Gå til innhold

Problemer med IBM disk. Vil ikke starte.


Anbefalte innlegg

Hei hei.

 

Fikk helt plutselig et problem da jeg kom hjem fra skolen i går, jeg skrur på pc'n og maskinen er helt sykt ustabil. Etterhvert måtte jeg skru av PC'n.

 

Etter litt flott detektiv-arbeid fant jeg ut at IBM 80G disken har "sovna", dvs lager ikke noen små lyder eller vibreringer. Prøvde disken i 2 forskjellige andre PC'er, med samme resultat.

 

Noen som har hatt noe erfaring med dette. Jeg har en del viktige dokumenter på den, så dette er litt surt.

 

Takk for alle svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror akkurat dette ikke går på garanti - dvs du SKAL ha en ny disk hvis du har en 60/75GPX uansett om garantien har gått ut. Mekanikken i disse diskene er så svak at IBM tar inn alle sammen og skifter det mekaniske før de sender den ut igjen som en "replacement disk" som det heter.

 

Sleng på noen lapper og kjøp WD eller Seagate...

Lenke til kommentar

Bare så jeg har sagt det, min neste disk blir en Hitachi (IBM) Deskstar 7k250 av en eller annen størrelse. De er kjappe, og jeg (tror) jeg stoler på dem igjen... 180GXP serien har det vært rapportert lite trøbbel med.

 

Og ja, jeg har hatt 3 "Deathstar" 75GXP disker som har trøblet...

 

 

BTW, IBM har kommet med en firmware fiks for 75GXP (og 60/120GXP tror jeg) som skal forhindre de normale Deathstar problemene i å oppstå. Husker ikke nøyaktig hvor den ligger, og den er ikke lett å finne av seg selv på web'en dems, men søk i forumet på www.storagereview.com for link.

Lenke til kommentar

Siden problemene med IBM disker var så omfattende og artet seg på flere forskjellige måter (noen bare døde fullstendig, andre kunne lowlvl-formateres og fungerte fint igjen, andre igjen fikk klassiske click og death osv osv) med 60 og 75GXP-seriene er det nok sannsynlig at forklaringen er mer sammensatt enn "bare" svak/dårlig/skjør mekanikk. Kan godt være at firmware-oppgraderinger kan løse eller begrense noen av problemene.

 

Har for ordens skyld hatt bortimot et halvt dusin døde IBM'er fra 60 og 75 GXP-serien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...