Gå til innhold

[Løst] Kjøpe bærbar fra Multicom?


Anonymous821

Anbefalte innlegg

Jeg er på leting etter bærbar pc, men har noen kriterier. Denne fra Multicom oppfyller kravene lett og er heller ikke frytelig dyr: http://www.multicom.no/Xishan-W550S-15e6-Ultraslim-Full-HD-IPSe-4egen-Intel-Core-i5-4210Me-8GBe-240GB-SSD-1TBe-HD-Graphics-4600e-DVDRWe-Uten-operativsysteme-2e2kg-Multicom/cat-p/c100561/p10629452

 

Noen som har erfaring med å kjøpe Multicoms egne pcer?

 

Kravene mine til en bærbar pc er:

Mellom 13 og 15 tommer. Ikke større, ikke mindre

Relativt lett å bære

Grei batterilevetid

Minst i5 prosessor

Minst 8GB ram

Minst 250GB SSD (128 er for lite, og kun vanlig HDD er ikke aktuelt)

Maks 8K

IKKE Mac, må ha Windows til skolen

 

Er denne grei? Eller har dere noen bedre forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt seriøst.

 

Går du lenger ned (noen få uker tilbake), så vil du se mine poster på dette. Jeg stilte de eksakt samme kriteriene som du noterer.

Jeg var et taste trykk, unna å trykke inn bankID for betaling gjennom multicom sin. Men etter et rent helvette med sammenligninger med andre.. lesing av reviews på prossessorer, skjerm.. og batterier.. så kan jeg med GOD samvittighet fortelle deg følgende..

KJØP DENNE!!

  • Skjermen er det beste du får, samt MATT.
  • Selve maskinen er på det letteste, samt tynn som rakkern
  • 13" er det du vil ha på skolen/Uni/reise/jobb. 15 blir bare rot.. TRO meg.
  • Den er blant de raskeste bærbare per dags dato i å starte opp.
  • MER en stor nok SSD.. og REN ssd. Ingen HYBRID.. som nesten SAMTLIGE har idag.
  • Mer en nok RAM
  • Hva skal du med kraftigere grafikkort en denne, når maskinen ikke er FOR gaming. Forøvrig drar denne alt av spill, men selvfølgelig ikke på maks.
  • Batteritiden så sitter denne også blant de beste. Skal du ha MEST batteritid må du gå mot VAIO.. Samsung.. og co. Men de var uaktuelle da det gikk i hybridminne, eller IKKE 1080x1920 skjerm. Så ingen spørsmål en gang.

Denne modellen, og KUN denne modellen, gir deg desidert best innmat og skjerm for prisen.

Jeg gir deg 500kroner umiddelbart, om du klarer å finne en bedre maskin til vilkårene du er ute etter, for denne prisen eller lavere. Til og med om du legger på 1 tusen lapp!

i7 vil ikke kunne yte sitt potensialet uansett, så det du får fra i7 kontra i5 som jeg linker til, er VELDIG minimal. Men det beste med det hele.. er at i5 har faktisk betydelig bedre batterilevetid pga i7 trekker mye mer.. som forøvrig betyr at i5 varmer heller ikke opp maskinen like mye, som igjen impliserer... mindre vifte støy.

Multicom sine føles plastikk aktige ut.. skjermen har fått mye kjip kritikk da den er "bøyelig", og ikke som funksjon.. men pga plasten. Så er batteritiden langt mindre.. Tastene var forferdelige på multicom sine, men har blitt noe bedre.. men fremdeles.. kan ikke sammenlignes med Asusen. Den er en ren nytelse.. og du GLEDER deg til å vippe den opp på (hvor som helst!), og bare surfe... skrive.. lese.

Spar deg tiden.. og bryet. Bare bestill nå. Eller så kan du diskutere her.. hvor alle har en haug med meninger, og ofte henviser til middelmådige maskiner. Du vil gi 8000. Du vil ha noe som varer flere år. Denne vil være sjef lenge!

Grafikkkortet er imponerende.. vi prater om en 13" her..


Beklager den desidert mest uformelle teksten jeg har skrevet på lenge.. men er SÅ lei av å diskutere bærbare maskiner, men når jeg så hva du spurte etter.. tenkte jeg. HELL NO! Han må hjelpes vekk fra dette marerittet.

 

Jo forresten.. en konstruktiv tilbakemelding til ASUSen som jeg linker til. De har plassert "power" knappen.. like ved tastaturet.. så enkelte har klagd på dette, eller mener at det er i veien. Jeg personlig har store hender og svære fingre.. og har ikke akkurat hat noe problem med det.



Spør om det er noe du lurer på! Skal skyte ned alt av maskiner som legges inn her som konkurenter.

:)

Klart.. legger du på 3..4 tusen til så snakker vi om Touch skjerm.. som er BARE ROT!! og litt større disk.. og en smule bedre grafikkort. GTX kontra GT.. Men seriøst.. da dropper du skolemaskin, og går for en gaming maskin! :) Dette er det beste du får for redigering, skole, jobb, men takler også spill bra, til en pris rundt 9000kr klassen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kan være enig at lokket på noen av Multicom sine laptoper kunne ha vært litt bedre da det gir etter for lett press og kan vries uten store problemer hvis man går inn for det.

 

Men at tastaturet er dårlig der er jeg ikke enig. Tastaturet på den jeg har, en Magma 20 Pro som er den samme som Kunshan P370SM eller Clevo P370SM-A, er ikke dårlig i det hele tatt. Og regner med at TS vet at den han linker til er egentlig en Clevo W550. De fleste Multicom laptopene er basert på Clevo, selv om de har noen som er passert på MSI og Gigabyte (tror det er Gigabyte sine) sine barebone.

 

Ellers er basen på min meget solid, gir ikke etter for trykk i det hele tatt, skjermen er meget bra, den blir ikke varm, men den støyer litt selv om det ikke sjenerer meg noe særlig. Vær obs på at min er en ren gaming laptop, ikke noe annet.

 

Når det er sagt, så er ikke Asus UX32LN en dårlig laptop, langt der i fra, noe av det beste man kan få tak i. Madamen har en eldre modell av den og hun er stor fornøyd med Asus'en.

 

Xishan W550S har dessverre ikke grei batteri tid, litt over 3 timer ved lett surfing, så vil du ha bra batteri tid er nok ikke W550S noe å satse på.

Lenke til kommentar

Man skal ikke stole blindt på hva butikker sier om batteritid, Multicon sier jo om f. eks. Kunshan P375S: "Batteritid ca 230 minutter", ikke tale om. Dette er nesten samme modell som jeg har, eneste forskjell er selve "kabinettet" ellers er komponenter etc likt. Jeg oppnår ikke mer enn 2 timer på batteri. Og Anandtech hadde en litt eldre modell av W550 inne til test, den greide så vidt over 3 timer med surfing etc.

 

Det mange butkkier gjør når det gjelder batteritid, er å oppgi beste tid på batteri, det vil si at laptopen bare står der slått på, men uten wifi eller bruk. Prøver jeg det på min, så mulig den vil greie 230 minutter eller nesten 4 timer. Har prøvd å finne en test av W550S, men ikke mulig så langt.

Lenke til kommentar

 

Jeg gir deg 500kroner umiddelbart, om du klarer å finne en bedre maskin til vilkårene du er ute etter, for denne prisen eller lavere. Til og med om du legger på 1 tusen lapp!

 

Asus r553ln :p Få spenn!

 

Nei, du har et veldig godt poeng med at du kan få veldig god ytelse i et lite skall nå. Og at kanskje både ytelsesøkningen og kvalitetsforskjellen opp til de store "profesjonelle" laptopene blir forferdelig smal etter hvert. Til og med for smal, siden de ender opp innenfor samme "bruksområde" uansett.

Lenke til kommentar

Basert på de kravene du har satt tall på så klarer jeg bare å finne ett alternativ til Multicom.

http://www.prisjakt.no/category.php?k=353#rparams=m=s186748373

 

Er det alternativ å kjøpe RAM og/eller SSD separat og montere selv? Det vil åpne for mange flere alternativer. Du skriver at den ikke skal være større enn 15", betyr det at 15,6" er for stort?

 

Hvis du kan gå bittelitt opp i pris så foreslår jeg Thinkpad S440. Jeg synes den noe større s540 er et bedre kjøp fordi plass til to RAM-brikker slik at den senere kan oppgraderes til 16GB RAM. Men da er prisen oppe i 8895kr.

 

Til skolebruk synes jeg du skal se etter en ordentlig bedriftsbærbar som er lagd for å tåle daglig bruk og frakt. For å få det innenfor budsjettet kan du droppe SSD og/eller klare deg med kun 4GB RAM. SSD og RAM kan du lett oppgradere når du får behov/råd.

 

Skolebruk kan være ganske tøff bruk. Da jeg gikk på videregående så måtte vi åpne/lukke skjermen hver gang vi skiftet mellom tavleundervisning og oppgaveløsning. Min Dell Latitude SkolePC fungerer like bra i dag, og hengslene holder seg fortsatt bra.

Lenke til kommentar

Men det er nettopp dette jeg prater om.. man ønsker ikke 15", eller 15,6". Det blir for mye.
Hvis du skal bruke dette på videregående? Ja.. da kan du ta deg en bolle eller to, kjøp deg noe fra elkjøp til 3000kr.. og spar resten til noe annet. Det er overhode ingen "plass" på videregående, som vil "trenge" en solid studie/jobb/spill maskin. Tøv.

Er nettopp derfor jeg kom frem til å legge på litt til (da jeg hadde budsjett på 8000,- jeg også).

15" blir som en rar mellomting... på universitetet har jeg pratet rundt med et utall folk. Sett på maskinene de har osv. Bortimot samtlige irriterte seg over støynivå, men spesielt størrelsene til sine 15". Det blir for stort. Du har ikke plass til noe annet, når du tar den opp.. pluss at du "plager" alle rund deg.
Der folk var mest fornøyd var Zenbook'ene og Lenovo. Mange fornøyde med lenovo. Men igjen, så får man ikke dine krav til prisen, pluss at de er dårligere i kvalitet, enn asusen sine.

Batteritid var det folk søyt mest om. Ble forbauset over hvor mange som hadde multicom sine UltraSlims blant annet. En god kamerat av meg kjøpte den du linker til. Batteritiden var til å gråte av sa han. Så han har gitt opp å bruke den uten lader, da den "låses" til lavt bruk osv. 13" kan du sprette opp på bussen, trikken, toget, bilen, i parken.. senga, dass.. hvor du vil.



Lenke til kommentar

Men det er nettopp dette jeg prater om.. man ønsker ikke 15", eller 15,6". Det blir for mye.

Hvis du skal bruke dette på videregående? Ja.. da kan du ta deg en bolle eller to, kjøp deg noe fra elkjøp til 3000kr.. og spar resten til noe annet. Det er overhode ingen "plass" på videregående, som vil "trenge" en solid studie/jobb/spill maskin. Tøv.

[...]

Her er jeg litt uenig. Det kan hende det er forskjellig fra skole til skole og fra klasse til klasse. Men der jeg gikk brukte vi PC til alt utenom noen prøver (del 1 på matte). Mange i klassen opplevde at festet til hengslene ble så slitt at det knakk. Vi måtte åpne/lukke skjermen nesten hver gang læreren skulle si noe.

 

Og størrelsen blir jo mest en smaksak for den som skal bruke den. Personlig synes jeg min 15,4" er perfekt størrelse til studiebruk. Nesten lydløs er den også, hvis vi ser bort i fra den svake duringen fra harddisken.

Endret av Kongeskipet
Lenke til kommentar

Nå er jeg 25 år gammal. Så vet ikke om det har endret seg så vanvittig mye siste 6-8årene. Men dere sitter ikke med maskinen alene.. og lærer står foran ? På videregående? Ingen bøker opp ? Ingen penn og papir, for å gjennomføre utregninger osv ?

Om så må det være privat skole, eller lignende?

Men ja en 15" er flott å se på den også. Du får dyttet mer hardware inn, til en tilnærmet lik pris. Men da er dette en mellomting. Som enten er oppe på skolen, eller hjemme. Thats it. POenget mitt var at bruksområdet til den jeg linket til, vil kunne være for absolutt alt og hvor som helst. Det er bare tungvint med 15".

1 spill maskin som er hjemme, som man evt kan ta med til kompiser (Hvis det er av interesse)
1 studie/jobb maskin, som skal kunne tas med over alt, og raskt kan tas opp å opereres med.


Men han her vil ha noe < 8000kr

Så jeg skal avslutte min anbefaling, med det jeg har skrevet tidligere.

Lykke til !

Lenke til kommentar

Basert på de kravene du har satt tall på så klarer jeg bare å finne ett alternativ til Multicom.

http://www.prisjakt.no/category.php?k=353#rparams=m=s186748373

 

Er det alternativ å kjøpe RAM og/eller SSD separat og montere selv? Det vil åpne for mange flere alternativer. Du skriver at den ikke skal være større enn 15", betyr det at 15,6" er for stort?

 

Hvis du kan gå bittelitt opp i pris så foreslår jeg Thinkpad S440. Jeg synes den noe større s540 er et bedre kjøp fordi plass til to RAM-brikker slik at den senere kan oppgraderes til 16GB RAM. Men da er prisen oppe i 8895kr.

 

Til skolebruk synes jeg du skal se etter en ordentlig bedriftsbærbar som er lagd for å tåle daglig bruk og frakt. For å få det innenfor budsjettet kan du droppe SSD og/eller klare deg med kun 4GB RAM. SSD og RAM kan du lett oppgradere når du får behov/råd.

 

Skolebruk kan være ganske tøff bruk. Da jeg gikk på videregående så måtte vi åpne/lukke skjermen hver gang vi skiftet mellom tavleundervisning og oppgaveløsning. Min Dell Latitude SkolePC fungerer like bra i dag, og hengslene holder seg fortsatt bra.

Takk for svar! Nei, 15,6 går greit :) Men jeg må ha SSD til skolebruk også. Jeg studerer IT og takler ikke treige pcer når jeg skal programmere, lage diagrammer osv. Den kommer ikke til å bli åpnet og lukket så mye, da vi sitter som regel på samme plass hele dagen.

 

Jeg kan sikkert montere noe selv, selv om jeg ikke har peiling og ikke har gjort det før :p

 

Edit: jeg skal definitivt vurdere Lenovoen du fant!

Endret av sfr
Lenke til kommentar

Men det er nettopp dette jeg prater om.. man ønsker ikke 15", eller 15,6". Det blir for mye.

Hvis du skal bruke dette på videregående? Ja.. da kan du ta deg en bolle eller to, kjøp deg noe fra elkjøp til 3000kr.. og spar resten til noe annet. Det er overhode ingen "plass" på videregående, som vil "trenge" en solid studie/jobb/spill maskin. Tøv.

 

Er nettopp derfor jeg kom frem til å legge på litt til (da jeg hadde budsjett på 8000,- jeg også).

 

15" blir som en rar mellomting... på universitetet har jeg pratet rundt med et utall folk. Sett på maskinene de har osv. Bortimot samtlige irriterte seg over støynivå, men spesielt størrelsene til sine 15". Det blir for stort. Du har ikke plass til noe annet, når du tar den opp.. pluss at du "plager" alle rund deg.

Der folk var mest fornøyd var Zenbook'ene og Lenovo. Mange fornøyde med lenovo. Men igjen, så får man ikke dine krav til prisen, pluss at de er dårligere i kvalitet, enn asusen sine.

 

Batteritid var det folk søyt mest om. Ble forbauset over hvor mange som hadde multicom sine UltraSlims blant annet. En god kamerat av meg kjøpte den du linker til. Batteritiden var til å gråte av sa han. Så han har gitt opp å bruke den uten lader, da den "låses" til lavt bruk osv. 13" kan du sprette opp på bussen, trikken, toget, bilen, i parken.. senga, dass.. hvor du vil.

 

 

 

 

Jo, jeg ønsker 15 eller 15,6. Eller, opp til denne størrelsen. 15,6" er et maksimum. Jeg synes det er ganske greit med numpad på høyre side av tastaturet faktisk. Jeg bruker tall en del på skolen. Jeg er forresten 25 og studerer IT.

Endret av sfr
Lenke til kommentar

Hadde du skrevet at bruken var for Elektronikk, eller hva enn innen IT, hadde jeg endret teksten en del ja...
Da det kun sto skole, tenkte jeg helhetlig bruk.

De jeg kjenner på IT som har begynt å kode en del i det siste, har hatt god bruk for numpad ja. Så ettersom dette er tilfellet, ville jeg da gått for 15".

Kan støtte opp for at Lenovo generelt har levert mye bra. Bare pass på at du får en god 1920x1080 skjerm.
Da det blir firkanta øyne om du vil eller ikke, etter en slik studie. Bare spørsmål om HVOR firkantet ;)

Multicomene frister, jeg ser den. Men jeg står fremdeles for å finne alternativer, pga batteriene de har og skjermene (hardware).

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Til den bruken foreslår jeg Lenovo Thinkpad L540. Du kan lese en grundig test av den her. Ifølge Notebookcheck sine mål veier den 2,32kg som ikke er veldig tungt til å være 15,6" med ordentlig standard volt CPU.

Hvis du kan klare deg med 180GB SSD så får du den til totalt 7844kr med frakt og ekstra RAM-brikke (som du må sette i selv). Denne modellen kommer også med 3g-modem.
https://www.dustinhome.no/product/5010801515/thinkpad-l540-20av
https://www.dustinhome.no/product/5010750461/valueram

Hvis du skal ha 250GB SSD så foreslår jeg denne kombinasjonen som kommer på totalt 8043kr med frakt.
https://www.dustinhome.no/product/5010801511/thinkpad-l540-20av
https://www.dustinhome.no/product/5010791922/mx100
https://www.dustinhome.no/product/5010750461/valueram

Hvis du skal ha det under 8000kr, kan du velge denne modellen som har bittegrann svakere prosessor (neppe merkbart). Grunnen til at jeg ikke anbefalte denne først er at jeg ikke vet om dere skal jobbe med virtualisering og kan få behov for VT-d som denne ikke støtter. Sannsynligvis har det ikke noe å si for deg, men jeg vet jo ikke nøyaktig hva studiet inneholder. Hvis du går for denne modellen kan du like gjerne kjøpe RAM og SSD andre steder enn Dustin da det ikke lengre er noe å spare på frakt der.

 

Batteritiden er nok den største ulempen med denne maskinen. Den Notebookcheck testet hadde 56Wh batteri og klarte nesten 5 timer i Wifi-testen. Men du kan rissikere å bare få 48Wh som vil tilsvare 4 timer i Wifi-testen. Hvis det blir for dårlig batteritid kan du kjøpe et 100Wh batteri som stikker ut et par cm på baksiden og veier 155g mer. Fordelen her er at du vil fortsatt ha det gamle batteriet i tillegg.

 

Vær obs på maskinen kun har en USB3.0 port!

 

Du burde undersøke om ditt studiested har rabattordninger på PCer. Kan f.eks. være http://student.atea.no/

 

Lenke til kommentar

Hadde du skrevet at bruken var for Elektronikk, eller hva enn innen IT, hadde jeg endret teksten en del ja...

Da det kun sto skole, tenkte jeg helhetlig bruk.

 

De jeg kjenner på IT som har begynt å kode en del i det siste, har hatt god bruk for numpad ja. Så ettersom dette er tilfellet, ville jeg da gått for 15".

 

Kan støtte opp for at Lenovo generelt har levert mye bra. Bare pass på at du får en god 1920x1080 skjerm.

Da det blir firkanta øyne om du vil eller ikke, etter en slik studie. Bare spørsmål om HVOR firkantet ;)

 

Multicomene frister, jeg ser den. Men jeg står fremdeles for å finne alternativer, pga batteriene de har og skjermene (hardware).

 

Lykke til :)

 

 

Jeg synes egentlig ikke hva jeg studerer er så relevant, jeg ville hatt minimum 250GB SSD og minimum i5 prosessor til vanlig skole og hjemmebruk også. Å gå tilbake til vanlig harddisk er helt uaktuelt. Numpad er ikke nødvendig, men kjekt. Jeg kommer ikke til å velge bort en pc fordi den ikke har numpad, men jeg er ikke interessert i pcer under 13 tommer eller over 15,6 tommer. Alt innafor der er greit. Finner jeg en god nok 13 tommer tar jeg den.

 

Jeg skal se litt nærmere på forslagene deres så får vi se hva jeg velger. Tviler dog på at det blir sistnevnte Lenovo til under 8000, da det er ingen som har den på lager. Tipper den er på vei ut.

Lenke til kommentar

[...]Tviler dog på at det blir sistnevnte Lenovo til under 8000, da det er ingen som har den på lager. Tipper den er på vei ut.

Det har du nok rett i. Det betyr jo at jeg må finne et nytt forslag som ikke er en krone dyrere enn 8000kr

 

Da foreslår jeg Dell latitude E5440, som du kan se en test av her. Den har nok ikke like god byggekvalitet som Thinkpaden, men er nok fortsatt bedre enn mye forbrukerPCer i den prisklassen. Forgjengeren e5430 var veldig bra bygd, så de fant vel ut at det var for liten forskjell opp til den dyrere E6000-serien.

 

Den gjør det bra i batteritesten, men er usikker på om touchskjermen kan gjøre batteritiden vesentlig dårligere. Uansett så vil jo den blanke skjermen føre til at du må bruke mer strøm på bakgrunnsbelysning for å få samme lesbarhet. Tidligere var det ikke-touch versjon med ellers samme specs til 5600kr, men ser ut som den har forsvunnet fra markedet.

 

Jeg er også skeptisk til at den ifølge spesifikasjonene bare støtter 8GB RAM. Det synes jeg er rart fordi alle andre Haswell-baserte maskiner med 2 minneslotter støtter 16GB etter det jeg kan se. Har ikke klart å finne ut av om det er en feil i spesifikasjonene eller om det faktisk stemmer. Dette kan bli et problem om du skal kjøre store servermiljø virtuellt på laptopen, men igjen vet jeg ikke om det er noe du i det hele tatt vil få behov for.

 

Laptop, SSD og RAM kommer på totalt 7947kr inkludert frakt.

 

Alternativt kan du gå for Thinkpad L440 og oppgradere den med passende RAM og SSD. I notebookcheck sin test får den mye dårligere score for byggekvalitet enn den større L540, men det kan jo hende de bare har fått et dårlig eksemplar.

http://www.prisjakt.no/category.php?m=s186829711&o=produkt_pris_inkmoms#prodlista

 

Lenke til kommentar

Takk for tips dere! Jeg falt for fristelsen og kjøpte en Multicom pc (Xishan W550S). For å svare på kritikken av disse pcene: jeg synes kvaliteten er veldig god. Chassiset er pent og ikke bøyelig, pcen virker robust. Skjermen er god og tastaturet er godt å skrive på (til sammenligning brukte jeg Macbook Pro før jeg gikk over til denne). Jeg har kun hatt den en dag men er alt i alt veldig fornøyd. Jeg kommer ikke til å sende den tilbake og kjøpe noe annet :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...