Gå til innhold

Kjøpe ny/oppgradere gaming-pc med TV, budsjett 28k


Anbefalte innlegg

Hallo!

 

Da føler jeg egentlig det er på tide og enten kjøpe en helt ny gaming pc, eller oppgradere min gamle fra 2011!

Fått mye fin hjelp fra folka her på diskusjon.no helt tilbake til 2007, så håper og gjenta suksessen! :)

 

Jeg føler egentlig for og bytte ut alt og kjøpe splitter nytt, men hvis det er noe jeg kan ta ut av den gamle og inn i den nye kan vel det kanskje la seg gjøre.

Sparer vel kanskje noen kroner på og bruke det gamle hvis det går an.

 

Pcen skal altså kobles opp mot en tv så jeg kan sitte i godstolen og slappe av.

Så pcen må kunne håndtere en tv med stor skjerm. Spilling, streaming og sport.

Sier seg vel selv at jeg vil kunne spille spill på maks grafikk, men dette er ikke noe krav egentlig.

Blir mye Steam's Big Picture.

 

Krav til tv er at den skal være minst 50 tommer! Bør håndtere spill relativt bra, tåle fotball uten ghosting og bra bilde når jeg bruker HBO og Netflix. Hvis dere i data-seksjonen har noen tips til en bra tv er jo det bare bra :p

Trenger trådløs mus pluss tastatur.

 

Budsjett er altså på 20-28k, inkludert tv.

 

Pc fra 2011:

SEAGATE BARRACUDA GREEN 2TB 5900RPM SATA/600 64MB

SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK SVART

LOGITECH GAMING KEYBOARD G510

INTEL CORE I5 2500K 3.30GHZ 6MB S-1155

INTEL 320 SERIES 2.5" 120GB SSD SATA/300 MLC 25NM RESELLER

GIGABYTE GEFORCE GTX 590 3GB PCI-E DVI/DP +MOUSE

FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 BLACK

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series - sound card

CORSAIR HX 850W ATX12V 2.3 / EPS12V

CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X4GB)

ASUS VK278Q 27" WIDE TFT LED BLACK

ASUS P8Z68-V PRO Z68 S-1155 ATX

ANTEC KÜHLER H2O 620 LIQUID COOLING S

 

Trenger ikke pc-skjerm, da jeg har en bra en pluss at jeg skal jo selvfølgelig bruke en tv.

 

Trenger altså:

- Helt ny gamer-pc, spille på en 50-tommers tv

- Ny tv, minimum 50". Må tåle spill og sport.

- Trådløst tastaur og mus

- Budsjett er egentlig maks 28k inkludert tv

- Helst alt på dustinhome eller alt på komplett

- Foretrekker nvidia

Mye informasjon her! :p Håper på nok en gang god hjelp fra dere.

Noe dere lurer på så bare spør.

 

 

TommyGavin

Endret av TommyGavin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, her slår det meg at det mest optimale sansynligvis er å oppgradere. Hovedkort+ram+CPU er nemmelig veldig brukbart enda. Normalt må du oppgradere disse kjernekomponentene når CPUen blir for utdatert og du må flytte over på en nyere sokkel, men i dette tilfellet så er faktisk 2500K fremdeles ganske så aktuell enda fordi det ikke har vært noen enorme hopp i ytelse på CPUer på en stund. De kraftigste CPUene (innen rimelighetens grenser) er bare marginalt raskere enn den CPUen du allerede har (typ en forskjell på 0,2Ghz), så å bruke tusenvis på å oppgradere den virker som bortkastede penger på dette tidspuktet. Utviklingene på CPU-fronten har vært mye mer fokusert på energi-effektivitet i det siste, så det finnes betydelig bedre CPUer i forhold til strømeffektivitet, men ikke betydelig mye raskere (og når du overklokker så blir forskjellene i praksis enda mindre).

 

Hovedkort og RAM er helt greit det også, så jeg ville heller brukt de pengene inn i andre ting. SSDen er også mer en god nok til å beholde som OS-disk, og lydkortet er allerede veldig bra. Det blir ikke noe som er merkbart å oppgradere

 

Hvis du egentlig trenger å oppgradere noe her (og det er absolutt noe du bør spørre deg selv om) så er det bare skjermkortet som vil gi deg noen vetydelig oppgradering tror jeg. Du har jo et veldig raust budsjett, så jeg ville snust på en GTX780 (rundt ca 3500-4000kr) eller om du vil gå pinnen i bonn så finnes det også GTX780Ti (fra ca 5200) som er nvidias nåværende flaggskip, men sistnevnte føler jeg er overkill ved mindre du spiller "surround" med flere skjermer, for ellers vil du normalt bli CPU-limited på de fleste spill uansett med et så sterkt skjermkort på valig HD oppløsning.

 

Du bør også bemerke deg at en GTX590 er allrede ganske heavy shit selv om den begynner å bli gammel. Det er kanskje "last-gen" men det er et slikt dobbel-GPU kort og tilsvarer egentlig 2 GTX580 i SLI og dermed henger den relativt bra med enda. Dens svakhet tror jeg heller er det at den er et dobbeltkjerne-kort og dermed kan være litt quirky i forhold til ytelse visse spill (som du kan se av grafene), men når ikke dette er en faktor og alt fungerer som det skal så er selv en GTX780 ikke egentlig noen enormt stor oppgradering i ytelse. Du kan se litt selv her for en sammenligning:

http://www.anandtech.com/bench/GPU14/815

(velg fra menyen om du vil de mer detaljerte sammenligninger)

 

Det eneste som sansynligvis vil føles som et nytt stort generasjons-ytelseshopp opp fra en GTX590 i alle sammenhenger er nok en GTX780Ti. Du bør spørre deg selv om det er noe du faktisk spiller pr dags dato som du faktisk trenger dette til. Hvis ikke er alternativet å vente til neste generasjon slippes (som spekuleres å være tidlig til neste år).

 

Så det er egentlig alt jeg vil forslå tror jeg. Slagplan: Vurder om det er verdt å kjøpe et nytt skjermkort til systmet du allerede har. Om du ikke har overklokket 2500Ken din så kjør en mild overklokk på den (hovedkortet du har vil faktisk kunne gjøre dette for deg helt automatisk så det er for dumt å ikke gjøre dette). Alt resten er bare å beholde for nå. Kjøp evt. en ekstra standard lagringsdisk om du skal ha masse filmer og serier lagret (og vurder om disse dataene er viktige nok til om du vil ha mirroring for redundans).

 

I forhold til hva TV du bør kjøpe så er det noen andre må svare på, for jeg er ikke TV-ekspert og TVene endrer seg faktisk fortere enn PC-verdenen i disse dager. Heldigivs har vi et par eksperter rundt på forumet, men du må kanskje poste igjen under TV spesifikk kategori for å få svar fra dem.

 

Trådløs mus/tastatur er også såpass mye smak og behag at det må du normalt ta og føle på litt selv. Hvis dette er noe du skal bruke fra godstolen så finnes det spesielle tastatur for dette som du kan vurdere - fra minitastatur til mer eksotiske ting som bruker gyrokontrol for å peke muspekeren rundt på skermen fremfor å bruk mus osv. Det kommer helt ann på om skal ha mer en "fjernkontroll" eller noe til mer PC-orientert bruk som må ha et fullt tradisjonellt keyboard.

 

Dette var kanskje ikke så mye i form av annbefalinger i og med at jeg annbefaler deg å beholde det meste, men å kjøpe nytt bare for at det skal være "nytt" blir for dumt. Bruk pengene dine heller smart.

Si i fra om du lurer på noe mer.

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar, Stigma!

 

Enig med deg at det lureste er egentlig og bare oppgradere den gamle pcen.

Blir vel en 780ti. Men hvem skal jeg velge? Bør ha en bra en da jeg skal spille på høy oppløsning på tven.

Hva med en Titan? Overkill?

 

Tenker også og kjøpe litt mere ram. Oppgradere til 16gb, eventuelt 32. Noen tips til noen bra?

Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar, Stigma!

 

Enig med deg at det lureste er egentlig og bare oppgradere den gamle pcen.

Blir vel en 780ti. Men hvem skal jeg velge? Bør ha en bra en da jeg skal spille på høy oppløsning på tven.

Hva med en Titan? Overkill?

 

Tenker også og kjøpe litt mere ram. Oppgradere til 16gb, eventuelt 32. Noen tips til noen bra?

 

Vedrørende Titan, så hold deg unna den. 780Ti er faktisk (betydelig) raskere selv om titan faktisk koster litt mer. Titan er en litt spesialmodell som ikke faller helt innon det vanlige produktlinjen og den eneste grunnen til at folk kjøpte titan til gaming var at titan i en periode var det sterkeste kortet på markedet - men nå er faktisk GTX780Ti både billigere og raskere. Titan er kanksje bedre på visse arbeids-bruksområder, men det er helt irrelevant for gaming-ytelse. Du kan bruke grafene jeg linket deg for å se hvordan titan sammenligner seg med 780Ti.

 

Hvilken modell 780Ti du kjøper vil jeg si kommer ann på 4 ting:

- pris

- Er det noen god fabrikkoverklokk på kortet?

- Er det en bedre en standard kjøler.

- Kommer kortet med et gratis spill eller lignende som du uansett hadde tenkt å kjøpe deg senere?

Ellers så er kort av samme modell som regel nesten identiske.

 

Du har en fin oversikt av mulige valg her, inkludert frekvensen de kjører på:

http://www.prisjakt.no/category.php?k=v2180&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=l=s168793288

Jeg synes at dette kortet virker å gi deg enormt mye for pengene:

http://www.prisjakt.no/product.php?p=2360786

Det er både blandt de rimeligere kortene, men har en kjøler som er blandt de beste (luft)kjølerene som du får tak i, og det kjører også på en frekvens som ikke ligger langt unna de aller dyreste kortene. Det virker som en kjempedeal om du ikke er ute etter masse softwarebundle. Eneste problemet er at det samme kortet koster mye på dustin dersom du har bestemt deg at du absolutt ikke vil kjøpe fra noe annet sted. Litt dumt å betale 650kr mer enn du må. Cdon.com har det billigst, og jeg har greie erfaringer med å kjøpe fra dem.

 

Et enkelt 780TI er ihvertfall mer enn nok. TVer med høyere enn full-HD er vel ikke særlig på markedet enda, og full-HD vil en 780Ti bare le av, selv om du makser ut grafiske detaljer. I kombo med 2500K med en mild automatisk overklokk så er det litt av et monster. Noe SLI-oppsett med 780Ti på en enkelt skjerm ville vært totalt waste - trust me.

 

I forhold til RAM så er RAM billig og enkelt å oppgradere, men for å være helt ærlig så ser jeg lite bruk for mer enn 8GB ved mindre du driver med mye tunge "arbeidsprogrammer" som eter ekstreme mengder RAM. Photoshop for print-size bilder eller servere for mange brukere kan nye godt av ekstra mye RAM, men ellers så er det ikke så lett å komme på eksempler for ting som faktisk trenger så mye. Spill vil ihvertfall ikke bruke det noe særlig, da de aller fleste fremdeles er designet for å kjøre under 2GB, eller i værste tilfelle 4GB. Det er meget få unntak til dette, og å gi programmer tilgang til masse mer RAM som de ikke kan/er designet for å bruke gir deg ikke noen faktisk ytelsesøkning. Ved oppgradering til 16GB så vil nok det mest merkbare kanskje være at windows wil cache mer data i RAM for å starte programmer raskere - men når du bruker en SSD uansett så er jo slike loadetider allerde lite merkbare. Det er en billig og enkel oppgradering, men ikke forvent at det skal gi deg så veldig mye over 16GB ved mindre du bruker veldig spesifikke arbeidsprogrammer.

 

Bestemmer du deg for at du kal ha mer RAM så bare kjøp en 2x4 kit med akkurat samme som du hadde fra før. Når du kombinerer RAM så kjører de uansett på ytelsen til minste fellesnevner, og ved å kjøpe en identisk kit å kombinere dem med så slipper du noe kompatabilitetsproblemer - det er normalt ikke noe stort problem uansett, men når du fremdeles får fatt i samme modell så kan du like godt gå for dem.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

står som 42k ja, er det "drømme pc'n din ? siden du har valgt 3stk 780TI og 2 strømforsyninger og 4 sett med (2x8gb) minne :hmm:

Oppklaring: Checket selvfølgelig kun av for en stk 780 Ti, 1 strømforsyning, og ett sett med minne :p Min vises fremdeles som 26k så vet ikke helt hvor feilen ligger..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den eneste forskjellen på de kortene er at Evga Classified har mulighet for stor overklokk. På ett vanlig gtx 780ti kan volten bare økes til 1.212v, mens på classified kan det økes helt opp til 1,5-1,6v dersom du har god nok kjøling og stor nok psu :-) Dette betyr at skjermkortet kan yte en del bedre. Classified mener jeg personlig IKKE burde kjøpes av personer som ikke er kjent med avansert overklokking. Ett vNlig 780ti kan klokkes vell så godt. Mine to 780ti er vel orginalt på 850-900mhz. Disse er overklokket til 1330mhz core clock som er rimelig bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Takk for svar, kalleklovn12 :)

 

Tror jeg kommer til og gå for

Gigabyte GeForce GTX 780Ti 3GB PhysX

Hva mener dere om denne? Ser du linket til den, Stigma.

 

Siden jeg plutselig fikk masse penger til overs tenkte jeg at jeg kunne kjøpe meg en større ssd :p

Hvem skal jeg velge?

Er denne noe tess?

Samsung SSD 840 EVO 500GB BK OEM

 

 

Jeg linket den pga. god kombo av kjøler, ytelse og pris. Du får den dog aller billigst her som sagt:

http://cdon.no/elektronikk/gigabyte/gigabyte-geforce-gtx-780ti-oc-3gb-ddr5-2xdvi-hdmi-displayport-pcie-p25784257?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_term=Videocard-PCI-Express-NVIDIA+Gigabyte+GeForce+GTX+780Ti+OC+3GB+DDR5+2xDVI+HDMI+DisplayPort+PCIe&utm_content=25784257&utm_campaign=prisjakt_no_Video+Card

 

Jeg er enig med Kalle på at det er lite som slår classified kortene i mulighet for overklokking, men kortet over må du huske på er allerede overklokket med 17% som standard (og stiller dermed med større / mer effektiv kjøler for å kompensere). Classified kortene åpner potensiellt opp for enda høyere frekvenser via høyere spenninger, men jo høyere du presser dette jo eksponensiellt varmere og mindre energieffektivt blir det og jo mer ekstreme kjøleløsninger vil du trenge. Det er vel heller ikke triviellt at du betaler en tusenlapp ekstra bare for privilegiet å ha slike muligheter på kortet...

 

Mine tanker om dette er derfor at jeg egentlig ikke vil annbefale slike kort eller slik ekstrem overklokking til andre enn de som driver med benchmarking eller ekstremoverklokking som hobby. Kravene til å presse et kort så langt blir nemmelig veldig upraktisk veldig fort - og det er uansett noe mer headroom som regel på de mer vanlige modellene om du skulle komme i humør til å eksperimentere litt. Gitt hvor mye GPUkraft du kommer til å ha på en enkelt skjerm så ser jeg lite til ingen grunn til å rote mer med det enn å bruke den fabrikkoverklokken som kortet kommer med. Gigabyte kortet med windforce kjøleren linket over deler forøvrig fabrikkoverklokk frekvenser med EVGA classified kjøleren - de er like raske ut-av-boksen med andre ord.

 

SSDen du linker er veldig bra. Jeg bruker den veldig lignende Pro utgaven på mine maskiner. Både EVO og Pro er veldig gode modeller og kan annbefales.

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forøverig er det meningsløst med Classified kort UTEN vannblokk. Da får man virkelig ikke utnyttet potensiale.

 

(Dette var ikke ment personlig til deg Christian T. ;) Bare min personlige mening :D )

 

Helt enig. Det blir litt for dumt å kjøpe classified og så kjøre det på luft - for da ender men (A) opp med et kort som høres ut som en jetmotor og (B) får neppe skvist ut av kortet stort mer enn man kunne fra et mer standard kort uansett. Classified er ment for enten benchmarkers eller minimum de som både kjører avansert vannkjøling og samtidig har god peil på hva de driver med i forhold til overklokking. For de aller fleste så er det mye mer stress enn det som det er verdt. Mye bedre å ta 10 minutter på å finne ut av hvordan 2500K'en skal overklokkes, for det er easy peasy i forhold, tilnærmet automatisk, og kan faktisk fungere fint selv på stock kjøler.

 

Byggkvaliteten på clasified er dog veldig bra. De ekstra pengene har gått med til forsterkede komponenter som skal kunne tåle den ekstra belastningen for ekstremoverklokking. Veldig fint at det er noen som har giddet å lage et slikt kort for super-entusiastene :)

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...