Gå til innhold

Sparetips til dyr ferie


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Denne forespørselen kunne man f.eks tatt i "Økonomi"forumet...

 

Men, siden man spør:

 

Man begynner umiddelbart med regnskap og foretar minst en gjennomgang av regnskapet pr uke (men altså IKKE som ukesregnskap, det vil gi for kort horisont!).

 

Efter som man oppdager hva pengene går til, stryker man ting man synes blir for dyrt (eller dumt), og man endrer gjerne også noen vaner, som f.eks å ta med kaffe på termos istedenfor de idiotisk dyre kaffedråpene man kan kjøpe rundt omkring. Man vurderer også sånne ting som bil kontra annet, evt. en bil kontra en annen, og man tar like gjerne en opprydningsrunde i det man eier og har, og selger hva man ikke trenger.

 

Man vurderer også kaldt og rolig hvor meget man egentlig trenger av klær og lignende, og man husker at det finnes noe sånt som bruktbutikker (f.eks Fretex) og byttetjenester.

 

Og man sjekker naturligvis sparekontis rentesatser og andre vilkår hos de forskjellige banker og lignende institusjoner...

 

En ting man IKKE gjør med så kort horisont: Man driver IKKE med aksjer eller obligasjoner, hverken individuelt eller som fond! Risikoen for kursfall i perioden frem til man må ta ut pengene, er ALTFOR stor for dette formålet! (Og, for ordens skyld: Det samme gjelder valutaspekulasjoner - risikoen er altfor stor til at man bør i det hele tatt vurdere tanken...)

Lenke til kommentar

Tenk også på sparing på selve reisen. Ikke så mye at det går ut over opplevelsen, men ved å velge slik at det blir billigere uten at en ofrer mye.

- Det er gøy å bo i bysentrum, men det koster mer. Velg bolig et stykke utenfor når det passer.

- Skal en være lenge på et sted kan det lønne seg å leie leilighet i stedet for hotellrom.
- Familierom i USA er virkelig familierom og ikke et stort med flere senger - kan lønne seg i forhold til flere rom og ikke minst gir det bedre ro for foreldre.

- Følg med på priser for flybilletter litt over tid, bruk søkemotorer for sammenlgning (momondo, finn, etc) og bestill når det ser bra ut.

- Billeie er vanligvis dyrest på flyplassene - men om en leier andre steder må en komme seg fra flyplassen og det koster - i tillegg må en dra på bagasje.

- Leiepris på bil ved innlevering annet sted enn der en plukker bilen opp kan variere utfra hvilken vei en kjører. F.eks. ser det ut til at "alle" vil kjøre sørover til Florida og det er dermed (ofte) billigere å kjøre nord.
- Forhåndskjøp på billetter i fornøyelsesparker kan ofte lønne seg.
- Mobiltelefon er dyrt - hold kontroll - spesielt på ungene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...