Gå til innhold

Studere Journalistikk


iR' BR34K

Anbefalte innlegg

Så; eg har studert eit årsstudium i historie, og eit i statsvitskap ved UiS. Eg må seie meg nøgd med studentmiljø og slikt, men det faglege har vore noko varierande. Fleire av forelesarane på historie-linja var så som så.

 

No har det seg slik at eg vil prøve meg på journalistikk. Eg tenkjer i utgangspunktet at eg skal fortsette i Stavanger, men lurte bare på om det er nokon som har nokre meiningar om linja? Tenkjer eg skal gå på nokre forelesningar og slikt før eg søker, og sjå om eg kan få meg ein liten deltidsjobb i ein lokal redaksjon.

 

Eg har ein fast stilling per i dag som gjer at det skal litt til for at eg flyttar til ein annan skule.

 

Det er vel ikkje akkurat lett å kome inn på arbeidsmarknaden som journalist har eg forstått, men eg kan alltids hive på litt pedagogikk, og undervise på VGS.

Endret av Br3AK
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har vært inne på samme tanken, men da vurderer jeg enten UIB (fordi jeg liker byen), eller HVO fordi jeg tror den gir best utdanning. Grunnen til at jeg har slått det fra meg er, som du sier, at jeg tror det har blitt veldig vanskelig å få seg jobb. Tror beste veien inn som Journalist er utdanning innen en annen retning, men med gode skriveegenskaper. Eksempelvis, er du interessert i økonomi kan du gå på NHH og søke jobb i Finansavisen. Enklere å ansette en økonom som kan utvikle skriveregenskapene enn å ansette en journalist som må lære seg økonomi.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei

Journalistikk er en god linje mener jeg.

Dette er pga du har muligheter for høy lønn etter noen år i feltet. Jeg kjenner en som tjener 1,2 mill i året og en annen som tjener 2,3 mill i året.

Dette er bra inntekt med tanke på andre jobber. Er du lege, så tjener du også bra, men poenget er at du har mulighet til å tjene mye innenfor dette feltet hvis du satser alt.

 

Jeg studerer journalistikk selv. Valget for meg var entet det eller juss, men valgte journalistikk pga mulighetene. Mange sier at det ikke er så mange arbeidsplasser, men det er feil. Dagens samfunn har et behov for gode journalister i og med at det er så mye som skjer i verden sammenlignet med 10 år siden.

eKS. Krim økses, korrupsjon i staten, osv....

Håper du ser poenget.

 

Videre, hvis du lurer på valget mellom å studere i Uni. eller Høgskole, anbefaler jeg høgskole.

Dette kan flere journalister, som blant annet jobber i TV2 også støtte. (jeg snakket med dem før jeg begynte å studere).

i uni. så kommer du til en time og har mye teori (Nesten BARE teori)

Men journalistikk må du også ha mye praktisk arbeid. Dette får du mye av i en høgskole.

 

Men det er vikig at du ikke bare studerer dette for å bli kjent, noe som oftest ikke får deg langt da.

du må brenne for det, slik som en brenner for juss eller medisin. :grumpy:

Du MÅ i tillegg ha et felt. enten det er økonomi, samfunn osv...

skal du jobbe for se og hør osv.. så anbefaler jeg deg å ikke studere journalistikk, det regnes jo ikke som journalistikk av flere professorer og folk.

 

Lykke til uansett ! :wee:

Lenke til kommentar

Som yrkesaktiv journalist og aktiv i NJ-systemet (fagforeninga) lurer jeg fælt på hvor alle jobbene du snakker om er? Blir jo bare færre og færre kolleger, både lokalt og nasjonalt.

 

On topic:

Jeg har blant annet en bachelorgrad i journalistikk, og ja, jeg dro nytte av den utdannelsen. Likevel vil jeg mene at det kan være greiere å utdanne seg innen et fagfelt du gjerne kan skrive om, som økonomi for eksempel enn å kun stå på journalistutdannelsen. Mange journalister er ikke utdannede journalister, men det gjør dem ikke dårlige kolleger.

 

Br3ak - Var jeg deg, så ville jeg nok prøvd å utdanne meg innen noe som interesserer deg, og så prøve å frilanse for en redaksjon på siden av. Da får du journalistisk erfaring samtidig som du får et godt innblikk i et fagmiljø, som både kan være noe å falle tilbake på, eller noe du kan dekke som journalist. Det krever dog at du har et felt du ønsker å fordype deg i.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Journalistikk er et utrolig morsomt felt, men du skal være veldig god om du har tenkt å få deg fast, hel stilling som journalist nå for tida.

 

Jeg har jobba ti år som frilanser, det er okei betalt, veldig morsomt, men mye stress og usikkerhet. Jeg var ferdig med bachelor i journalistikk i Oslo for to år sida, og for å si det sånn: av de 70 som begynte i klassen, er det tre av oss som har fast jobb i dag. Meg sjøl inkludert, men jeg endte opp med informasjonsarbeid.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er definitivt bruk for dyktige journalister, og gruppen er en viktig samfunnsressurs! Dessverre er antallet ledige jobber stadig synkende, så selv om jeg setter stor pris på kvalitetsjournalistikk er det ikke en utdannelse jeg ville anbefalt noen å velge som dagens situasjon er. Da bør du ha noe annet i bakhånd, noe du kan kombinere den med som gjør at du kan bevege deg inn på andre felter også om nødvendig. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...