Gå til innhold

Klubb Anlegg!


Anbefalte innlegg

Jeg skal hjelpe den lokale klubben med å kjøpe nytt komplett anlegg, med høytalere, forsterker, cdspiller og effektforsterer(ikke helt sikker)!

 

Max pris på dette skal være 40k og jeg trenger virkelig råd om dette, da jeg ikke har peiling på nyere anlegg, i forhåld til pris/ytelse!

 

denne er kansje feilpostet, men fant ikke noen andre forum der det var egen Sektor for lyd og musikk!

 

Takker for alle svar på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

www.ljudia.no (kanskje i den billigste enden?)

www.lydteamet.no (spør om et tilbud, disse er proffe)

www.avforum.no (en del folk med peil på PA også)

 

http://www.disco-service.no/ (har ingen kjennskap til disse)

http://www.discotek.no/ (ingen kjennskap)

http://www.diskotek.net/ (ditto)

http://tto-production.hypermart.net/index.html (ditto)

 

http://www.startsiden.no/kategorier/okonom...-_og_lysutstyr/ (en del....)

 

http://www.marios.no/portal/asp/produktlis...sp?Serie_ID=271 (komplette sett. Ser bra ut. ca 15-20.000 for satelitter og subber)

 

vel... du bør komme deg litt på vei med disse linkene.

Hvis du forfatter en "standard" e-post og sender den til alle på startsiden-linken, så bør du få positive svar fra hvertfall noen av dem.

 

Det lønner seg veldig å inkludere personer med erfaring når du skal bygge slike annlegg, for de blir kjørt meeeeeeget meeeeget hardt...

 

DrErling

Lenke til kommentar
Jeg skal hjelpe den lokale klubben med å kjøpe nytt komplett anlegg, med høytalere, forsterker, cdspiller og effektforsterer(ikke helt sikker)!

 

Max pris på dette skal være 40k og jeg trenger virkelig råd om dette, da jeg ikke har peiling på nyere anlegg, i forhåld til pris/ytelse!

 

denne er kansje feilpostet, men fant ikke noen andre forum der det var egen Sektor for lyd og musikk!

 

Takker for alle svar på forhånd!

 

40k kommer du desverre ikke langt med med den smørbrødlista der. Jeg har imidlertid gjort et forsøk på noe fra www.ljudia.no:

 

Bunner: 2x Wharfedale EVP 215 SB ca. 9.200,-

Topper: 2x Wharfedale EVP S-15 ca 4.800,-

Sub-amp: QSC RMX 2450 ca 9.700,-

Top-amp: QSC RMX 1450 ca 6.000,-

Filter: Behringer CX2310 ca 1.100,-

EQ: Behringer GEQ3102 ca 2.000,-

Preamp/mixer: Behringer VMX-200 ca 1.800,-

CD-spiller: Stanton S-550 ca 4.500,

-------------------------------------------------------------------

Totalt ca 39.100

 

 

Dette er ca. priser. Det er mulig å bytte ut diverse greier her... Jeg vet at subbene har høypassutgang, og de kan kjøres parallellt med toppene. Da slipper du et dedikert delefilter, og kan heller spa opp til 2 like forsterkere og brokoble disse. Er litt usikker på hva som vil gi best lyd, men jeg har satt opp med et aktivt filter her. Er ingen fan av passive filtere i PA-installasjoner.

 

Har bevisst brukt lite penger på DJ-utstyr da jeg mener dette gjør nytta foreløpig, og dette er det som er enklest å bytte ut. Likevel regner jeg med at cd-spilleren fra anerkjente Stanton gjør nytta si, og jeg har selv eid en VMX-300 (har satt opp -200 her da den er litt billigere), og må si meg meget fornøyd med denne. Systemets beste komponenter er nok forsterkerne fra QSC. Glimrende amper, dette

 

Du har enda en 1000-lapp igjen, men regn med store utgifter til frakt. Jeg har utelatt linjekabler, speakonkabler og nettkabler her, samt at dere bør anskaffe et rack til ampene osv. Snakk med forskjellige butikker, det bør være mulig å få dette med når dere handler såpass mye.

 

Lykke til! Er det noe du lurer på, send meg en PM eller en mail.

 

 

bfisk

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Wharfedale anlegget som er nevt er nesten helt likt mitt, men jeg bruker kun 1 kraftig amp. Dette funker dårlig, og jeg anbefaler heller å bruke delefilter og 2 amps - helt klart. Ellers blir ikke det fulle potensialet i subbene tatt ut (de spiller lavt med felles amp).

Endret av shahin
Lenke til kommentar

Hvis ikke du finner noe har jeg tilfeldigvis 2stk CV1515 og 2stk NAD218 THX som er tilsalgs for rundt 17k da mangler du bare en foeforsterker og en cd spiller foreslår i grunn at du kanskje kjøper en dvd spiller som tar mp3 og kanskje wma i tillegg. Det blir et supert anlegg... :yes::yes:

Lenke til kommentar

Tror et anlegg med pa KVALITET er å foretrekke på såne ting. Men du sparer MYE på å bygge høyttalere.Har bare god erfaring med hjemmebygde høyttalere.Det var synd at ljudia slutta å selge 18g høyttalerne sine.De er RÅ BRA.Har et par sånne på fritidsklubben her.Har oxo 4stk Turbosound TMS-4 høyttalere men 18g ¨låter klart bedre

Lenke til kommentar

Fant en annonse på musikkweb.Det syns jeg du burde benytte deg av. har en sånn forsterker selv.Det skikkelige forsterkere,spreke som f og god lyd

 

2 stk chameleon studio 1500 forsterkere selges. 2*600w, 1u høyde. XLR og Jack innganger, speakon ut. Selges med 7 unit flight. Selges for 10.000,- samlet

Kontakt (Sogn og Fjordane): Helge Svarstad [email protected] (11.11.03 17:38)

 

dette er en god dobbel cd-spiller til dn GOD pris

cd spiller

 

Behringer overrsaker meg stadig hvor mye de gir per krone og dette gjelder seff oxo mixere

Mixer

God pakkepris får du her

pakke

Men hvis du ikke vil bygge høyttalere så fins alternativer seff.

Gode subber er et must

subber

 

Og gode topper med god lyd er oxo viktig

Topper

 

Har bare godt å si om dette delefilteret.Som sagt: Behringer er mye for pengene!!

Delefilter

 

total prisen er på 30165,-.pluss kabler hvis jeg ikke har regna helt feil. +par tusen i kabler.

Dette er et godt anlegg som spiller høyt!

Endret av Bose
Lenke til kommentar
vil ikke bygge høytalerne selv og det skal være 2 stk høytalere:)

takk for informativt svar, skal se hva jeg finner ut:)

Hei!

 

Siden du kun skal ha 2 stk høyttalere, kanskje du skal gå for Cervin Vega V253. Disse har 2doble 15 tommere og horn. Trøkker bra.

 

Et annet alternativ kan være Yorkwille Pulse eller Elite serien.

 

Kontakt Trondheim Lyd og be dem sette sammen en pakke for deg. Be om pakkepris, så sparer du litt penger der. De kan sikkert sette sammen en bra pakke som passer til den bruken og størrelsen på lokalet.

Istedet for å spørre mer her, kontakt det firmaet og bli ferdig med handelen.

 

 

 

 

En annen ting. Var en annen her som ville selge anlegget titt med CV1515 og 2 stk NAD 218. Disse forsterkerne er kanskje kraftige til hjemmebruk, men de er små til PA. Høyttalerne er heller ikke laget for "klubb-bruk" eller annen profesjonell bruk, selv om de er relativt perverse hjemme i stua.

Lenke til kommentar

Jeg har forstått det sånn at klubben skal ha anlegg. I et klubbmiljø (det være seg en lokalklubb eller på ibiza) voldtas utstyret, og du trenger noe du kan stole på gjennom tykt og tynt, samt noe som er designet for områder uten perfekt akustikk. PA er tingen.

 

Mitt råd er derfor at du IKKE går for en kombo med Cerwin Vega og NAD hifi-produkter, men kjører gjennomført PA. Forslaget jeg satte opp tidligere skulle fungere godt. Det er så klart mulig å kutte kostnader her, men hver krone dere bruker kjøper dere bedre produkter.

 

Og når det gjelder antall kasser; i et klubbmiljø med masse folk, lite plass og typisk "klubbmusikk", kan man egentlig bare glemme å ikke kjøre separate bunnkasser. Sub all the way her, og det er ikke for å få bare "dunk dunk" men fordi det er sånn komboen lyd-mye folk fungerer. PSS - People Soak Sound =)

 

Forforsterker, som noen har påpekt, trenger du når du skal bruke effektblokker. Men bevares, jeg har forstått det som at dette skal være på et diskotek, og på et diskotek (og andre PA-installasjoner) bør/MÅ du ha en mikser. En mikser ER jo en forforsterker! Å kjøre signalet gjennom ytterligere en forforsterker da blir bare tull - skal man på død og liv ha enda en duppeditt kan du ha en comp/lim i stedet.

 

Når det gjelder CD/DVD så må jeg si at det er et poeng i å ha en dobbel cd-spiller. Disse kommer også i utgaver som tar MP3. Å bruke en standard cd-spiller i klubbsammenheng er også håpløs. Enhver som har snurra litt plater (og gjerne begynt med cd ;) ) vet at det er umulig å mixe med standard cd-spillere. Gjør dere en tjeneste og glem den tanken med en gang.

 

Dere kan så klart kjøpe brukt, men dersom det skjer noe med anlegget - så har dere et problem ifht å kjøpe nytt. Men - det får være opp til dere.

 

Igjen, sjekk oppsettet min i posten høyere oppe, og la for guds skyld vær å kjøpe hifi!

 

 

mvh

b-som-ikke-er-helt-pa/scene-newb-og-har-snurra-et-lass-med-cd-og-vinyl-og-vet-hva-han-prater-om-fisk

Lenke til kommentar

Enig med deg der.separate subber er tingen.Da får an oxo løfta toppene så høyta at de kommer i ørehøyde.Men hvorfor ikke bygge høyttalere?Veldig mye per krone.Regna litt på det,Du kan faktisk bygge dobble 18 bunner plus 15"+horn topper med de to Chameleon forsterkerne jeg fåreslo til en samla pris på 26000 hvis jeg ikke regna helt feil.Da har dere et anlleg som dere kan kjøre ut 2*1200w rms med.

Lenke til kommentar

jeg har drevet med klubbmusikk i utallige år, og har også gode kontakter innen PA/lyd/lys bransjen og har vært med på å utstyre en ungdomsklubb i sin tid.

 

Skal du ha fokuset på kvalitet, så kjør 1x Pioner DJM-600 og et par Technics 1210 platespillere. Annbefaler MKIII serien. Og Pioneer har også en flott cd -serie også. CMX-5000 er rå og er dobbel, men best er cjd-500. etter min mening. Men Denon har også bra ting! Denon 2100f annbefaler jeg om det skal være enkelt, men avansert, så er denon 2600 best innen dobbeldekkere.

 

Av PA vil jeg enkelt og greit annbefale JBL eller Turbosound. Det er LYD med god pris og jævlig god kvalitet. Spør hvem som helst med lyderfaring, og de sier det samme. Har et merke til på tunga, som leverer feite topper, men husker ikke helt. begynner på W. (ikke Warfedale om noen skulle prøve seg på noe feil)

 

Gjør ungdommene / djen en tjeneste og skaff dem godt utstyr, det får folk til å sette mer pris på ting. Drit i dårlige billigløsninger som går i stykker etter et års bruk.

 

Man klarer å fikse seg PA og dette for under 40 laken.

 

PS! titt innom www.pioneerdj.com

 

OG jeg må annbefale Filter i Operapassasjen i Oslo! www.filtershop.net har telefonnummer og slikt. Om dere er innom, så si at dere så posten til Kim på forumet, og prat med Pål, han gir dere grei pris og sinnsykt god service.

Lenke til kommentar

Ja jøsses, JBL og turbosound er gode greier, bevares. Det jeg insinuerte med PA er bare at man skal gå for nettopp kvalitet - ferdigbygde kasser fra dem som forstår seg på slikt. Ikke bygg selv. Kjøp brukt om dere absolutt må - men husk at en garanti for at ting virker og at folk kan fikse det for dere når ting går åt hälvette er en god ting.

 

Wharfedale funker helt fett det. Kommer an på hva dere har råd til.

 

Jeg elsker definitivt Technics SL1210m3d, og mener at dette er essensielt. Men la oss se det i øynene - dette er en ungdomsklubb. Svært få har kunnskapene og erfaringen som skal til for å bruke 1210ere, for ikke å snakke om platene. Til en ungdomsklubb er CDer genialt, fordi folk endrer musikksmak fra minutt til minutt. Man vil ikke på noen mulig måte komme utenom cd spiller på en ungdomsklubb. Har dere råd til begge deler - go for it, men har dere ikke, gå for en god cd-spiller. Pioneer er rågode, men kan også anbefale Denon og faktisk Gemini.

 

Har et par Gemini CDJ-20 toploading spillere som jeg har brukt daglig i 1,5 år, hatt med på diverse spillejobber, og de har hakka EN gang så lenge jeg har brukt dem. Det var på en brent cd som jeg aldri har fått til å funke på NOEN andre spillere. Stødige, 20sek antishock, kan faktsik løfte dem opp, riste dem værre, smelle dem ned igjen, sånn at cden må spinne opp på nytt, uten at det merkes på lyden. Genialt!

 

Pioneer utstyr er desverre dyrt, men det er glimrende kvalitet på det også. Alt jeg sier er at dere kanskje bør prioritere PA først.

 

 

mvh

bfisk

Lenke til kommentar

Fordi det en fritisklubb har behov for er kvalitet og driftsikkerhet - og det får man ikke på samme måte i hjemmebygg. Så klart er det mange flinke byggere "der ute", men menigmann har ikke peiling.

 

Jeg ville definitivt gått for den tryggheten det er i å kjøpe merkevare-PA.

 

 

bfisk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...