Gå til innhold

Ulyd fra PSU-vifte


Anbefalte innlegg

Heia

Har en OCZ ModXstream Pro 600W, og i en tid nå har vifta på denne laga litt ulyder. Lyden varierer, noen ganger er den fraværende, andre ganger er den veldig sterk. Ulyden er tildels skrapende, tildels resultat av vibrasjoner som lages (og forplanter seg om sterke nok).

Tidligere vurderte jeg å sende den inn til reklamasjon, men lydene forsvant, jeg sendte den ikke, og nå er det toget gått.

Jeg har flere vifter liggende hjemme, dog ingen med kulelager. Vil det allikevel være verdt det å forsøke å bytte vifta? Eller vil det være like greit å investere i en ny psu, kanskje en av bedre kvalitet?

 

Torbjørn

 

PS.

Jeg har ikke noe problemer med at vifta ikke går, eller at luftstømmen er for liten. Problemet ligger først og fremst i den sjenerende lyden, den er ikke veldig høy, men den er der absolutt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, det er ikke unormalt rimeligere vifter. Du kan nå bytte den om du vil, gitt at du har sånn 2-pin plugg, eller kan skjøte/lodde selv.

 

Bare vær forsiktig å ikke komme borte kondensatorene eller ledende elementer på primærsiden som kan gi et kraftig støt. Det kan ta alt fra minutter til sikkert flere dager for kondensatorene å lade seg ut.

 

Anbefaler å sjekke med multimeter.

Lenke til kommentar

Sveibuen:
Takk. Har sett litt rundt ellers også, og heller vel mot EVGA Supernova g2 750

Kjetil Lura:
Beklager : ]
Den er litt over 3 år. Men reklamasjonstoget er gått. Jeg skulle avtalte at jeg skulle sende den til OCZ et eller anna sted i europa, men endte opp med å ikke gjøre det, siden problemet forsvant (Og litt fordi jeg ikke hadde noen psu jeg kunne bruke i mellomtida).

Endret av Torbgoe
Lenke til kommentar

Takk så mye : ]

 

I dag er det ikke noe støy fra vifta. Så som sagt, det kommer og går. Kanskje jeg prøver å smøre den, og se om det hjelper. Tar også kontakt med Dustin og hører hva de sier.

 

Da jeg kjøpte denne PSUen var jeg fattig student, og gikk for noe rimelig, men som etter en god del reviews var akseptabel. Nå har jeg bedre råd, og spørsmålet blir allikevel om jeg skal kjøpe ny strømforsyning eller ei.

 

Gitt at vifta slutter å bråke, og at alt virker å fungere OK.. ville det allikevel være en idé å investere i en ny, mer effektiv psu? Hvordan avgjør dere et slikt valg?

 

Til syvende og sist driver ikke psuen noe tungt system. Jeg har riktignok en overclocka 2500K, men den går fortsatt på en rimelig lav spenning. Jeg har bare et skjermkort (560ti), og jeg kommer nok også til å holde meg til kun et skjermkort i all overskuelig framtid (På tide med utskifting nå).

 

Igjen, takk for alle tilbakemeldinger, setter stor pris på det : ]

Lenke til kommentar

Det har vert en del av de PSUene der som har tatt fyr, en del som ikke har skjedd noe med, men den har fått en del dårlig kritikk pga dårlige valg av ditt og datt inni PSUen.

 

 

Er du heldig så kan den fint vare livet ut, er du uheldig tar den kveld om alt fra tre kvarter til 14 dager og tar hele riggen med seg i dragsuget.

 

Min bror hadde flaks der den kun tok livet av seg selv under helt normalt bruk, uten overklokk eller noe slikt.

Var vel maks last på 150W da den tok kveld.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...