Gå til innhold

[Løst] Hvor kobler man til antistatisk armband ved rep. av bærbar?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-376f9

Er ikke poenget at det ikke skal være potensialforskjeller mellom deg og PC? Da bør du jorde deg til et punkt på PC som er definert som, eh... jord. Kabinett eller stor metalldel. Mener at jord er markert med eget symbol.

Lenke til kommentar

Har ikke satt meg så mye inn i problematikken, da jeg har bygd 2 stasjonære pc´er uten armband, har bare passet på å ta på metallet i kabinettet før jeg plukket opp kort, og det har alltid gått bra. Men med ebay så kommer det også billige ting fraktfritt fra østen, og deriblant et slikt armband, og nå skal jeg sifte hovedkort i en macbook air, og der går det jo greit å jorde seg til kabinettet da det er laget av aluminium :)

Endret av Tømmerås
Lenke til kommentar

Problemet er som regel at du er statisk, så lenge du tar på jordpinnen i kontakten før du tukler med maskinen er du som regel safe. Da har du og maskinen samme potensial så lenge den var jordet mens du gjorde det.

Fordelen med lenke er at du ikke risikerer å lade deg opp hvis du har en kombinasjon av uheldige materialer på deg eller rundt deg.

Lenke til kommentar

Det skal jeg ikke si for sikkert. Men det er dette jeg er anbefalt.

Profesjonelle reparatører som jobber til daglig med reparasjoner av elektronikk (pc)eller lignende,bruker bare GUMMIMATTER som de står på ved arbeidsbenken. De bruker ikke antistatiske armband eller lignende hjelpemidler. Det er sikkert den beste måten og gjøre det på for alle som vil reparerer pc eller data produkter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...