Gå til innhold

Musikk: PMSDoes8Bit - 8Bit YouTube Kanal


Anbefalte innlegg

Siden dette er et pågående prosjekt tenkte jeg det var bedre å ha en samletråd, framfor å lage en ny en hver gang det kommer en ny sang. So here goes:

 

Artistnavn

PMSDoes8Bit

 

Prosjektets Opprinnelse

Dette startet egentlig ved en tilfeldighet, jeg spiller allerede i en del band og skriver mange låter. Det har seg dog slik at mange av låtene ikke passer til bandene jeg spiller i og havner derfor i uaktuelt mappen min. Det er dog flere av dem jeg faktisk kunne tenke meg å dele med "verden", men jeg har selv ikke muligheten til å spille dem inn og mikse de. En dag kom jeg over et program som het GXSCC som kunne gjøre midi filer om til 8bit, og det hørtes ikke så alt for ille ut. Så jeg så på dette som en mulighet til å dele sangene mine med andre.

 

Prosjektets Framtid

For øyeblikket er de to sangene som ligger ute kun sanger fra backloggen min, og det kommer nok de neste til å være også. Jeg har allerede gått i gang med å skrive nye låter direkte til 8bit prosjektet, som nok blir mer proggresive og melodiøse. Sangene som ligger ute nå er egentlig skrevet med vokal i tankene, og har derfor en mer vanlig vers refreng struktur, noe som nok kommer til å forandre seg etterhvert.

 

Utstyr

Alt er komponert for egen hånd (med mindre annet er opplyst) i noteringsprogrammet Guitar Pro. Deretter har jeg eksportert en midi fil ut fra GP og kjørt det igjennom GXSCC programmet.

 

 

 

Logoer og "videoer"

De nydelige logoene som hver låt har fått er laget med system.out.println() i java :p, for så å bli redigert litt i aseprite. Også er alt satt i sammen i Windows movie maker (hardcore I know)

 

 

Sjanger

Det som ligger ute så langt er mer mot ymse metal sjangere, men framover blir det nok mer forskjellig, litt progga ting, generisk 80-talls rock kanskje, kanskje noen "balader". Det kommer vel egentlig bare til å bli hva jeg føler for å skrive.

 

Finalized

Første låt heter "Finalized". Den hadde egentlig navnet "Happy Happy Riff", men det er jo ikke akkurat et godt promoteringsnavn. Ligger ikke noe spesielt bak tittelen "Finalized" annet enn at det var engelsk og ikke var "Happy Happy Riff". Det startet med et tilfeldig riff jeg kom på til et thrash band jeg skrev for en periode, men det er kanskje mer power ish. Sangen var originalt skrevet med vokal i tankene og har en vers-refreng oppbyggning. Akkurat på denne sangen er trommene litt for høye, og den kunne kanskje vært kortet ned litt.

 

Doomsday

Doomsday var den originale tittelen på låten. Jeg kan ikke komme på hvorfor akkurat det navnet ble valgt, men det er nå det som endte med å bli den tittelen på låten. Originalt skrevet for lenge siden til et ekstrem metal band, men falt ikke helt under tema eller sjangeren vi gikk for. Har også en vers-refreng oppbyggning, men har kortet den ned litt da den ble litt for repetetiv i lengden.

 

Ønsker generelt kommentarer, ris og ros. Noen ting vil jeg ta til etteretning andre ikke, men ønsker alltid å høre hva folk har å si uansett :)

Endret av Perrern
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...