Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Alkoholloven tolket strengere i Stavanger. Lovlig?


Glasscola2

Anbefalte innlegg

Hei!

Gjennom sommeren har Aftenbladet skrevet en rekke artikler som kan fortelle at skjenkekontoret i Stavanger tolker lovverket strengere enn andre norske byer.

 

Sist ut er ølfestivalen, hvor det ikke er lov å reklamere for hvilke bryggeri som kommer: http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/--Tusen-takk_-bevillingsseksjonen-3476414.html#.U96H_4B_uvi

 

Jeg var sikker på at det var regulert gjennom lov, eller EØS-avtalen, at de enkelte kommunene ikke fikk lov til å tolke den samme loven så vidt forskjellig. Stemmer dette? I så fall, hvor finner jeg dokumentasjon?

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min mening er at her er det nok en misforståelse ute og går.

 

 

fikk ølfestivalen beskjed om at de ikke kunne fortelle om, promotere eller gi noe utrykk for hvilke bryggerier som kommer til festivalen i promoteringen før festivalen

er ikke det samme som

 

«ikke må profilere bestemte merker, importører eller produsenter, og ellers være nøkternt utformet med vekt på nødvendig informasjon».

 

Det siste er ikke til hinder for å gi en liste over deltakere. Men de kan ikke uten videre fremheve en eller noen av disse over resten ved f.eks. større skrifttype eller liknende. Det vil heller ikke uten videre være tillatt å bruke logoene istedenfor navnet i ren tekst, da det kan tolkes å ikke være nøktern utforming. Men det å ha en liste over deltakere vil være nødvendig informasjon, så det må tillates, og det vil ikke være reklame slik jeg leser ordboken iallfall.

 

 

Lenke til kommentar

Så lenge forvaltninga av lova er lagt til kvar enkelt kommune så vil tolkningane blir forskjellige.

 

I enkelte kommuner blir skjenkereglane tolka strengare enn andre plasser. F.eks eit typisk eksempel er skjenketidene når klokka skal stillast til vintertid. Dette er ikkje detaljert forklart i lovverket, der står det berre at ein kan skjenke fram til klokka 03:00. Det er ikkje alle kommuner som har laget egne rettningslinjer for om det betyr at det er skjenkestopp den fyrste eller andre gongen klokka blir 03:00. (Sidan klokka går frå 03:00 -> 02:00 og tilbake til 03:00).

 

I mangel på nasjonale rettningslinjer så er dette heilt opp til skjenkekontrollen i kvar enkelt kommune å bestemme korleis dette skal tolkast.

Slik er det også i dei andre paragrafane i alkohollova som er åpne for tolkning.

For å eventuellt få bestemte rettningslinjer for korleis paragrafane skal tolkast så må nokon gå til sak mot kommunen for å få retten til å vurdere korleis reglane skal tolkast. Men sidan risikoen for tap er såpass mykje større enn fordelane ved å vinne fram så er det ikkje nokon som har gått til sak om korleis reklameforbudet skal tolkast (endå).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...