Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvorfor vil du ha en quartz-klokke? Jeg har dessverre en, og det er bare fordi jeg kjøpte den da jeg var ung og dum og ikke visste bedre.

 

 

Det finnes nesten ingen grunner for å kjøpe noe annet enn quartz.

 

I forhold til mekaniske urverk er moderne quartzur mer solide, de krever mindre vedlikehold, er billigere, har flere funksjoner, er lettere og de går riktig over tid. I tillegg er utvalget større og man slipper å trekke dem opp hele tiden. Alt sammen klare fordeler. Når i tillegg batterier nå varer i mange år er ikke dette heller et argument - mekaniske klokker må repareres for noen tusen ca. like ofte som batteriklokker må ha nytt batteri.

 

 

Vi som er nerder bør innse at de fleste gir blaffen i hva som er bak urskiva, hvorfor skulle de bry seg om det?

 

(Jeg har altfor mange klokker - de fleste av dem med skikkelige urverk, men innser at jeg er idiot og at quartz er mye bedre for de aller aller fleste.)

Endret av kvasbo
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er en fordel å poste bilde av den klokken du har sett på da, siden den finnes i forskjellige fargekombinasjoner, men den finnes med sort og hvit skive ihvertfall, så her er to alternativer som er cirka en trilliard ganger bedre alternativer.

 

1796363016mc2_A_01.jpg

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=283&Sel_ID=26

2400 kroner med dagens kurs.

 

miyota-type-aom.jpg

https://shop.laco.de/en/Pilot-Watch/Pilot-Miyota-Typ-A-brown1.html

1600 kroner med dagens kurs, men det er inkludert 19% VAT, som du kan få tilbake når den fortolles inn i Norge.

 

a3.jpg

http://www.tidssonen.no/forum/showthread.php?7543-FS-Archimede-Pilot-(B-Uhr)

2500 kroner.

 

I tillegg er det en drøss med Seikoer og andre japanske klokker som ligner, ser bedre ut og holder bedre kvalitet.

Lenke til kommentar

Nei, det er noe de (forhåpentligvis) trekker fra summen før du betaler i utgangspunktet. De fleste nettbutikker som selger til andre land gjør dette automatisk, men det kan jo vøre greit å høre (eller sjekke den endelige summen før du faktisk betaler.

Lenke til kommentar

Er veldig fornøyd med kjøpet. Hva synes dere?

 

Først og fremst: gratulerer med ny klokke! :thumbup: Det viktigste er at du er fornøyd. Selv liker jeg Maurice Lacroix veldig godt, har en dressklokke fra dem og har egentlig lyst på en annen modell også, men jeg tror kanskje jeg vil "diversifisere klokkeporteføljen min" litt og kjøpe noe fra et annet merke først. Ellers er jeg enig i det Henrik C sier, jeg synes skiven ble litt rotete, for meg var det kombinasjonen av store romertall og kronografen som gjorde skiven litt for "busy", men så liker jeg ganske minimalistiske klokker også, da.

 

Også er det kvarts..

Lenke til kommentar

yep jeg er også fan av å ha lite rot på klokken. maurice lacroix hadde noen som oppfylte dette kravet bedre enn denne modellen men kostet sånn 10k mer, men jeg tror ikke jeg vil gå rundt med en klokke som jeg ikke kan miste. jeg kan godt miste 7-8k tror jeg, men 18k vil jeg ikke risikere å miste før jeg har bedre økonomi. jeg er heller ikke interessert i å bruke tid på å bestille, eller bruke mer tid på å studere klokker på internett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...