Gå til innhold

[Løst] Grunnskolelærer i musikk?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har har bestemt meg for at jeg skal gå høyskole for å bli grunnskolelærer, er enda 1 år til, og det er det eneste jeg kunne tenke meg.

 

Det jeg vil er å studere for å bli grunnskolelærer 1-7.klasse.

Egentlig er det det samme hvilket fag jeg kan bli lærer i, er åpent for alt egentlig.

 

Det som er greia er at jeg aller helst vil bli musikklærer innenfor 1 til 7.klasse.

Problemet mitt er at jeg ikke har funnet ut hvordan man blir det.
For etter det jeg har forstått, er det ikke nok å ha studert grunnskolelærerutdanning 1-7.klasse i 4 år siden man ikke har faget musikk. (kan godt hende jeg har missforstått)

 

Så må jeg ta f.eks 1 år etterutdanning etter de 4 årene?

 

I så fall, hvilken linje? Evt hva har man der? MÅ man gjennom masse vanskelig musikkteori? Jeg spiller gitar og synger selv ,og spiller diverse andre instrumenter,så kan selve det å spille musikk, og lære det vekk, men noter og alle slags skalaer er jeg NESTEN helt blank på. Blir det et hinder?

 

EDIT: Fant en høyskole i Bergen som hadde grunnskolelærerutdanning 5-10.klasse med musikk.

 

Det stod "

  • Opptakskrav
    • Generell studiekompetanse
    • Tilleggskrav: Søkeren må dokumentere minimum 35 skolepoeng og et gjennomsnitt på minimum karakteren 3.0 i norsk og 3.0 i matematikk. I tillegg må du dokumentere spesifikke musikkfaglige krav i et tilleggsskjema, som du mottar etter du har søkt.

 

Er det noen som vet hvilke krav det er? Er det vanskelig å oppfylle de? Hvor mye må man kunne?

 

 

 

På forhånd takker jeg for alle gode svar og tips! :)

Endret av RedDevilTramp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm. Kjæresten min går på Grunnskolelærer på HiST og der kan ho velge musikk som "valgfag" i alle fall og dermed få kompetanse i musikk. Trenger ikke sende inn følgeskjema på kompetanse heller. Trodde de fleste tilbyr det, men du må kanskje sjekke studieprogresjon og fagvalg på nettsidene til de forskjellige skolene. Forøvrig er det lurt av deg å velge musikk - det er mangel på musikklærere, så du får lettere jobb ;)

 

Redigert:

Se her: http://hist.no/content/57895/Studiets-oppbygging

HiOA har også, ser det ut til: http://www.hioa.no/studres/Programplaner/Grunnskolel%C3%A6rer/4_arig/Pilestredet/Grunnskolelarerutdanning

 

Tror i grunnen alle har det, men at det ikke utdanningen heter "Grunnskolelærer med musikk" - om du skjønner. Du har som oftest frihet til å velge hvilke fag du vil spesialisere deg i.

Endret av Knewt
Lenke til kommentar

Ok, så hvis jeg velger musikk som valgfag, så kan jeg bli musikklærer innenfor 1-7.klasse? Blir veldig glad om det er riktig. For det er på HiST jeg aller helst vil gå. Leste at det var valgfag, men tenkte det var kun for videreutdanning. F.eks hvis jeg skulle på en annen høyskole og fordype meg mer i musikk.

Så jeg har heldigvis misforstått? :D

Lenke til kommentar

Høgskolen i Bergen tilbyr grunnskolelærerutdanning med musikk på 1-7 og 5-10. Og jo, du kan undervise i musikk selv etter 4. år på 1-7. Det er ikke noe krav til studiepoeng for å undervise i musikk. For norsk og matematikk er det krav på 30 studiepoeng. På ungdomsskolen er det krav til 60 studiepoeng med relevant utdanning for å undervise i matematikk, norsk og engelsk.

 

Her ser du ansettelseskravene: http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-06-23-724/KAPITTEL_16#KAPITTEL_16

Endret av Quote
Lenke til kommentar

Ja, du kan undervise i musikk selv om du ikke har studiepoeng i det. For å undervise på ungdomsskolen så er det et krav om minimum 30 studiepoeng i andre fag (som eksempelvis musikk). Du må naturligvis regne med å undervise i andre fag fra 1. til 7. klasse. Disse trinnene bærer preg av at klasselederen som oftest underviser i alle fag. Jeg var i praksis i en 4. klasse, men måtte undervise i musikk såvel som samfunnsfag (som jeg fokuserer på).

 

Det er naturligvis en fordel å kunne dokumentere kunnskap. Det er garantert mange skoler der ute som ikke har lærere som føler seg komfortable med å undervise i musikk. Inkludert meg. Det er fullt mulig for deg å bli timelærer.

Endret av Quote
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...