Gå til innhold

Ta igjen studiepoeng


Anbefalte innlegg

Hei!

Høsten 2014 begynte jeg på utdanning ved UiO, og fikk avslag på studielån fordi jeg lå 75 studiepoeng bak (lang historie, men jeg gikk to år på allmennlærerstudier for mange år siden uten å fullføre så veldig mye).

 

Beskjed fra Lånekassen var at jeg måtte ta minst 15 poeng høsten 2014 for å få rett til studielån. Slik situasjonen er pr. januar 2015 har jeg tatt 20 studiepoeng (uten støtte fra Lånekassen), og jeg er såvidt jeg kan se ajour - såvidt.

 

Med 55 poeng etterslep har jeg ikke råd til noen feilsteg under utdanningen, og muligheten for å ta eksamen i fagene fra allmennlærerutdanningen er borte grunnen en reform iflg. administrasjonen på min gamle høyskole.

 

Vil jeg ikke ha mulighet til å "ta igjen" flere studiepoeng så lenge jeg mottar støtte fra Lånekassen? La oss si at jeg tar 30 av 30 studiepoeng vårsemesteret... vil jeg fortsatt ha 55 poeng etterslep, eller vil det reduseres til 25?

 

Eller en annen mulighet... hvis jeg tar de 30 studiepoengene jeg skal, pluss 10 studiepoeng ekstra i et "idiotsikkert fag", altså 40 studiepoeng... Hvordan vil situasjonen med etterslep være da? 15 poengs etterslep? 45 poengs etterslep? (Dette forutsetter at jeg gjør dette med støtte fra Lånekassen, selvsagt).

 

Jeg prøver å finne informasjon om dette, men føler det er litt vanskelig å finne noe som omhandler akkurat dette.

 

Takker for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har et spørsmål til:

La oss si at jeg i tillegg til mine 30 planlagte studiepoeng tar AST1010 (Astronomi - en kosmisk reise). Da vil jeg ta 40 poeng og få "trukket fra" 10 poeng av etterslepet mitt.

MEN - dersom jeg skulle stryke i et fag, og kun ta 30 av 40 studiepoeng dette semesteret. Hva da? Vil jeg fortsatt ha 55 poeng etterslep, eller vil etterslepet da øke til 65?

 

Beklager mange dumme spørsmål.

Lenke til kommentar

Etterslepet øker med 30 poeng per semester uansett hvor mange fag du planlegger å ta, og synker med det antallet studiepoeng du klarer å ta. Tar du 30 studiepoeng på et semester forblir etterslepet dermed stillestående. Tar du 40 poeng vil etterslepet reduseres med 10 poeng.

 

En ting du kan gjøre er å ta et semester uten studielån, ved å f.eks. finne deg en deltids- eller heltidsjobb som du kan leve på i stedet for studielånet. Da vil etterslepet reduseres med 30 poeng om du klarer å bestå alle fagene dine.

Lenke til kommentar

Beklager, misforstod førsteposten din. Jeg vet ikke om det er like godt kjent blant UiO-studenter som blant NTNU-studenter, men HiNT tilbyr 60 studiepoeng i fuglekjennskap. Tradisjonelt sett har dette vært relativt enkle studiepoeng. Ryktene sier at det er blitt vanskeligere i det siste, men det burde være fortsatt være overkommelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...