Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Gjør om mc fra tung til mellomtung


Zezner

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har oppkjøring på mellomtung om 2 uker. Driver derfor å ser litt etter en sykkel. Har vært litt frem å tilbake på hva jeg har lyst på, men det skal nok være en Honda. Har i det siste sett på cb400n og cb500. 400ene er typisk 80-tallssykler, mens 500 er slutten av 90- starten av 2000.

 

 

Uansett, jeg har nå funnet en 500 som jeg liker. MEN dette er jo selvfølgelig den eneste på finn som går som tung ...

 

Hvordan er det å gjøre om dette til mellomtung?

Har funnet et kit (http://www.greybikes.no/side7.html) som man må ha tror jeg, er det vanskelig å få dette gjennom hos biltilsynet?

 

Håper noen har noe erfaring her :)

 

Takker for svar!

Endret av Zezner
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg strupte min Suzuki SV 650 S for ikke så lenge siden. Det var ikke noe stress det. Kostet meg 5000kr ca. tror jeg. Verkstedet gjorde alt for meg, inkl. bestilte delene jeg trengte for struping. Delene kostet ca det de koster på greybikes.

 

Etter at verkstedet var ferdig med den hadde jeg den på visning hos statens vegvesen i kr.sand. Det gikk smertefritt selv om jeg hadde kommet en halvtime for sent. Trengte ikke engang ta av sykkelen fra tilhengeren. De tok bare noen bilder og kjente på håndtaket.

 

Etter jeg hadde fått papirene fra statens vegvesen(siden jeg var sen fikk jeg de tilsendt på post) så gikk jeg til statens vegvesen med papirene og fikk nytt vognkort med ny effekt på.

 

Jeg hadde LeoVince effektpotten min på da også og det sa de ikke noe på. Selv om verkstedet anbefalte å ha på orginalpotten, som selgeren dessverre beholdt.

 

Fikk også beskjed av fyren jeg kjøpte mcen fra at jeg måtte godkjenne den på godkjent suzukiverksted, men det dreit jeg i, tenkte bare at det måtte være noe tull.

 

Har også hørt at det må settes på av autorisert verksted, men har hørt andre folk som har gjort det selv og sagt at det viktigste er å ha papirene i orden. TÜV papirene tipper jeg.

 

Anbefaler å ringe statens vegvesen i god tid for kan ta tid å få time. Du kan enten gjøre det på tlf eller gå ned til stasjonen.

Endret av Emsal
Lenke til kommentar

Bare for videre informasjon og oppklaring:
Jeg gjorde dette i fjor med min, og da fikk jeg vite fra statens vegvesen om at det var et krav om at strupingen ble gjort hos et autorisert verksted, samt delen(e) som ble bruk var TÜV-godkjente.
Som Emsal sa, er dette en jobb som blir gjort for ca 5000,- +-
Man kan altså ikke gjøre jobben selv, selv om det faktisk bare innebærer en del som skal festes med 2 skruer (Gass-sperre), altså "verdens" letteste montering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...