/har glede i hverdagen så er det ikke slik at jeg vurderer selvmord, så det er sagt.

 

Kort oppsummert:

Homofil med noen utfordringer/aldri hatt type/føler seg utenfor "samfunnet"

ingen sexlyst

ingen glede over tidligere interesser

lat og giddalaus

sover mye, til tider slapp

Er hjemme hele helgen stort sett, kveldene etter jobb å.



Anonymous poster hash: 03eb7...cea
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne er vel "siste vei ut" og at jeg bør ta kontakt, eller er dette vanlig å "føle"? Kan si det sånn at jeg har hatt det mer eller mindre slik siden september/oktober. Bare tanken på å kontakte legen...

Selv om jeg har skrevet at jeg ikke ser så lyst på livet/har glede i hverdagen så er det ikke slik at jeg vurderer selvmord, så det er sagt.

 

Du bør definitivt ta kontakt med fastlegen din og bestille time. Overdriv litt også hvordan du har det..

 

Og når du går ut av legekontoret etterpå så kan du tenke over det du overdrev om faktisk var en overdrivelse!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan selvsagt være depresjon, men jeg sitter med en følelse ut i fra det du skriver at ingenting dramatisk nok har hendt til at du skal være deprimert. Besides om du virkelig er deprimert så vil du kjenne igjen følelsen umiddelbart. Jeg tenker du kanskje har en fysisk plage der nedstemthet er en side effect. Siden du sier sex lysten er vekk og at du orker mindre enn før. Spesielt det med å ikke være med venner. Foreslår du tar kontakt med lege. Sykemelder deg og whatever. Mulig du går anti-depressiva. Om du prøver flere ulike typer og de ikke virker så rr det større grunn til å ta det jeg sier som en mulighet. At det kan være lavt stoffskifte eller ME i steden. Finnes mange andre varianter å velge i også.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Det er forskjell på å være deprimert, til å ha en sykdom med diagnosen depresjon.

De tingene du ikke gidder lenger har vel mer en årsak i å gå lei, enn det at du er gått inn i en depresjon.

Man blir ikke syk av å ikke gjøre noe og man havner ikke i depresjonen uten noen grunner forut for det.

 

Ingenting av det du konkluderer med i til slutt, er årsaker som utelukkende er tegn på depresjon.

Endret av Slettet-t8fn5F
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...