Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Foreldelsefrist 2 år


THROWHAWAII

Anbefalte innlegg

Hei, trenger litt hjelp/avklaringer rundt foreldelse av straffesaker.

 

August 2012 ble jeg pågrepet og siktet, for det jeg regner med er legemesfornærmelse (fikk aldri svart-på-hvitt hva jeg var siktet for av politiet), etter en tur på byen.

Etter en natt på glattcelle, og ett avhør 2-3 uker etterpå, har jeg ikke hørt noe mer om saken, men jeg vet at den var etterforsket ferdig før jul 2012 og sendt til påtalemyndighetene.

 

Etter min tolkning av lover, og lignende diskusjoner, er foreldelsefristen for legemesfornærmelse 2 år, men fristet avbrytes når "rettergangskritt" iverksettes, i mitt tilfelle en siktelse. Men videre sies det at den vil forsette å løpe dersom saken stopper opp/blir inaktiv, noe jeg vil tro man må kunne si når en ferdig etterforsket sak har ligget hos påtalemyndinghetene i over 18 måneder.

 

Så spørsmålet mitt er om tolkningen min av loven er korrekt, og at den påståtte hendelsen er/vil bli foreldet iht. straffeloven §§ 67-69?
Og hvis det er riktig, fra når løper foreldelsefristen igjen, fra hendelsen fant sted, eller fra sist politet gjorde noe med saken?

 

Hvis noen også har innspill på hvordan jeg bør gå videre med saken, kontakte politet selv, eller finne en advokat som kan strafferett, setter jeg pris på det.

 

Håper noen tar seg tid til å svare, har hatt dette hengende over meg i lang, og vil bli ferdig med saken.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...