Gå til innhold

Trenger en mobil med bra dekning


hilbjørg

Anbefalte innlegg

Er det noen som kan anbefale en smarttelefon som har bra dekning?

Finnes de i det hele tatt?

 

Har idag en Samsung Galaxy S1, og den er helt håpløs. Vi er mye på hytta og ellers på turer i marka hvor det er dårlig dekning, og da må vi dra med oss en gammel Sony Ericsson for å i det hele tatt få sendt en sms.

Virker som jo nyere mobil vi har, jo dårligere dekning er det.

 

Å få noe fornuftig svar fra de som selger mobiler har vi gitt opp, så spør istedet her. Er det noen andre som ferdes ute i "dårlig-deknings-områder" som har tips og anbefalinger, så tas de imot med stor takk :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunnen til at vi som selger mobiler ikke kan svare på dette er at det omtrent ikke finnes informasjon om det noen steder på internett. Produsenter oppgir lite informasjon om antennestyrke og man må vite konkret hvilken informasjon man leter etter for å forstå noe som helst. Må ærlig innrømme at jeg kan tilnærmet null om dette feltet jeg også, selv om jeg, som du nevner, selger mobiltelefoner.

Det er for så vidt riktig som du sier, at smarttelefoner har langt dårligere dekning enn de gamle telefonene med knapper. Antar det har med antennestørrelsen å gjøre. Den blir mindre på smarttelefonene for å få plass til alt det andre - lagringsplass, grafikkbrikker, prossesor, minnekortslot, etc.

Du er riktignok ikke den eneste som irriterer deg over dette. Det gjorde de også i Danmark for et par år siden, så magasinet Tænk, utgitt av det danske forbrukerrådet, testet antennestyrken på en rekke telefoner som var aktuell på den tiden. Resultatet finner du her: http://taenk.dk/sites/taenk.dk/files/telefonantenner1.pdf Dessverre er dette gammelt og de fleste telefonene får man ikke tak i per dags dato.

Her er en test fra 2013: http://erhvervsstyrelsen.dk/file/435579/Mobile_Phone_Antenna_Performance_2013.pdf

 

Stort sett er de fleste telefonene greie nok hvis du bor delvis sentralt til. Det blir verre med én gang man reiser til fjells og på steder hvor det ikke bor så mange mennesker. Problemet ligger vel heller hos operatørene/dekningsnettet i Norge. Tvilsomt at produsentene kommer til å snu og lage telefoner med kraftigere antenner, vil jeg tro..

 

Du får ta tak i det norske forbrukerrådet og anmode dem om å foreta en lignende test. Det er absolutt interessant, så sjansen for at de vurderer det vil jeg anta som forholdsvis stor. Du kan lese mer her: http://www.mobilen.no/artikler/denne-vant-antenne-testen/133744

Endret av Klatt3n
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...