Gå til innhold

Spørsmål relatert til gjennomsnittskarakter (2-årige master)


Drainer

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har noen spørsmål jeg håper noen kan klargjøre. Sånn som jeg har forstått det, må man ha karakteren C i snitt eller bedre for å være kvalifisert for opptak på masterstudiene hos de fleste universitetene i Norge. Jeg har gjort noen utregninger, og har i følge UIO og UIT litt i overkant av en C snitt. Ved å benytte meg av UIO kalkulatoren havner jeg på 63,03, hvor 65 er A og 61 E. I følge UIT metoden skal hver bokstavkarakter omgjøres til tall, A=5 B=4 C=3 D=2 E=1, og deretter skal summen legges sammen og deles på det totale studiepoeng i de medregnede emnene. Her havner jeg på 3,05. Nedenfor ser du en oversikt over karakteren mine, de fleste er 10 poengs-fag bortsett fra de i parentes. Totalt er det 18 fag og 180 studiepoeng totalt.

 

D = 20
D = 20
D = 20
D = 20
D = 20
D = 10 (5 poeng)
110
C = 30
C = 30
C = 30
C = 30
C = 30
C = 30
180
B = 40
B = 40
B = 40
B = 40
B = 40
B = 60 (15 poeng)
Totalt = 550
Total studiepoeng = 180
550\180 = 3,05
NTNU benytter seg av tilsvarende metode som UIT og følgende står på deres sider:
" For å beregne gjennomsnittskarakter skal hver bokstavkarakter for de aktuelle emnene erstattes av en tallekvivalent, der A=5, B=4, C=3, D=2 og E=1. Tallekvivalenten skal multipliseres med emnets studiepoeng, og verdiene legges sammen for emnene som inngår. Summen deles på totalt antall studiepoeng som inngår i samlingen av aktuelle emner. Tallet regnes ut med én desimal.

Noen masterprogram krever at du har gjennomsnittskarakter C eller bedre i opptaksgrunnlaget for å kvalifisere for opptak. Ved omregning fra tall til bokstaver rundes verdien av til nærmeste heltall. Søkere som har gjennomsnittskarakter 2,5 eller bedre (regnet ut som beskrevet over) oppfyller kravet til gjennomsnittskarakter C eller bedre. "

Er det sånn å forstå at 2,5 blir automatisk rundet opp til 3? Altså C? Om dette er tilfellet har man egentlig gjennomsnittskarakteren C da? Betyr det at de som i utgangspunktet ikke har C ( 3 ) i gjennomsnitt, hos for eksempel UIT og dermed ikke kvalifisert for opptak, være kvalifisert som en potensial masterkandidat hos NTNU så lenge man har 2,5 i snitt?

Her er linkene til universitetenes beregningsmetoder.

UIT: http://uit.no/ansatte/organisasjon/artikkel?p_menu=42374&p_document_id=227820&p_lang=2&p_dimension_id=88167

UIO: http://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/fs/veiledninger/opptak/kalkulatorer/kalk.php?type=mn&enavn=

NTNU: http://www.ntnu.no/studier/opptak/master/rangering

Håper noen kan klargjøre disse spørsmålene for meg, tusen takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NTNU runder av til nærmeste heltall, det vil si at det som i bokstavkarakterer er C/D rundes av opp til C (akkurat som at C/B rundes av ned til C).

 

For UiO heter det i opptaksforskriften § 5 (7) at avrunding skjer til nærmeste hele tall etter ordinære avrundingsregler. Det vil si at hvis du får et gjennomsnitt på 62,5 (62 = D) skal dette regnes som C og du regnes som kvalifisert.

 

UiT skriver at gjennomsnittet må være "ren C eller bedre" ved opptak til MØA. Det innebærer at ved denne utdanningen kan man ikke runde av gjennomsnittet oppover. Kvalifikasjonskravet ved UiT er delegert til det enkelte fakultet/institutt, så andre institutt kan ha andre regler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...