Gå til innhold

Den russiske aggresjonen mot Ukraina


Anbefalte innlegg

 

 

Kommentarfeltet til Liveleak er fullt av disse. Noen har operert over lengre tid, men de fleste har dukket opp i forbindelse med konflikten. Man trenger ikke si mye der før man blir anklaget for å være både nazist og jødeelsker, i en og samme setning.

 

En stor del av disse trollene er robot generert i Moskva - noen påstår at 80% av denne typen trafikk på forum og Twitter er robot generert basert på trigger ord - det er derfor de ofte er raskere til å respondere enn responsen til faktiske mennesker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var ingen aksjoner som uttrykket misnøye i øst-Ukraina under den forrige presidenten - merkelig nok så fort han ble avsatt så startet separatist bevegelsen som påstås å være en misnøye med regjeringen i Kiev.

 

Her er en artikkel som tar for seg noen punkter for veien videre.

 

What Are Eastern Ukraine's (Legitimate) Grievances With Kyiv?

 

UTDRAG oversatt til Norsk................

Når Ukrainas president Petro Poroshenko besøker Donetsk etter hans innsettelse neste måned, er det sannsynlig at han får en høre en mengde krav fra østlige ukrainere som er misfornøyd med Kiev.
Her er fem ting du bør vite om hvorfor mange havn misnøye mot de ukrainske myndighetene og hvordan Poroshenko kan løse dem.
Hva er de viktigste klager?
Det er nok av folk i Øst-Ukraina som er sint på Kiev, men sinnet stopper kort ved ønske om å ville løsrive seg.
Ifølge en mai meningsmåling fra Pew Research Center i Ukraina, 70 prosent av østlige ukrainere ønsker å holde landet intakt, inkludert 58 prosent av russiske språklige.
Men dette flertallet - er langt fra fornøyd med status quo - som i stor grad har holdt seg taus i møte med separatist vold.
Mange vil ha en ny maktdeling ordning med Kiev for å gi lokalbefolkningen mer å si i håndteringen av sine egne saker, sier analytikere.
Ukraina spesialist Orisya Lutsevych av London-baserte Chatham hus sier folk i øst er lei av den svært sentralisert naturen av staten, hvor alle lokale skatteinntekter går til Kiev før noen blir kanalisert tilbake.
"Disse klagene i Donbas er svært lik de samme over Ukraina for øvrig," sier Lutsevych. "Folk lider av vanstyre, korrupsjon og mangel på økonomiske muligheter."
Mistilliten er ikke basert på at deres interesser bare blir lyttet til når noen fra deres region sitter med makten i Kiev.
Ukrainas verste korrupsjon hittil er allment antatt å ha tatt plass under avsatte president Viktor Janukovitsj, selv fra Donbas regionen i øst-Ukraina, og der ble ingen sparte.
Men russisk-lent østlige ukrainere føler utelatt av den siste Euromaidan revolusjon i Kiev, som var sterkt støttet av European-lent vestlige Ukraina. Trikset for Poroshenko vil være å forsikre dem nå at deres stemmer vil også bli hørt.
Regjeringens desentralisering plan, noe som ville kreve grunnlovsendringer, ville gi ordførere og bystyrene en større si i lokale prioritering.
Den bruker Polen som en modell, der nesten 40 prosent av inntektene fra personlig skatt holdes i lokalt heller enn å bli sent unna til den sentrale regjeringen og re-appropriert til kommunene. I tillegg er seks prosent av inntektene fra selskapsskatten og alle lokale eiendomsskatt beholdt i lokalt.
Et annet problem Poroshenko vil sannsynligvis nødt til å ta opp er at østlige Ukraina tror det er de bærer mer enn sin rettferdige andel av byrden i å støtte resten av landet økonomisk.
Følelsen av regional urettferdighet dateres tilbake til de dager da østlige Ukraina var en industriby i Sovjetunionen, men så sine inntekter går til Moskva.
I dag er det området av Ukrainas viktigste gruvedrift, stål, og forsvarsindustrien og beboere allment føler Kiev har rett og slett tatt plassen til den sovjetiske hovedstaden.
Argumentet er ofte drevet av pro-russiske og russisk media - men er tvilsom. Det ignorerer det faktum at Donetsk og Luhansk er de to mest tungt subsidiert regioner i landet etter Kiev selv.
Ifølge ukrainske offentlige tall, for eksempel, i første halvdel av 2013, Donetsk fikk 9250000000 hryvnyas ($ 762 millioner) mer i subsidier enn det bidro til statsbudsjettet og Luhansk mottatt 5070000000 hryvnyas ($ 418 millioner) mer enn det bidratt.
"I forhold til de oppfatninger som prøver å bli skapt, at Donbas er virkelig fungerer for hele Ukraina, det er virkelig ikke tilfelle," sier den ukrainske Instituttets Hunder. "Det er virkelig verdt å sitte ned og se gruvene som er tungt subsidiert sammen med andre næringer."
Poroshenko utfordring vil være å korrigere den misoppfatning og erstatte den med overbevisning at det er en positiv gjensidig avhengighet mellom Ukrainas ulike regioner.

 

Lenke til kommentar

Innsikt og analyser..............

 

Dmitry Tymchuk - lederen av Ukrainas Miltære Analyse Institutt - rapport på hendelser 30 Mai; RU tekst;

 

Former EuroMaidan enemies now fight side-by-side against Kremlin-backed separatists in Sloviansk

 

 

 

Russian Population to Fall by Half in 50 Years Even if Recent Fertility Rise Sustained, Moscow Demographer Says

 

Forbes blog; Ukraine Election Results Discredit Kremlin Propaganda

 

Analyse av den nye tollunionen/Eurasia Unionen som ble signert av Russland, Belarus og Kazakhstan i går - en dårlig kopi av EU?

RU; http://grani.ru/opinion/portnikov/m.229822.html

 

En av mange grunner USA/EU er veldig skeptiske til å hjelpe Ukraina med militært utstyr.
USA har sendt felt-rasjoner - mye av dem ender opp i nettbutikker mens soldatene går sultne - kunne vært lett å stoppe dette mener Ukrainske militær eksperter.
Siste gallup som blant annet viser hvor stor andel av Ukrainas befolkning støtter et nærmere forhold til EU kontra medlemskap i Eurasia unionen.
Hvis det var en folkeavstemning om hvor du skulle stemme om Ukraina skal inn i - EU eller tollunionen med Russland, Hviterussland og Kasakhstan, i mai i år, samtidig med presidentvalget?
47% - ville stemme for tiltredelse i den Europeiske Union
27% - for å bli med i tollunionen/Eurasia Unionen
12% ville valgte å ikke stemme,
14% er usikre på hvordan de ville stemt.
Følger man linken så er resultatet helt motsatt for de to konfliktområdene - de fleste der får 100% av sin informasjon via Russisk media.
Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er lite detaljer å linke til rundt nattens hendelser; Summering...................

 

Militante fortsatte å skyte artilleri mot bebyggelsen i Slavjansk - uvisst om de skyter mot Ukrainske veisperringer eller om de skyter for å sverte Ukrainske styrker - Russisk media presenterer det som det er Ukrainske styrker som skyter - Ukrainske hær sier de ikke skyter artilleri mot bebyggelsen - blant annet er en skole og et par sykehus truffet - noen av dem er truffet med uarmerte øvelses granater - muligens aksjoner konstruert så Russisk media får bilder av ødeleggelser.

 

Et grenseområde ble angrepet av 80 militante fra Ukrainske side (det brukes stadig 80 som antall i de fleste angrep - mulig gammel Sovjetisk kode for liten tropp på samme måte som 200 brukes på liten gruppe falne).

 

Grensetroppene fikk assistanse fra flyvåpenet - men lite effektiv da de mangler nattsyn utstyr og de militante stoppet skytingen når de hørte luftvåpen nærme seg.

Meldinger nå om at de militante minerte området før de gav seg så grensevaktene er nå hindret i å bevege seg.

Det meldes også om at dette muligens var en diversjon for å bringe utstyr over grensen på andre områder.

 

Ukrainske hær sier også at de ikke kan utføre rotasjon av styrker for hvile fordi de er sprengt til maks kapasitet.

En kort melding om en av hendelsene; http://www.unian.net/politics/923976-dva-kamaza-s-kadyirovtsami-priblijayutsya-k-zastave-dmitrovka-lyashko.html

 

Mer; Ukraine’s Counter-Terrorism Effort in East Far More Effective and Less Horrific than Russia’s in the North Caucasus

 

Det har også vært flere grensekrenkelser av Russiske helikoptre i det siste - BBC har en melding om at Russland muligens flyr inn våpen forsyninger til militsen inne i Ukraina; BBC; Ukraine crisis: Traffic of war in a border town

Ser ut som om Ukraina burde bruke flyvåpenet sitt mer aktivt til overvåkning av luftrommet - et nedskutt Russisk helikopter på Ukrainsk jord ville være en effektiv "smoking gun" internasjonalt.

 

 

NATO melder at de ser tegn på at Russland har trukket tilbake 2/3 av styrkene fra nærmest grensen - men at det er nok styrker tilbake til at de raskt kan snu - i tillegg er det betydelige styrker på Krim - hvor Russland nylig utførte landgangs øvelser.

Noe av dette i linken; http://www.nato.int/cps/en/natolive/news_110505.htm

 

Russland har to ganger bare siste uke operert og hindret kommersiell maritim trafikk i Litauens maritime økonomisk sone; Russian ships once again interfere with shipping activities in Lithuania’s economic zone

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Artig om dette skulle stemme for da kan den ukrainske hær ta ut stillingene deres med artileri.

Hjelper lite med antitank raketter og manpads mot artileri skutt fra lang avstand.

Hadde armeen hatt droner kunne de sågar lokket ut terroristene for å peke ut posisjonene deres.

Lenke til kommentar

Artig om dette skulle stemme for da kan den ukrainske hær ta ut stillingene deres med artileri.

Hjelper lite med antitank raketter og manpads mot artileri skutt fra lang avstand.

Hadde armeen hatt droner kunne de sågar lokket ut terroristene for å peke ut posisjonene deres.

Riktig - problemet er at de er mobile og at de stasjonerer seg i "folks hager" når de skal bruke MANPADs og artilleri.

Ukrainsk hær kan verken bruke artilleri eller fly for å forsvare seg mot den typen beskytning...............

 

Artilleri i Salvjansk i går kveld - det er terroristene som skyter - hva de skyter på er usikkert, men de skyter fra bebyggelsen...................

http://youtu.be/H6KkptJfDY0

 

Flere angrep på flyplassen mellom 5 og 7 i dag morges; http://www.ostro.org/general/society/news/446049/

 

Militært transportfly går inn for landing på Donetsk flyplass i dag tidlig.................

http://youtu.be/9lTrYsORrpw

 

Ukrainsk militærkolonne på veien til Mariopol..................

http://youtu.be/oFTfAkQXtcA

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Will France really deliver an advanced amphibious assault ship to Russia's Black Sea Fleet? Really? pic.twitter.com/Zs0NpC1Ydl








MFg7TlrM.jpg



2:34 PM - 30 May 2014


Follow


How did #Putin invade #Crimea? Helicopters+troops. What’s on Mistral ships? Helicopters+troops. #StopTheMistralSale pic.twitter.com/7k0N8GcKEB







v3aZdomy.jpg








Endret av arthon
Lenke til kommentar

Forsøk på Gay Pride parade i Moskva i dag..................

 

post-157018-0-38616000-1401548046_thumb.jpg

 

post-157018-0-27023300-1401548045_thumb.jpgpost-157018-0-77319900-1401548043_thumb.jpgpost-157018-0-75511700-1401548047_thumb.jpg

 

Ikke så lett å være Gay i øst-Ukraina når politiet forsvinner har man ingen beskyttelse mot Homofobe..............

 

Buzz Feed; The Chaos In East Ukraine Is Hitting LGBT People Particularly Hard

“When local law enforcement bodies have stopped their work or gone over to the side of the separatists, local homophobes have worked their way in.”
Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bra artikkel i dag med mange linker fra Aftenposten;

Er du også blitt lurt av propagandakrigen mellom Ukraina og Russland?

Falske bilder, misvisende informasjon og rene løgner. Propagandatåken legger seg over krigen i østlige Ukraina.

 

Her er i tillegg flere bilder som sirkulerer på sosiale media - hvis noen ser slike bilder, post disse for å eksponere løgner................

 

post-157018-0-28246100-1401549360_thumb.pngpost-157018-0-08300100-1401549362_thumb.jpg

post-157018-0-34834900-1401549368_thumb.jpg

post-157018-0-09606300-1401549363_thumb.jpgpost-157018-0-25095400-1401549364_thumb.jpgpost-157018-0-63654200-1401549366_thumb.jpgpost-157018-0-66263000-1401549370_thumb.jpg

post-157018-0-62291600-1401549365_thumb.jpg

 

post-157018-0-31350000-1401549585_thumb.jpg

Endret av arthon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Flere av de drepte terroristene fra angrepet på Donetsk flyplass er identifisert som Russiske - de fleste fra Tsjetsjenia.

På en telefon tilhørende en av de drepte er det funnet bilder fra taket på flyplassen - bilder av eieren i Tsjetsjensk politiuniform - i tillegg var det en skrytevideo som viser eierens "opplevelser i Ukraina" men den videoen ble tatt ned av YouTube pga. nivået av vold i videoene.

Passet til vedkommende er utstyrt med oppholdtillatelse i Moskva utstedt av innenriks-ministeriet i Moskva - konklusjonen er at mannen var på oppdrag i Ukraina for Tsjetsjenske innenriks-ministeriet.

 

Fra taket på flyplassen - den utstrakte fingeren påstås å være et Tsjetsjensk tegn for "det er ingen gud som Allah og Muhammed er hans profet" ubekreftet.

attachicon.gif289691.jpg

 

 

Også på telefonen - emblem for det 4de regiment i det Tsjetsjenske Republikk Innenriks Ministeriet.

attachicon.gif336796.jpg

 

Original Russisk tekst med slide-show over bildene funnet.............

http://obozrevatel.com/crime/58036-chechenskij-spetsnaz-mvd-rossii-voyuet-na-storone-dnr--foto-i-video.htm

Engelsk tekst.................

http://pressimus.com/Interpreter_Mag/press/2923

 

 

BBC rapport fra de siste dagenes hendelser - også video men ingen film fra hendelser; http://www.bbc.com/news/world-europe-27618681#TWEET1141950

 

På russiske nett sier de at de ble drept sirka 30-40 tsjetsjenerne i Ukraina i Donetsk.

Ifølge folk tsjetsjenerne nektet å gi seg imens andre forlot sine posisjoner på flyplassen.

De sier også noen rare ting at de tsjetsjenerne som er på russiske side (soldater til R. Kadyrov) på flyplassen ble drept av tsjetsjenere dom er på ukrainsk side. Noen kilder kommer fra russiske nett, ukrainere peker på den, en der sier det. Og ikke rart at tsjetsjenerne blir brukt der (de er kjent som svært gode og effektive soldater i hele Sovjet):

http://www.adamalla.com/showthread.php?t=14817

Lenke til kommentar

På russiske nett sier de at de ble drept sirka 30-40 tsjetsjenerne i Ukraina i Donetsk.

Ifølge folk tsjetsjenerne nektet å gi seg imens andre forlot sine posisjoner på flyplassen.

De sier også noen rare ting at de tsjetsjenerne som er på russiske side (soldater til R. Kadyrov) på flyplassen ble drept av tsjetsjenere dom er på ukrainsk side. Noen kilder kommer fra russiske nett, ukrainere peker på den, en der sier det. Og ikke rart at tsjetsjenerne blir brukt der (de er kjent som svært gode og effektive soldater i hele Sovjet):

http://www.adamalla.com/showthread.php?t=14817

Takk for linken - håper du kommer med informasjon som du finner på Russisk språklige forum - setter pris på det. :thumbup:

 

 

Det er ifølge offisielle kilder 34 drepte Tsjetsjenske og Russere som ble sendt i kiste til Russland i går - i tillegg har det visstnok blitt gravlagt 43 Tsjetsjenske i Tsjetsjenia før dette.

Estimater jeg så i dag er at det nå er 500 Tsjetsjenske i Ukraina men også påstand om at det er 1200-1500 Tsjetsjenske på stand-by i Tsjetsjenia som kan bli sendt til Ukraina.

 

I tillegg er det flere døde som ligger rundt flyplassen i Donetsk som det ikke har vært mulig for separatistene å hente ut enda - så det rapporterte dødstallet på 50 kan muligens være mye større...........

 

Her er to nye rapporter som forteller om døds-lasten som gikk fra Ukraina til Russland......

 

Russisk TV hadde forøvrig ikke en rapport om dette.............

VICE News; Ice Cream, Corpses, and the Big Bear: Repatriating Dead Russians From Ukraine

 

Aljazeera; Coffins full of slain Russian fighters for the People’s Republic of Donetsk travel to border in show of despair

 

bPBvHyRQ.jpg

 

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Så hva har skjedd i dag........................

 

Mye rapporter om skyting rundt flyplassen i Donetsk igjen - muligens ikke reelle kamper - kan være Donetsk militsen som prøver å hente ut døde som det sies fremdeles ligger rundt flyplassen etter kampene 26 Mai.

 

I følge Reuters som hadde en samtale med separatist lederen Denis Pushilin sa han på lørdag at seks opprørere var blitt drept mens de prøvde å samle likene av kameratene som hadde dødd tidligere denne uken nær Donetsk flyplassen.
Ukrainske styrker gjenvant kontrollen over flyplassen i øst i landet på mandag , og drepte minst 50 separatister.
«De døde mens de prøvde å ta tilbake den ukrainske flyplassen, og våre gutter prøvde i dag å hente ut de døde kroppene," sa Pushilin over telefonen, uten å gi ytterligere detaljer om kampene. Han sa de seks hadde dødd i løpet av dagen på fredag ​​.
Regional newsagency Interfax siterte statsminister i den selvutnevnte Donetsk Folkerepublikken som sier separatister vil be Den internasjonale Røde Kors for å fjerne likene fra flyplassen. Det var uklart hvor mange det er.
Kampene fortsatte rundt Sloviansk gjennom dagen - mest rundt åsen med TV tårnet.
Det har vært mye snakk om våpenet "Nona" som skal være en 2S9 Nona-S Airborn 120-mm SPG aka artillery armored carrier i militsens hender - denne har vært hovedårsaken til artilleri ilden de siste dagene.
Visstnok skal drivverket ha blitt ødelagt, men de demonterte artilleri delen og monterte den på en henger - i dag klarte Ukrainske hæren å ta den ut - muligens med hjelp av helikopter.
Dermed så skal ikke militsen ha noe tunge artilleri våpen.
Innbyggerne i Slovjansk melde at det tunge artilleriet ble stille sent på dagen selv om det fortsatt var sporadisk skyting med håndvåpen.
Ukrainske hæren oppdaget en IED med fjernutløser på hovedveien til Slovjansk - det sies at de hadde en "zapper"(?) som oppdaget den før den gjorde skade.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Takk for linken - håper du kommer med informasjon som du finner på Russisk språklige forum - setter pris på det. :thumbup:

 

 

Det er ifølge offisielle kilder 34 drepte Tsjetsjenske og Russere som ble sendt i kiste til Russland i går - i tillegg har det visstnok blitt gravlagt 43 Tsjetsjenske i Tsjetsjenia før dette.

Estimater jeg så i dag er at det nå er 500 Tsjetsjenske i Ukraina men også påstand om at det er 1200-1500 Tsjetsjenske på stand-by i Tsjetsjenia som kan bli sendt til Ukraina.

 

I tillegg er det flere døde som ligger rundt flyplassen i Donetsk som det ikke har vært mulig for separatistene å hente ut enda - så det rapporterte dødstallet på 50 kan muligens være mye større...........

 

 

Hei arthon! takk selv!

 

Jeg skjønte at du kan russisk?

 

Jeg sterkt anbefaler deg høre på det her, det er russiske jornalist som heter Mariana Maksimovskaja, hun snakker med tsjetsjensk president R. Kadyrov.

Legg særlig merket til det han sier på fra 8.26 min!!! Han sier at 74 000 tsjetsjenere er villig eller frivillig reise til Ukraina og delta i krig!!!!

 

 

Det er REN TV NEDELÆ heter den

 

En ting må vi se på når offentlig Moskva mener på alvor de alltid setter inn tsjetsjenerne.

Tsjetsjenia er et krigersk og tapper land inni i Russiske Fødelare Stat, det sier alle forskere som møtt og kjent tsjetsjensk samfunn.

Nå begynner å skjønne hforfor ukrainere redd for, ingen i hele Sovjet vil ikke møte tsjetjenerne i krig (ifølge historiker).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vanligvis sovjetiske eller russsike styrker brukt fra 200 til max 1000 tsjetsjenerne i sine problemer. Her han snakker om 74 000! Hva Moskva tenkt på???? Det er ingen tull, det sier selv offentlig person, tallet er sjokkernede!

 

 

Arthon se på den videoen folk sier de snakker tsjetsjensk og de danser og gleder seg at de kommet inn til Ukraine, der er kysten og krigskip, de sier ifølge nett på tsjetsjensk:

 

Gutter gratulerer nå er vi i Ukraina:

 

http://www.youtube.com/watch?v=fe6gVic2N_E

Endret av Ateist-Lene-Satan
Lenke til kommentar

Arthon jornalist snakker ukrainsk, det forstår jeg ikke så godt, hun sa at den har experten på Kaukasus og jobber i Vesten, hun heter Fatima Tliseva og de diskuterer om tsjetsjenerne deltar på russisk side i Ukraina, og de sier at tsjetsjenske folket tar avstand av det og vil ikke være med på det:

 

http://www.youtube.com/watch?v=K0J0eM88lOw

 

Siste spørsmål av jornalisen til experten var sånn:

 

Er det mulig å vinne over tsjetsjenre i kamp? Det er på 4.21 min.

 

 

Lett å se at på alle ukrainske medier og selv nett de fleste ukrainere veldig bekymret at det settes inn tsjetsjenske stryker fra Russland.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...