Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Er dette mye fravær?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er bedre med mange dager enn mange timer fravær. 6 dager er mere forståelig, for det er vanlig å være syk eller reise på ferie en gang i blant, men 6 enkelttimer kan derimot bli sett på som skulking. Hvis noen av timene er fra samme dag ville jeg ha sendt mail til rektor og fått høre om det kunne bli gjort om til dagsfravær istedet.

 

Uansett er ikke Prospect eller Twix1010 sine fravær mye, hvis dere har dokumentasjon på fraværet, om dere har vært hos lege, tannlege, ferie eller lignende, så ville jeg ikke bekymret meg :) Vet selv om mange med rundt 20 dager fravær som har klart seg helt fint, men det begynner vel å bli litt på kanten.

Lenke til kommentar

Jeg ville undersøkt muligheten for å få alle de timene omskrevet til x antall dager i stedet. 23 timer oser av at du stadig kommer for sent.

Har du en god forklaring på fraværet? 23 enkelttimer kan være litt mye, men behøver ikke å være mer enn et par tannlegebesøk, noen kjøretimer og akutt hodepine, for eksempel.

2-3 dager pleier sjeldent å være noe problem, i allefall etter det jeg vet. Timene kan kanskje bli tolket i verste mening, alla det Aleks viser til, har du en forklaring på dette pleier det sjeldent å være noe problem.

Hmm. Vet ikke om jeg har noen veldig god forklaring på det egentlig.

Det har vært noen Tannlege timer og kjøretimer, men grunnen ti at jeg kanskje har så mange timer fravær er pga andre termin.

 

Hadde kommet opp i skriftlig eksamen, etter dette var jeg ferdig med så og si alt. Da begynte lærerne å 'forberede' de elevene som skulle opp til muntlig. Syntes det var urettferdig at jeg måtte møte opp klokka 0800 på skolen for å ikke gjøre noen ting. Bare sitte der, waste tiden. Derfor så droppet jeg noen av de første timene, og nei, synes det blir galt å kalle det skulk. Føler at man blir straffet etter å bli ferdig med alt... Når du ikke skal gjøre noen ting på skolen, hva er poenget med å råtne i sommervarmen mens du kjeder vettet av deg.

 

Andre ganger har jeg kjedet meg så mye etter å ha blitt ferdig med alt at jeg har ikke klart å sitte inne i varmen, har følt at jeg må bevege meg.. Men synes 23 timer faktisk er mye, lurer på om ikke noe er feil. Kan hende lærern har glemt å notere at jeg har jobbet mot eksamen avtalt med en annen lærer.. Vet ikke.

Endret av Prospect
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

30 dager på 3 år er det meste du bør ha. Timer ser styggere ut enn dager for en arbeidsgiver, men de fleste bryr seg ikke nevneverdig, hadde vært mer urovekkende om du hadde 0 dager og 0 timer. Selv tok jeg meg en uke til syden i VG3, må bare legge til at det var herlig og fikk 3 sommerjobbtilbud på tre jobber jeg hadde lyst på med det vitnemålet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei❤️ Jeg gikk nettop ut av 10kl med 11 dager og 2 timers fravær i løpet av 3 år...

 

4 dager: Spysyk. Hadde presset meg til å gå på skolen om jeg hadde kunne. problemet er at i følge legen må man være hjemme 48 t etter siste omgang med oppkast fordi man er smittebærer.. hadde dratt på skolen selv den gangen jeg spydde 3-4 ganger om natta mellom 2 og 4 hvis det ikke hadde vært for hva legen sa..

 

3 dager: Vi var på reise i utlandet

 

4 dager: Har vært to ganger på et todagerskurs på sykehuset her jeg bor, grunnet oppfølging av en diagnose jeg har..

 

2 timer: tannlege timer

 

Så jeg vet jeg hadde aller minst fravær i hele klassen❤️ Synes dere det er mye eller lite på 3 år?

Lenke til kommentar

Veldig lite, vil jeg si. Hadde selv 8 dager kun i løpet av 10. klasse, og det var jeg godt fornøyd med.

Så bra❤️ Har en lei tendens til å få omgangssyke.. Den eneste i familien som får det.. Har vel hatt det en 6-7 ganger i løpet av ungdomskolen. har ofte vært i helger, slik at det ikke har gått utover skolen. Det har bare gått utover skolen 2 ganger. Fikk det etter skriftlig eksamen (på en søndag) fordi jeg var så sliten, men gikk på skolen mandag fordi at å spy en gang på grunn av utmattelse ikke er bærer av smitte. Fikk det også på mattetentamen i 9.kl, og begynte å gråte da jeg fant ut at jeg var for syk til å ta tentamen.. da måtte jeg jo ta den igjen en annen gang, og det er kjempe kjedelig.. huff

Endret av 98-er i 10kl
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke en eneste dag fravær i 10. klasse. Som jeg da er meget fornøyd med.

I år har jeg 3 dager grunnet omgangssyke.. den ene dagen gikk jeg på skolen med kastet opp 2 ganger så måtte bli hentet. dag 2 måtte jeg være hjemme grunnet smitte. dag 3 skulle jeg egentlig på skolen men klarte å kaste opp 3-4 ganger i løpet av den natta så jeg måtte være hjemme en dag ekstra.. så det ble tre dager sammenhengende.. eneste fravær i 10kl

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet teller ikke fravær for hvilken skole du kommer inn på, med mindre det er veldig mye. Kjenner selv en som hadde nærmere 100 dager fravær i løpet av 10.klasse, og som både kom inn på skolen vedkommende hadde som førstevalg og fikk sommerjobb. Fraværet på videregående bør man derimot kanskje være oppmerksom på.

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet teller ikke fravær for hvilken skole du kommer inn på, med mindre det er veldig mye. Kjenner selv en som hadde nærmere 100 dager fravær i løpet av 10.klasse, og som både kom inn på skolen vedkommende hadde som førstevalg og fikk sommerjobb. Fraværet på videregående bør man derimot kanskje være oppmerksom på.

Ja.. jeg prøver å ikke få fravær i det hele tatt.. blir aldri hjemme grunnet sykdom hvis det ikke smitter andre.. ❤️

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...