Jump to content

Chipsmaster

Medlemmer
 • Content Count

  417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 :)

About Chipsmaster

 • Rank
  Devastator

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3631 profile views
 1. Da kjøpte jeg meg en Samsung 860 EVO, men heller ikke denne vil vises i maskinen? Må være noe annet enn selve disken som er feil da.. Edit: Dukker opp i Magician, men det står at ingen volum er funnet.. Edit 2: Fikk opprettet et volum manuelt på disken, ser ut til å virke. Skal prøve å gjøre det samme på 840-disken også. Edit 3: Nope, får null kontakt med 840-disken..
 2. Står ikke på, men er sort med Oransje icon nederst - så Pro? Skal se om jeg får sjekket med verktøyet Edit: Disken dukker ikke opp i Magician..
 3. Hei, Jeg har en Samsung 840 SSD-disk som har begynt å kødde litt. Det startet med at disken plutselig var borte fra maskinen. Altså at jeg ikke fant den under "min datamaskin". Etter at maskinen var skrudd av noen dager så var den plutselig på plass igjen. Nå har det skjedd igjen og ser ikke ut til at den vil komme tilbake. Jeg har prøvd å bytte SATA kabel og inngang, strømkontakt, etc, men til ingen nytte. Kan det være at disken rett og slett har tatt kvelden? Andre som er kjent med dette problemet?
 4. Hei. Jeg er i en litt kinkig posisjon hvor det sikkert har vært, og er mange andre. Så jeg ønsker litt råd. Litt om bakgrunn. Jeg er en mann på 27. Jeg har en bachelor + et årstudie på fagskole, og vil si jeg har en god utdanning innenfor det jeg jobber med, som er et fagområde innen markedsføring. Etter endt skolegang i 2018 startet jeg i ny jobb, innenfor fagfeltet mitt. Her jobbet jeg frem til i forrige måned da jeg started med samme type jobb, men i et annet byrå, men med mye mer ansvar, og oppgavene ble raskt mer avanserte. Selv føler jeg at jeg stanger hodet mye i veggen, og at jeg rett og slett har gapet over for mye. Dette gjør at jeg nå vender tilbake til tidligere tanker om en helt annen studieretning og karriere. Jeg vurderte lenge å bli lærer, og ser nå på det som et alternativ. Jeg vet at mest sannsynlig vil jeg klare å komme meg gjennom denne tunge tiden i starten og få det fint om noen måneder/års tid. For det er en bra stilling med god lønn. Men lønn er ikke alt. Det jeg egentlig føler jeg trenger litt råd om er om flere ville anbefalt meg å muligens si opp nå i prøveperioden, og heller søke om en lærerutdanning. Selvfølgelig er denne 5 lange år, og muligens trenger jeg forkurs for å øke en karakter før jeg kommer inn. Hadde jeg vært 18 år og ferdig på videregående hadde det vært et lett valg, men med tanke på at jeg er 27, har huslån, studiegjeld og annet diverse er jeg usikker på om det lar seg gjøre. Jeg har faktisk også sett på lokfører som et alternativ da jeg synes dette virker spennende (Jeg vet.. forskjell). Dette er kun ettårig utdanning, men jeg trenger å ta ett par videregående fag der også. I tillegg vil det muligens være litt vanskeligere å få jobb. Er det noen som har noen råd å komme med? Noen jeg kan kontakte? Jeg føler jeg rett og slett vil ut av jobben min i dag så fort som mulig da den tærer på humøret mitt døgnet rundt. Det ble et langt innlegg, men håper på forståelsen.
 5. Hei. Må bytte ut skiver og klosser på 1-serien og lurte på om noen hadde noen erfaringer fra Biltema sine skiver og klosser? Ser det ligger noen tråder ute med det samme spørsmålet med ingen nyere. Alt Biltema leverer av slikt utstyr er jo godkjent så jeg tenker vel at det burde holde for oss "vanlige" folk i gata? Kjører ikke nevneverdig hardt, men man skal jo kunne stole på en litt hard nedbremsing her og der. Noen innvendinger?
 6. Vi har hatt en ordning med timebank som henger igjen ennå. Vi kan per i dag velge selv om vi vil ta av timebank eller til utbetaling.
 7. Et spørsmål om hva dere synes om dette. Jeg ba om fri for å være tilstede i en dåp for et familiemedlem en søndag i november. Jeg jobbet denne dagen 10-22, altså 12 timers vakt. Jeg ba om fri hele, men sa at halve vakten var i orden om det skulle bli vanskelig å skaffe en som kunne ta vakten. Jeg fikk beskjed om at jeg kunne få dagen fri, dvs. frem til kl 15, altså ikke en gang en halv vakt som er på 6 timer. Jeg fikk 5 timer fri. Etterpå tikket det inn en tekstmelding hvor arb.giveren sa at de 5 timene ble tatt av mine resterende ferie timer som jeg hadde 11 igjen av. Siden jeg allerede har hatt ferie en søndag som jeg har krav på, mente personen da at jeg kunne bli trukket alle 11 timene imot at jeg fikk 5 timer fri på en søndag. Synes dere dette er greit? At de trekker 6 flere ferietimer enn jeg får fri? Kort fortalt: Jeg får 5 timer fri, de trekker 11 timer fra feriesaldoen min, fordi det er søndag.
 8. Asus ROG Strix F er på romjulsalg så jeg returnerer M5. Hvis noen kommer over okey ram-brikker i romjulen så meld ifra
 9. Ser ut til at M5-kortet til MSI er på tilbud på Komplett i dag, da blir det nok det. Har alltid hatt Asus HK før og vært fornøyd, kanskje på tide å prøve noe nytt.
 10. Hva tenker dere om: RAM: Corsair Vengeance DDR4 3200MHz 16GB? CPU Kjøler: NH-U14S eller NZXT Kraken x62 Hovedkort: MSI Gaming M5 MSI Gaming Pro Carbon eller Asus ROG Strix F Eneste kjipe med Rog'en og M5'n er at det er vel bare 4 eksterne USB-er, det er litt lite. Vil helst ha 6. Tenkte å legge til Samsung EVO 960 også som C-disk. Edit: Hele lista
 11. Da er en 8700K og RM850X bestilt. Får ikke prosessoren før på nyåret så blir det noen forandringer har jeg godt tid på å ombestemme meg.
 12. Da trenger jeg plutselig et hovedkort, any takers? Har vært veldig fornøyd med Asus'ene mine
 13. Ja, jeg og. Som du ser er noen av komponentene en god del år blitt. Spørsmålet er jo om 8700K er verdt 1200,- mer enn 8600K
 14. Meeen, da blir jo spørsmålet; 8600K eller 8700K? Ser at noen mener at 8700K ikke får utnyttet all kraft fordi spill ennå ikke bruker alle trådene så det er bortkasta penger.
×
×
 • Create New...