Gå til innhold

...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tvinge seg til større grad av selvkontroll.

 

Ring banken din og hør om du kan få regionsperre på kortet ditt slik at du ikke kan bruke kortet i utlandet uten å endre det først. Et slikt insentiv kan være alt du trenger.

 

Evt sjekk om du har mulighet til å innføre "betalings-sparing" eller hva man skal kalle det. Hver gang jeg betaler noe med kortet mitt blir det trukket et visst beløp til en annen konto. I praksis blir alt 150,- "dyrere", selv om pengene finnes på en annen konto. For min del har det så godt som eliminert alle småkjøp, om det ikke er ting som jeg virkelig trenger.

Endret av RunRookieRun
Lenke til kommentar

Som RunRookieRun sier så handler det om selvkontroll. Det største problemet hos de fleste "sløsere" er også holdningen. Slikt har blitt en vane og det er utrolig lett å fortsette i samme gata. Det er mange løsninger på problemet, men få til ingen vil fungere om du ikke virkelig går inn for det selv.

 

Tipset med betalingssparing fungerer fint for meg (og sikkert de aller fleste ikke-sløsere), men om du virkelig vil ha noe så er det ikke vanskelig å overføre pengene tilbake til brukskontoen og du sløser videre uten å ha spart noenting. Jeg er heldigvis oppvokst med at noe penger skal spares og sparekontoen er "hellig". Det siste har jeg nok mer eller mindre lært meg selv så det er vanskelig å si hva du må gjøre for å få den samme tankegangen. Jeg har fast trekk fra lønnskonto til sparekonto hver måned. Til tross for at jeg har greit med penger på sparekontoen sier hodet mitt at jeg har dårlig råd dersom jeg bare har noen tusenlapper på lønnskontoen. Det nærmeste jeg kan komme noe tips i denne forbindelse er at du må lære deg å se verdien av å ha penger til overs. Se det som et mål at du SKAL gå i pluss hver måned (altså ha penger igjen når neste lønning kommer).

 

Kanskje hjelper det om du får bedre oversikt over hvor mye du bruker. F. eks vet nok ikke alle som røyker hvor mye penger de bruker på det. Dersom du regner ut at bruker 2000 i måneden på røyk vil nok dette virke mer avskrekkende enn å bare høre "røyk er dyrt". Det blir på samme måte med sløseri. Man ser jo at pengene forsvinner og man sliter kanskje med å betale regninger som en følge at man bare MÅTTE ha en ny mobil. Jeg anbefaler deg å sette opp et budsjett der du fører opp alt av faste samt månedlige utgifter (faste er f. eks Studielån, andre lån, husleie, finn ut hvor mye du bruker på strøm i året, del det på 12 og før opp den summen, gjør det samme med årsavgift på bil om du har det og NRK om du betaler lisens). Sett opp fast trekk fra kontoen du får lønn på og få vekk alle pengene du trenger til regninger fra brukskontoen. Da ser du akkurat hvor mye du KAN sløse (eller ennå bedre, spare) hver måned.

 

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...