Gå til innhold

Kjønnspoeng?


Anbefalte innlegg

For at poengene skal komme til nytte må man jo søke på utdanningen. Poengene vil kanskje være en liten motivasjon for enkelte, men i det store og hele er det jo fremdeles stor overvekt av gutter på enkelte linjer, og av jenter på andre. Ergo; kjønnskvotene endrer i liten grad aspirantenes søkemønster og bør derfor betraktes som sosialistnorges unnskyldning. "Vi prøver å gjøre noe med det. Vi har jo innført kjønnskvotesystem".

Om det blir benyttet og har en effekt? minimalt.

 

Men det store poenget er at man skal ikke gjøre noe. Det er mange studier hvor det er overvekt av jenter, men du ser ikke tildeling av kjønnspoeng de fleste studiene dette gjelder. Kjønnspoeng blir feil uansett hvordan du vrir eller vender på det.

 

Og i tillegg øker andelen jenter i slike studier, det er ikke nødvendig med dette for å dra dem med uansett.

 

Og det er enda ikke noen som har kommet med et godt argument for hvorfor vi skal synes synd på disse jentene og gi dem gratispoeng som ikke gjør stort mye mer enn å potensielt gi en plass til noen som ikke skulle hatt en plass.

De motiverte jentene med evner til slikt vil klare seg uten poengene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror man må skille mellom det jeg vil kalle "operative krav" og ideologiske krav. I en del yrker vil det være hensiktsmessig å diskriminere fordi man trenger et minimum av noen med et kjønn, eksempelvis yrker der man må kroppsvisitere eller i helsevesenet der man trenger noen av samme kjønn for å få gjennomført undersøkelser. Dette vil jeg kalle operative krav, fordi det er nødvendig for at oppgavene skal kunne løses skikkelig. På den andre siden har du ideologiske krav, der det ikke er løsing av oppgaver eller bedriften/organisasjonens behov som gjør diskriminering nødvendig men en ideologisk oppfatning om at man må ha en balanse.

Lenke til kommentar

Det jeg lurer litt på er hvorfor og hvordan slike politiske forslag får gjennomslag. Det er greit at vi er mange sivile borgere som ser at slikt aldri i verden bør være greit, men hvordan kan politikere som skal stemme for eller imot slike forslag godta det?

 

De har vel fire intensiver for det:

  1. Kvinner er majoriteten av de som stemmer og er altså den største gruppa de skal appellere til.
  2. Kvinner har en bias for sin egen gruppe de vil altså ha hjelp til seg selv og andre kvinner og protesterer hvis politikerene ikke legger til rette for dem, mens menn protesterer ikke selv om de blir grovt diskrimminert, ihvertfall ikke offentlig.
  3. "Women are wonderful" effekten.
  4. Feminisme som har en meget sterk lobby, og som kjent er en "female supremacy" bevegelse.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...