Gå til innhold

Installere Red Hat 9.0 på S-ATA hd


Anbefalte innlegg

Heisann !

 

 

Tenkte jeg skulle installere Linux Red Hat 9.0. Har bare det problemet at installasjonsprogrammet ikke finner noen hardisk på maskinen min. (Sikkert fordi jeg har en S-ATA hardisk som eneste..)

 

 

Installasjonsprogrammet ber meg velge driver fra en liste. Ingen av valgene på listen ser særlig passende ut, ser ingen S-ATA drivere. Noen som har noen forslag på hva jeg kan gjøre ?

 

 

På forhand takk,

Morten Lindeberg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du disken på S-ATA kontrollen til ICH5? Den støtter ikke noen release kjerner ennå...

 

Har pæla mange timer selv med dette på ett ASUS P4C800-E Deluxe kort, og endte opp med å installere den på en ATA-100 disk i stedet. Bruker 2.4.22-bk28 kjernen med en libata patch og kompilert med støtte for Intel S-ATA, og da får jeg fint tilgang til S-ATA disken. Men å boote på den disken har jeg gitt opp så lenge inntill driveren i kjernen er noget mere stabil.

Lenke til kommentar

Takk for svar !

 

Skjønner ikke helt om jeg har disken på S-ATA kontrollen til ICH5 eller ikke. Men har knota fælt blant annet i bios, med å få linux til å finne hardisken. Hat ikke prøvd å skifte S-ATA kontakt på hovedkortet.

 

Rota altså rundt på forumer på nettet igår, og fant ut at svært mange sliter med Red Hat og S-ATA. Har altså gitt opp å installere Red Hat 9.0 på den disken nå, men ettersom en versjon 10 av Red Hat kommer til helgen (har jeg hørt) så skal jeg prøve jeg den istedet. Den skal vist ha støtte for S-ATA. I verste fall, så får jeg installere nyeste versjon av SuSE. Den hevdes også å ha god støttefor S-ATA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...