Gå til innhold

Fly me to the moon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Broa fikk nok hovedfokuset, men du traff da mens flyet passerte foran månen.

Med så nitidig planlegging kan du vel komme tilbake med forhåndstilt kamera så du får full dybdeskarphet. ISO 800 blir kanskje noe spedt her når lukkertiden bare blir 1/80s.

Nå kjenner jeg ikke kameraet ditt, men moderne kameraer kan yte flere tusen ISO. Jeg har fotografert med ISO 5000 selv om det har vært lyst og lyktes godt med det.

 

Roar

Lenke til kommentar

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Ligger en del planlegging bak, ja, men det er vanskelig å beregne nøyaktig hvor flyet tar veien rett etter take-off - spesielt når man må velge nytt ståsted for å treffe månen, og treffe med avgangstidene til Widerøe (som det ikke er så mange av her). Dette var bare mitt andre forsøk på å få til akkurat dette. Dagen før prøvde jeg fra et annet sted (på grunn av annen posisjon på månen klokka kvart over seks),og fikk flyet en god del under og til høyre for månen, så er veldig fornøyd med å treffe så bra her :)

Denne gangen ble det litt travelt i forkant, så jeg hadde ikke mange minuttene å sette opp før jeg måtte være klar. Jeg lot autofokusen stille inn mot fjellet/månen i forkant, og satte over på manuell fokus før jeg begynte å skyte. Jeg tror at en av grunnene til at månen ser ut til å være ute av fokus er at det var en anelse disig mot horisonten, i tillegg til at månen må passere gjennom veldig mye av atmosfæren når den står så lavt.

Angående ISO kunne jeg nok kanskje gått litt høyere enn 800, men det er et fem år gammelt rimelig kamera, og jeg har satt meg det som øvre grense på nordlysfoto og nattfoto. Har ikke testet så mye med høy ISO i dagslys, så vet rett og slett ikke hvordan resultatet ville blitt med mye høyere ISO.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...