Gå til innhold

Master på CBS


MesterDefoe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har ingen førstehåndserfaringer, men jeg oppfatter det slik at det ikke vil være en tabbe å velge CBS.

http://www.dn.no/talent/2014/10/05/2016/Karriere/n-vil-alle-ha-disse-studentene

 

Jeg ville ikke lagt vekt på rangeringen til Financial Times. Den sier lite til ingenting om hvordan det er å være student der. Riktignok henger plasseringen delvis sammen med hvor fort studentene får jobb og lønnen de får, men det er nok flere årsaksfaktorer som spiller inn der enn hvilken skole man har studert på. Jeg er selv student på NHH (38. plass) og er på utveksling på Universität Mannheim (18. plass). Min oppfatning er at NHH av mange forskjellige årsaker er en bedre skole og at NHHs studenter er mer strukturerte og flittige. Mange andre jeg kjenner har liknende erfaringer etter utveksling på skoler som er mer anerkjente enn NHH. Det sier meg at Financial Times er lite verd.

Lenke til kommentar

Kan bekrefte det Zarac skriver om kvalitet på NHH/"Utenlandsk toppuniversitet". Utvekslet på master. I mine øyne var opplegget til NHH mye bedre, men det blir nok en smakssak. Man får jo også en del annet ved å ta master i utlandet. Språk, internasjonalt nettverk, osv.

 

Når det gjelder CBS kan jeg ikke si noe spesielt om skolen, men jeg vet den er anerkjent blant norske bedrifter. BI, CBS, NHH og NTNU står sterkt, og jeg tror ikke du stiller noe dårligere enn andre alt annet likt.

Lenke til kommentar

Det er nesten litt vanskelig å tro selv om BI-studenter (hehe). Jeg har jo aldri studert på BI og jeg har bare kjennskap til de kursene jeg tar her dette semesteret (fire på business-fakultetet og to på economics-fakultetet), samt at jeg ikke har første eksamen før på tirsdag. Men mitt inntrykk er at det ikke skal være noe problem å bestå hvis man har hengt halvveis med i kursene i løpet av semesteret og setter av noen lesedager til hver eksamen. Det er mindre pensum per studiepoeng her enn på NHH.

 

Jeg har fått et litt dårlig inntrykk av de tyske studentene. Universität Mannheims business school skal liksom være den beste i Tyskland. Men de tyske studentene er langt fra så disiplinerte som man skulle tro. De kommer gjerne fem minutter for sent til forelesning, sitter og prater seg imellom gjennom hele forelesningen (uten at foreleseren bryr seg) og pakker sekken og går 5 - 10 minutter før forelesningen er over (kanskje for å stelle seg tidlig i køen i kantina). På NHH kan kanskje en eller to sene studenter snike seg inn bakdøra og sette seg bakerst etter at forelesningen er begynt, men de holder kjeft og sitter rolig til foreleseren takker for seg. De stiller gjerne litt dumme spørsmål til foreleserne og studentassistentene, men det er selvsagt ikke tyskerne alene om. Arbeidsvanene her er også forskjellig fra det jeg er vant med på NHH. Da vi fikk omvisning på skolen, trodde jeg først at guiden vår spøkte da han sa at man kanskje ikke finner plass på lesesalen hvis man kommer etter klokka 10 i eksamensperioden, på tross av at bibliotekene og lesesalene her har stenge- og åpningstider. På NHH har alle plassene vært opptatt lenge når klokka passerer 10 i eksamensperioden.

 

Tyskerne er kanskje litt mer drevne på matematikken enn oss nordmenn og andre utvekslingsstudenter jevnt over, men det tror jeg er det eneste fortrinnet de har. Man kan også kritisere kursopplegget, foreleserne og den øvrige undervisningen her. Det er ikke dermed sagt at Universität Mannheim er en dårlig skole, men jeg ser NHH som klart bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De Financial Times rankingene tror jeg ikke at du skal tenke for mye på, som nevnt over. Han ene jeg bodde med i fjor hadde vært på utveksling på Bocconi i Italia, som er ranket som nr.8? i Europa, og mente at det bare var tull. Mange kom 15-20 minutter for sent til forelesning og pratet høyt mens foreleseren holdt på. Han mente også at nivået var mye lavere enn på NHH. Jeg får også samme inntrykk av de som tar utveksling fra BI. Det er et år med "gratis A´er" og dette er kanskje noe av grunnen til at karakterene vi får på utveksling ikke gjelder når man skal søke seg videre til master.

 

Det er også verdt å nevne at FT rankingen i stor grad tar utgangspunkt i foreleserne og hvor mye de har publisert. Jeg vil tro at det er mer attraktiv å søke seg til Milano enn Bergen de årene før man blir pensjonert, og at dette også forklarer hvorfor flere av de høyest rangerte universitetene ligger i litt sydligere strøk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...