Gå til innhold

Kjøpsråd: D3200 eller 1200D


Anbefalte innlegg

Kona ønsker seg speilreflekskamera og siden jeg ikke har snøring i det hele tatt håper jeg noen av dere kan hjelpe meg litt...

 

Det viktigste kriteriet hennes er rett og slett minst mulig forsinkelse fra kameraet peker på motivet til bildet er tatt for å si det enkelt. Hun er lei av diverse kompaktkamera med treg autofokus og forsinkelse på utløserknappen. Hun tar mye bilder av barn i bevegelse og sliter med å få det skarpt og raskt nok med det kompaktkameraet hun har nå ( Powershot 260 eller noe slikt).

 

Har søkt litt på nett og det ser ut som Nikon d3200 eller Canon 1200d er de kameraene som passer best inn i gavebudsjettet vårt. Har da også god erfaring med Canon og Nikon fra før. Jeg har iml. ingen erfaring med speilrefleks fra før og lurte på om dere kunne tipse meg om hvilket av disse som er det beste kjøpet og som passer best til bruken som beskrevet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips begge to! Minnekort er det blitt en del av etterhvert :)

Leste at Canon-kameraet fikk kritikk for treig "Live view", men det gjelder for Nikon-kameraet også det altså?

Spiller vel ikke så stor rolle forsåvidt da hun har erfaring med film-speilrefleks fra før så hun er jo vant til å bruke søkeren. Greit å være klar over forskjellen så takk for tipset.

Lenke til kommentar

Leste at Canon-kameraet fikk kritikk for treig "Live view", men det gjelder for Nikon-kameraet også det altså?

 

Det gjelder alle speilrefleks, har noe med måten kameraene fokuserer på.

Canon 70D og 7D mkII har det raskeste autofokussystemet av alle speilreflekskameraer i liveview, de to bruker sensoren til fokusering i nevnte innstilling.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Så skjermen på et speilreflekskamera brukes mer til å sjekke bildene i etterkant? Høres ikke ut som det er noe å bruke når en tar bildene i alle fall.

Skjermen er kjempefin og bruke sammen med et stativ og fotografere et statisk motiv så som blomsterfotografering siden du kan "zoome" inn i bildet og få det du vil ha i fokus riktig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...