Gå til innhold

[Løst] Takket ja til ny studieplass, men står fortsatt oppført ved gammelt studie.


Anbefalte innlegg

Jeg har studert ett år ved UiB, men jeg har valgt å bytte til et annet studium ved samme universitet. Første skoledag ved det nye studiet er i morgen, og jeg har naturligvis takket ja og fått bekreftelse på at alt er i orden.

 

Når jeg logger inn på MiSide, studieportalen som benyttes ved UiB, har jeg likevel fått opp ett av fagene som skal begynne denne høsten fra mitt gamle studie, og kan blant annet klikke meg inn på faget og se at jeg er plassert i en av arbeidsgruppene.

 

Tidligere i dag logget jeg meg inn på StudentWeb, og da jeg skulle betale semesteravgift gikk den automatisk inn på mitt gamle studie, og jeg måtte åpne en rullemeny hvor begge studiene var tilgjengelig for å kunne velge hvem av dem jeg ønsket å betale for. Ble forvirret, og valgte å logge ut uten å betale semesteravgift.

 

Jeg var i den tro at ved å takket ja til en ny studieplass, mistet man automatisk sin gamle, og at jeg slapp å gjøre noe som helst eller melde fra til noen. Har jeg gått på en ørliten tabbe og bør kontakte universitetet sporenstreks, eller..?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke helt uvanlig å ta to studier samtidig, så det er ikke tilfellet.

 

Nei, det er ikke uvanlig, men jeg var overbevist om at man i slike tilfeller må søke spesifikt om det. Det er derfor vi bl.a. ikke får tilbud om plass på både 1. valget og 2. valget selv om vi gjerne skulle ønske å være student ved to spennende studier. For når folk går på ett studie og søker seg over på noe annet er det oftest fordi de ønsker å bytte studie, ikke å sjonglere begge studiene samtidig, og jeg trodde dermed at normen var at man ved å takke ja til en plass mistet den andre, og at det finnes unntak dersom man søker særskilt om dette.

Lenke til kommentar

Veldig usikker, men: Slik jeg har forstått det har man fortsatt full rett til å fortsette på linjen man har kommet inn på, selv om man søker på nytt studie og enten får plass eller ikke. Altså du kan fortsatt velge ovenfor skolen om du vil fortsette der du gikk ifjor eller bytte linje helt frem til skolestart

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...