Gå til innhold

Den russiske aggresjonen mot Ukraina


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var mye resursjer for å ikke få gjennomført så mye egentlig.

Kan jo misstenke Russland for regelrett udugelighet med tanke på resursjbruken kontra hva de har oppnådd, enten det eller så er så mange enheter benyttet for å spre tapene sånn at de ikke skal synes så godt.

Uansett fremdeles udugelighet ettersom de ikke har greid å ta Donetsk flyplass enda samtidig som det sier en del om de som forsvarer den.

Lenke til kommentar

:idea: Den Ukrainske TV kanalen Hromadske som oppsto under Maidan har fått en internasjonal versjon..... Hromadske International...............

 

Her er et interessant intervju med den Amerikanske Historikeren Timothy Snyder gjort i Kyiv..........

 

Published on Oct 14, 2014
Why do Russians bury the Ukrainian question in their talk of a Russian identity crisis? How has Putin helped the European Union develop a common foreign policy and how has he strengthened the position of China? What are the odds that the oligarchs will become servants of the people? How can Ukraine help Europe their own oligarchs and what can the EU give back? In terms of the global mistrust of Washington, what is the advantage of being an ally of the United States? Can the war speed up reform? Can we talk about geopolitics and eliminate the human factor? Timothy Snyder – American historian, Professor at Yale University, a specialist on the history of Eastern Europe, the author of the bestseller “Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin”, answers these questions in the following interview.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spesiell tråd, har fått lest litt ser at du (Arthon mener at Azov battalionen ikke er nynazistisk men bare Ukrainske nasjonalister, kan du fordype det, gjerne med skilder vis det er greit?

 

Fordi sjekket på tv2 og fant denne videon så jeg er litt nysgjerrig på om de enter er nasjonalister eller neo-nazier siden en av dem hadde et hakekors på hjelmen sin: http://www.tv2.no/2014/09/03/nyheter/ukraina/5977189 Der er artikkelen så er videoen der, si ifra vis linken ikke fungerer, spør deg siden du har postet veldig mye og ser ut til å ha peiling, selv om jeg syns du bruker litt mye Urkainske kilder, men så er det nok sikkert en god grunn til det. Foresten kan du skrive litt om demonstrasjone som var i Kiev i går? Så litt om det her: http://www.theguardian.com/world/2014/oct/14/ukraine-demonstrations-outside-partliament-anti-corruption Ville vært fint om du kunne poste noe om det siden du ser ut til å vite en god del om hva som skjer der.

Endret av Karl Marx1
Lenke til kommentar

I en gruppe bestående av ihuga nasjonalister, er det ikke sansynlig at det befinner seg en og annen skap nazist blandt dem?

Nå er vel heller ikke politisk ståsted et kriterie for å få bli medlem i Asov men kampdyktighet.

Dessuten er ikke Asov lengere en bataljon men et regiment og kan da bestå av alt fra 900 til 2000 mann.

Når man da i tillegg vet at Asov er stemplet som en nazi organisasjon av Russland så hvorfor ikke for hva er vel mere fornedrende en å få juling av det trollet man selv har skapt.

Lenke til kommentar

Kan jo være mulig at det bare er et par, men så syns jeg det er merkelig at den logen på det gule flagget ser ut som en SS rune også har de en "wolfsangel" hvis det er det det kalles på armene, hvorfor har de valgt de symbolene når de kan knyttes til nazismen? Syns det er litt merkelig, siden masse media kaller dem "far right" også har de symboler som kan tolkes som nazistiske er ikke det litt merkelig? Vet at Russerne har stemplet de som fascister/nazister, men så stempler de det de ikke liker som fascister da så, men jeg lurer på hvorfor våres mediaer kaller dem "far right". Også er det jo litt prat om at de som demostrerte i Kiev, var medlemmer av, Svoboda, Pravy Sector og noen Azov folk. Leste at de ville ha en anerkjenesle for et Ukrainsk nazi kompani under krigen, så det i The guardien. burde ikke de folkene i organisasjonen kaste ut nazistene og endre symbolene så vi ikke tolker dem som nazister?

Lenke til kommentar

Spesiell tråd, har fått lest litt ser at du (Arthon mener at Azov battalionen ikke er nynazistisk men bare Ukrainske nasjonalister, kan du fordype det, gjerne med skilder vis det er greit?

Jeg må dele opp svaret i flere poster da dine spørsmål er ganske omfattende.

 

Viktig å vite er at det politiske landskapet i Ukraina ikke kan direkte sammenliknes med det vest Europeiske.

Det er f.eks. ikke noen klare ideologiske linjer som "Arbeiderparti/Labour/Sosialdemokrati","Høyre" eller "bondeparti" ideologier.

 

Når det gjelder disse gruppene som er fremstilt som "Fascistisk/neo-Nazi" så kommer det for det meste fra Russisk propaganda som bruker det for å sverte Ukraina.

Dette har vestlige journalister slukt rått og begjærlig brukt ukritisk for egen sensasjonalisme for å tekkes publikum.

 

Samtidig blir det ikke letter at noen av disse gruppene bruker symboler som vi i vesten ser som lite "politisk korrekte".

 

Når det gjelder AZOV bataljonen (nå et regiment som nettopp er underlagt Innenriksministeriet)så står initialene NI for Nasjonal Independence.

 

Hvis du ikke har sett det tidligere i tråden så er dette et screengrab hvor AZOV protesterer mot en Tysk TV stasjon som fremstilte dem som neo-nazi.

Det er egentlig den beste forklaringen som finnes.

(klikk på dem for full størrelse)

post-157018-0-07116200-1413458702_thumb.jpgpost-157018-0-12376900-1413458699_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fordi sjekket på tv2 og fant denne videon så jeg er litt nysgjerrig på om de enter er nasjonalister eller neo-nazier siden en av dem hadde et hakekors på hjelmen sin: http://www.tv2.no/2014/09/03/nyheter/ukraina/5977189 Der er artikkelen så er videoen der, si ifra vis linken ikke fungerer, spør deg siden du har postet veldig mye og ser ut til å ha peiling,

Mer en bruk av politisk ukorrekte symboler, men det er selvfølgelig nasjonal-sosialister blant disse uten at de nødvendigvis sympatiserer med de mer barbariske sidene ved Nazismen.

 

I Ukraina og i Russland er nazi symboler også brukt som en slags "ungdomsopprør" mot den konservative arven av "gammelkommunisme" fra Sovjet okkupasjonen.

 

Det er nok flere mer rene Nazist partier i Russland og flere av deres Ukrainske avdelinger er blitt forbudt i Ukraina.

 

Right-Sector og andre grupper i Ukraina som er blitt definert som "fascist/nazi" av Russisk propaganda er brukt som "busemenn" for å sverte Ukraina.

 

Men hvis vi ser på de såkalte "Separatistene" og deres styresett så er det disse som bruker et totalitært regime og undertrykkelse for å oppnå sine mål, mens de Ukrainske gruppene er for demokrati og en integrering med et moderne Europa.

 

"Separatistene" har mye av sin støtte fra Russiske Nazi grupper, noe vi ser på deres VKontakte profiler og på personlige tatoveringer f.eks.

Denne utstrakte bruken av hakekors flagg og nyskapte logoer ser vi ikke på Ukrainske nasjonalistiske VKontakte profiler.

 

I tillegg har Russland fremdeles sin anti-kommunistiske kampgruppe Hvite Garden, som sloss mot kommunistene til støtte for den Russiske Tsar - det er disse Russerne som har hatt ledelsen av "separatistene" i Ukraina inntil nylig Igor Girkin/Streklov som militær kommandant og Aleksandr Borodai som politisk kommandant + den Russiske Oligarken Konstantin Malofeev som har finansiert mye av krigen i Ukraina er de mest kjente fra Hvite Garde gruppen.

 

Et par bilder av den mest kjente Nazi politiske gruppen i Russland - Russian National Unity.

Pavel Gubarev som er en av de få Ukrainske politiske lederne i DNR var tidligere medlem av den Ukrainske avdelingen av disse - denne gruppen er nå forbudt i Ukraina.

post-157018-0-13574600-1413463445_thumb.jpgpost-157018-0-88085400-1413463443_thumb.jpg

 

Det er ganske spesielt at Putin bruker ant-fascisme/nazi i propaganda mot Ukraina, samtidig som at de politiske gruppene/partiene i vest-Europa er de som støtter Putins krig mot Ukraina og hans fascistiske diktator styre i Russland.

 

Nasjonalisme i Ukraina er et langt og ganske komplisert historiske felt som inkluderer nasjonalist grupper som fant at de heller allierte seg med Tyskerne under WW2, siden de tross alt hadde en felles fiende; Russland.

 

Hvis du vil vite mer om dette er det bedre at du stiller flere spørsmål.

 

selv om jeg syns du bruker litt mye Urkainske kilder, men så er det nok sikkert en god grunn til det.

1; Dette skjer jo i Ukraina så det er ganske naturlig å bruke Ukrainske kilder.

Ukraina har en fri presse kombinert med Twitter meldinger o.l. lokalt så får man den beste informasjonen.

 

2; Russisk media er nesten 100% statstyrt propaganda så den er dessverre ganske ubrukelig som kilde.

 

3; Utenlands media er ganske dårlige på dekning av krigen i Ukraina men jeg inkludere ofte interessante artikler - de beste kommer fra Amerikanske journalister.

 

 

Foresten kan du skrive litt om demonstrasjone som var i Kiev i går? Så litt om det her: http://www.theguardian.com/world/2014/oct/14/ukraine-demonstrations-outside-partliament-anti-corruption Ville vært fint om du kunne poste noe om det siden du ser ut til å vite en god del om hva som skjer der.

Det var veldig mye som skjedde på samme tid.

 

- En helligdag i Ukraina som hyller historiske nasjonalistiske grupper som har kjempet for Ukrainsk uavhengighet var blitt flyttet fra februar til 14 Oktober.

 

- Dette ble feiret med parader av folk i gamle uniformer fra tidligere uavhengighets kriger.

De nåværende kampgruppene for nasjonal uavhengighet hadde sine egne demonstrasjoner i fler byer sammen med politiske partier.

 

- Noen hadde organisert en demonstrasjon av regulære rekrutter i hæren som krevet at deres kontrakter ble honorert med bl.a. lønninger og vinter utstyr.

 

- Samtidig var det den siste Parlaments sesjonen før parlamentsvalget med 2 viktige lover og 1 ikke så viktig lov som skulle stemmes over.

 

- Flere politiske partier og interessegrupper demonstrerte sin støtte for disse lovene.

 

- Alle disse gruppene endte opp foran Parlamentet.

 

- - Midt opp i det hele så hadde noen betalt provokatører for å starte slåssing og angrep på politiet - det var navngitte personer som ble beskyldt for å være et verktøy for Russland som gjorde dette for Russisk media propaganda.

Det er snart parlamentsvalg og Russland vil gjøre hva de kan for å forsøke å forstyrre og sabotere dette valget.

 

- Flere av provokatørene innrømmet til journalister at de var betalt 400UAH for å gjøre dette - alle innrømmet at de ikke hadde noen forbindelse til noen politisk parti eller interesse gruppe.

- Flere av provokatørene er blitt arrestert - blant dem en politimann.

Alle de politiske partiene,gruppene som Right-Sector, Svoboda, Donbas osv. erklærte at de ikke hadde noe med slåssingen mot politiet å gjøre.

-- De Lovene som det ble stemt over i den siste parlaments sesjonen;

Anti-korrupsjons lov(er).

Lov mot politisk korrupsjon > f.eks. ulovlig å betale folk for å stemme på et politisk parti under valg.

 

- Begge disse lovene ble stemt igjennom med flertall som sammen med Lustrasjons-loven kan gjøre et stor forskjell i Ukraina fremover hvis de blir fulgt opp effektivt.

 

- I tillegg så ble det fremsatt en lov for å anerkjenne de nasjonalistiske gruppene/veteranene som tidligere i historien har kjempet for Ukrainsk uavhengighet fra Russland.

Denne loven ble nedstemt.

Her kan du lese lit om det;http://24today.net/open/173769

 

TV kameraene elsker jo voldelige demonstrasjoner, men stort sett så foregikk demonstrasjonene i Kyiv 14 oktober i rolige og ordnende former og media hypen var storm i et vannglass.

 

Fra demonstrasjonene;

post-157018-0-85397600-1413462358_thumb.jpgpost-157018-0-74227000-1413462357_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
-snip

 

Takk for svarene fint at du utdypet deg :), Han Bandera har jeg hørt om, så Azov mener at han ikke sammarbeidet med nazistene men kjempet mot dem, vis det er sant så hvorfor er han kalt ifølge vår historiske korekte oppfatning av krigen en nazi kolibratør? Fordi holder du deg til offentlige historie bøker eller vet du noe som jeg har oversett? Her er det jeg fant når jeg søkte på Bandera Ukraine: http://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera

http://www.washingtonpost.com/world/a-ghost-of-world-war-ii-history-haunts-ukraines-standoff-with-russia/2014/03/25/18d4b1e0-a503-4f73-aaa7-5dd5d6a1c665_story.html

Her omtaler denne amerikanske avisen han som en nazist sammarbeider, er Washington post en sikker kilde eller anbefaler du dem ikke Arthon?

Her fant denne om UIA: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

Her står det at denne hæren bedrev etnisk rensing på den Polske befolkningen, har du hørt noe om det? Kilden var Oxford Uneversity Press, sto merket en del kilder ved avsnitet det var nevnt.

http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2010/feb/24/a-fascist-hero-in-democratic-kiev/

Å her er en amerkikansk blogg som omtaler han som en "fascist" men, jeg tror de kanskje bruker termen feil, kanskje noe å undersøke siden du ser ut til å ha peiling på kilder Arthon.

Foresten bare for å spørre, håper det ikke er for privat, men hvor står du poltisk? Foresten hvor har du funnet ut alt det du poster om terroristene og RuSSland? Fordi når oppdaget du at Putin var en terrorist?

Foresten hva mener du med moderate nasjonal sosialister, er det "moderate nazister" ? Vis ja hva mener du om dem?

Endret av Karl Marx1
Lenke til kommentar

 

-snip

Takk for svarene fint at du utdypet deg :), Han Bandera har jeg hørt om, så Azov mener at han ikke sammarbeidet med nazistene men kjempet mot dem, vis det er sant så hvorfor er han kalt ifølge vår historiske korekte oppfatning av krigen en nazi kolibratør? Fordi holder du deg til offentlige historie bøker eller vet du noe som jeg har oversett? Her er det jeg fant når jeg søkte på Bandera Ukraine: http://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera

http://www.washingtonpost.com/world/a-ghost-of-world-war-ii-history-haunts-ukraines-standoff-with-russia/2014/03/25/18d4b1e0-a503-4f73-aaa7-5dd5d6a1c665_story.html

Her omtaler denne amerikanske avisen han som en nazist sammarbeider, er Washington post en sikker kilde eller anbefaler du dem ikke Arthon?

Her fant denne om UIA: http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

 

Det er stor kontrovers om Bandera - veldig mye er også fremdeles ukjent og mange historikere jobber fremdeles med sakne.

 

Russland vant krigen mot Tyskland i Ukraina og som kjent skriver vinneren av en krig historien.

 

Det var ingen tvil om at Bandera delvis kollaborerte med Tyskerne, men når man har valget mellom to onder i en krig for nasjonal uavhengighet så er det ganske naturlig å alliere seg med noen som har en felles fiende som da var Russland.

 

Husk at dette var før det ble kjent at Hitler Tyskland tok livet av 6 millioner jøder - før det ble kjent så ble Hitler sett på som en hvilken som helst krigsherre i de mange krigene i Europa frem til da (WW1 var jo avsluttet bare noen år før - da også med tyskland som motstander).

 

Noter at Bandera satt i Tysk fangenskap fra 1941 - 1944, så hvor begeistret Tyskland var for ham og hvor "nazi" Bandera var og om han fortjener "nazi stemplet" kan jo diskuteres.

 

Her står det at denne hæren bedrev etnisk rensing på den Polske befolkningen, har du hørt noe om det? Kilden var Oxford Uneversity Press, sto merket en del kilder ved avsnitet det var nevnt.

http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2010/feb/24/a-fascist-hero-in-democratic-kiev/

Å her er en amerkikansk blogg som omtaler han som en "fascist" men, jeg tror de kanskje bruker termen feil, kanskje noe å undersøke siden du ser ut til å ha peiling på kilder Arthon.

Som sagt er det mye forvirring ute å går og dette bruker Russlands propaganda apparat for alt det er verdt.

 

Hadde Russland vært det minste interessert i fakta og sannheter rundt WW2 (som Russland kaller "den store patriotiske krigen" i god nasjonalistisk ånd, selv om resultatet var okkupasjon av mange land som ikke var Russiske i 60 år) så burde de heller forske mer på hvordan Hitler og Stalin startet WW2 sammen, og de ekstreme overgrepene som Russiske soldater utførte i Polen (mye verre enn det Tyskerne gjorde i "sin del" av Polen).

 

Jeg er ikke så veldig interessert i alle detaljene rundt hvem i Ukraina har gjort hva tidligere i historien, men har satt meg inn i historien for å kontre mange av de påstandene som kommer fra Russisk propaganda og som noen tidligere i tråden har videreført her som om det var fakta.

 

Foresten bare for å spørre, håper det ikke er for privat, men hvor står du poltisk?

Vanskelig å forklare, men jeg definerer meg som "anti-ideolog" og en forkjemper for demokratiske rettigheter - samtidig er jeg en "beinhard" pragmatiker. :wee:

 

Foresten hvor har du funnet ut alt det du poster om terroristene og RuSSland?

Nesten alt kommer originalt fra lenker i Twitter kontoene som jeg poster i denne tråden (som du kan klikke på og følge alt det jeg ikke poster her) + noe fra andre regulære nyhets media.

 

Fordi når oppdaget du at Putin var en terrorist?

Omtrent når alle andre gjorde det - da Putin invaderte Krim.

Samtidig må jeg legge til at det var først da vi så hvor langt Putin er villig til å gå - de mere obskure hendelsene som kan nevnes er noen år tilbake, som f.eks. Beslan, bombingen av blokkleiligheter, provokasjonene for å starte krigen i Tsetsjenia, krigen i Moldova, invasjonen to ganger i Georgia og Assads krig mot befolkningen sin i Syria.

 

Alt dette har enten vært for å fremme Putins makt eller en sakte gjennomføring av Putins drøm om å gjenopprette Sovjet/Tsar imperiet.

 

Det har også tatt mye tid siden April for å sortere ut hva som er hva og hva forskjellige folk står for i Ukraina.

I tillegg har det i begynnelsen vært vanskelig å identifisere alle de Russiske kommandantene og styrkene - noe som har vært Putins hensikt.

Han nekter jo enda for at han har noe med krigen eller forsyninger av den å gjøre.

 

Foresten hva mener du med moderate nasjonal sosialister, er det "moderate nazister" ? Vis ja hva mener du om dem?

Er ikke helt sikker på hvor og i hvilken sammenheng jeg har brukt definisjonen "moderate nasjonal sosialister".

 

Per definisjon er Nasjonalisme + Sosialisme to deler brukt sammen.

Som f.eks. i Ukraina hvor en som kjemper for Nasjonens uavhengighet så vil han være nasjonalist - samtidig kan han politisk sett være en sosialist.

Mens mannen ved hans side som kjemper for samme Nasjonalistisk sak ikke er sosialist men kanskje er en "Høyre mann".

Den første av disse to vil jeg kalle en "moderat nasjonal sosialist" uten at han dermed kan sammenliknes med Tysklands nasjonal-sosialisme - en ideologi vi egentlig ikke vet hvordan ville fungert i fredstid da den aldri fikk sjansen til det.

 

Hitlers nasjonal-sosialisme som den ble utøvet har lite med ren sosialisme og gjøre og vil heller kunne defineres som Fascisme.

Det samme kan sies om Sovjet Kommunismen som var mer Fascistisk i sin styreform - særlig etter at Stalin kom til makten.

 

Putins politikk i dag er ren totalitær diktaturstyrt Fascisme og likner veldig på Hitlers Nazisme.

I tillegg har Putin brukt veldig mange av de samme strategiene overfor Ukraina som Hitler brukte for å startet WW2.

Endret av arthon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Snip-

Ok takk for utfyllende svar :) Fint å vite alt dette. Riktig at du ikke nevnte "moderate nasjonal sosalister" men du skrev nasjonal sosialister som ikke nøvdvendigvis sympatiserte med de barbariske sidene av Nazistmen, så ta kortet jeg det ned til "moderate nasjonal sosialister" skulle nok gjort det mere tydelig. Dette forklarer en god del, men håper de ukrainske nasjonalistene toner ned bruker av disse symbolene, så de kan bli oppfattet mere seriøst. Foressten hva tror du kjer videre i denne konflikten? Leste at Putler og Poroshenko skal møtes i morgen, tror du det blir enighet eller blir bare litt småprat? Foresten så har jeg lest at Ukraina sliter økonomisk, har de en sjangse til å klare seg eller kommer de i værstfall til å gå konk og at pengesystemet i værst fall kollapser? Foresten hvor langt har Poroshenko kommet med reformene sine? Hørt at det var Parlament valg, glad de kastet ut Kommunistene og yankorofich sitt parti, hvordan gikk det for Poroshenkos parti ville vært fint vis du postet litt om det. Foresten hva tror du kommer til å sje med EU? Foresten er du for eller mot EU? Jeg tror det kollapser vis det fortsetter som nå siden mange land vil ut og europa sliter økonomisk, Tyskerne har sakket ned og andre land følger etter er prat om en ny finanskrise, har du hørt noe om det? Foresten så leste jeg i går at Kina er nå verdens største økonomi, hva mener du om det kan de bli en trussel? Har hørt at de er krigsklare og kan i værsfall starte en storkrig i asia.

Lenke til kommentar

Hmm, biter meg merke i den overdrevne bruken av "Foresten" karl. Kan ønske å styre unna dette, da det er en unormal måte å starte x antall settninger på rad med.

Samt at det er litt vell opptil samme skrivestil og settningstruktur Agandur99 brukte tidligere i tråden,
Dette og generelt de samme skrivefeilene er veldig lett å bemerke seg om man har fulgt med på tråden en stund. Styr unna det så du ikke risikerer å bli tatt for samme personen, just saying.

Fortsatt bra jobb av Arthon. Lite info å finne i Norsk media om situasjonen i ukraina nå.
Bare domedagsoverskrifter om IS og Ebola.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Snip-

Ok takk for utfyllende svar :) Fint å vite alt dette. Riktig at du ikke nevnte "moderate nasjonal sosalister" men du skrev nasjonal sosialister som ikke nøvdvendigvis sympatiserte med de barbariske sidene av Nazistmen, så ta kortet jeg det ned til "moderate nasjonal sosialister" skulle nok gjort det mere tydelig. Dette forklarer en god del, men håper de ukrainske nasjonalistene toner ned bruker av disse symbolene, så de kan bli oppfattet mere seriøst.

 

Jeg skjønte jo egentlig hva du mente, men jeg ville vise en litt annen side av disse politiske merkelappene.

Alle disse "høyre-ekstreme" gruppene i Ukraina er alle for en nærmere intergrering med EU og for utvidet demokrati og selvstyre i Ukraina.

 

Hvis man sammenlikner essensen av det som Europmaidan opprøret (som ikke har noe med høyre-ekstreme grupper og gjøre, selv om Right-Sector var en sterk komponent pga. deres evne til å organisere demonstrantene) og de politiske kravene som ble fremsatt og de poltiske kravene som "separatistene" fremsetter så er de nesten sammenfallende.

 

Denne krigen er i sin helhet skapt av Putin og "separatistene" er brukt som "spillebrikker" i hans spill.

Hadde de vært mer kommunikative og ikke lyttet til den Russiske TV propagandaen så burde de stått sammen med Euromaidan i stedet for å starte krig.

 

Foressten hva tror du kjer videre i denne konflikten? Leste at Putler og Poroshenko skal møtes i morgen, tror du det blir enighet eller blir bare litt småprat?

Mest småprat med mindre noen kommer opp med noe som presser Putin til å trekke støtten til terroristene og stenge grensen mellom Russland og Ukraina som han egentlig har forpliktet seg til gjennom underskrivning av våpenhvilen.

Poroshenko og Obama diskuterte på telefon i dag hvordan Ukrainas grenser kan sikres som en forberdelse til møtet i Italia - der vil også Merkel og Hollande + andre Europeiske ledere være og delta i samtalene med Putin.

Foresten så har jeg lest at Ukraina sliter økonomisk, har de en sjangse til å klare seg eller kommer de i værstfall til å gå konk og at pengesystemet i værst fall kollapser?

Putin ønsker jo at Ukraina kollapser - nå er det vel snart et spørsmål om ikke Russland kollapser først - der går det stadig dårligere.

Foresten hvor langt har Poroshenko kommet med reformene sine?

Det går alt for sent og han får mye kritikk fra EU for dette.

Nå har de fått vedtatt korrupsjons-lovene - så får vi håpe han får et nytt og fungerende parlament som virkelig gjennomfører reformer.

Hørt at det var Parlament valg, glad de kastet ut Kommunistene og yankorofich sitt parti, hvordan gikk det for Poroshenkos parti ville vært fint vis du postet litt om det.

Vi får vente til etter valget 26 Oktober å se hvordan sammensetningen blir.

Foresten hva tror du kommer til å sje med EU?

EU trenger sterke reformer.

Foresten er du for eller mot EU?

Jeg er egentlig EU motstander, men i denne situasjonen hvor et aggressivt Russland presser Europa så er et samlende og forpliktende EU veldig bra å ha - ville vært vanskelig for Europa å stå imot Putin i dag uten EU - ville vært som før WW2.

Selv med EU så har responsen fra Europa vært patetisk - til USAs store frustrasjon.

Jeg tror det kollapser vis det fortsetter som nå siden mange land vil ut og europa sliter økonomisk, Tyskerne har sakket ned og andre land følger etter er prat om en ny finanskrise, har du hørt noe om det?

Som sagt så må EU reformeres og det er ingen bedre måte å gjøre det på en under press fra økonomiske nedgangstider hvor mange EU kritiske land finner at uten hjelp fra EU så hadde de gått konkurs.

 

EU motstanden i Europa er ikke så stor som media vil ha det til - det er mest fascist partiene som er direkte EU motstandere.

Dette er fordi de ser at det er vanskeligere å kuppe makten i et land og innføre diktatur som er medlem av EU i forhold til et land som står utenfor.

Foresten så leste jeg i går at Kina er nå verdens største økonomi, hva mener du om det kan de bli en trussel? Har hørt at de er krigsklare og kan i værsfall starte en storkrig i asia.

Estimatene for 2014 er at Kina er på tredjeplass når EU blir regnet som enhet.

GDP http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)#2014_estimates

1:EU > $18,399

2:USA > $17,416

3:China> $10,355

9: Russland> $2,057

 

Kina har en stor og oppblåst låneboble i gråmarkeds lån som regjeringen ikke har kontroll over - hvis den sprekker så vil hele verden føle det.

I tillegg er det mange som tviler på tallene fra Kina - der jukses det mye med stattestikken.

 

Kina truer stadig landene rundt Gulehavet, men det er lite sannsynlig de vil tørre å gå mot USA der - mer sannsynlig de vil angripe Sibir og stjele Putins oljefelt - noe de er i ferd med å gjøre i følge stadige meldinger i Russiske media.

Men de meldingene er nok mest for å skape en ny "ytre fiende" for Putins folkforeføring.

 

Russland og Kina har også startet å krangle om hvem som skal betale for utbyggingen av gassledningen til Kina som de undertegnet avtale for noen måneder siden.

Russland har ikke penger - sanksjonene nekter dem lån i vesten - Kinesiske banker tør ikke å låne dem penger.

 

"Mye moro på gang" mellom Kina og Russland og veldige usikre tider for hele verden fremover.

 

Endret av arthon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hmm, biter meg merke i den overdrevne bruken av "Foresten" karl. Kan ønske å styre unna dette, da det er en unormal måte å starte x antall settninger på rad med.

 

Samt at det er litt vell opptil samme skrivestil og settningstruktur Agandur99 brukte tidligere i tråden,

Dette og generelt de samme skrivefeilene er veldig lett å bemerke seg om man har fulgt med på tråden en stund. Styr unna det så du ikke risikerer å bli tatt for samme personen, just saying.

 

Fortsatt bra jobb av Arthon. Lite info å finne i Norsk media om situasjonen i ukraina nå.

Bare domedagsoverskrifter om IS og Ebola.

Takk for bemerkningen, har ikke lyst til å bli forvekselet med en som er hjernevasket av RuSSisk propaganda.

---

Foresten takk igjen for de gode svarene Arthon :) Fikk lært en god del om krisen, forresten beklager jeg trodde at parlamentvalget hadde vært holdt, så det er den 26 okt det skal bli valg altså, upsann.

Endret av Karl Marx1
Lenke til kommentar

Det er nok litt lavere aktivitet nå - men det er fremdeles full krig med stadige artilleri angrep på landsbyer øst for Mariupol hvor et begravelses følge i en liten landsby ble truffet av et GRAD angrep - 7 døde og 17 skadet - OSCE kom til åstedet like etter og konstantere at angrepet kom fra den Russiske grensen - OSCE måtte raskt flykte fra stedet pga. nytt angrep.

 

I forgårs ble det meldt om en Russisk kolonne som beveget seg nordover fra Luhansk - i går angrep de en Ukrainsk veisperring nord for våpenhvile sonen - en Ukrainsk tropp som var på vei for å supplere veisperringen ble angrepet i et bakhold - to BMP ble ødelagt og 12 Ukrainske soldater ble skadet/døde - de skadete ble forsøkt evakuert med støtte av Tanks, men terroristene lot dem ikke i fred så tilslutt måtte de Ukrainske la terroristene ta dem til fange - OSCE var på stedet under evaluerings forsøket og kunne rapportere om grovt brudd på våpenhvilen.

Troppene på veisperringen med støtte slo tilbake angrepene.

 

PÅ tross av våpenhvilen så prøver terroristene å utvide området de okkuperer............

 

Det er fremdeles daglige angrep på Donetsk flyplass - og noen av terrorist gruppene aksepterer at man har "Quiet Time" mellom 16:00 og 07:00 (gjelder for hele Donbas) men grupper som blir ledet av Motorola og Gimli og er av de mer rabiate gruppene bryr seg ikke om dette og angriper flyplassen til alle døgnets timer.

 

Humanitarian convoy and "humanitarian "convoy": #Germany vs #Russia #RussiaInvadedUkraine

 

B0FB7TbCIAArKHO.jpg

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

The return of #barbarism. A"Novorussian"soldier is getting beaten w/sticks by the whole unit for drinking and theft.

http://youtu.be/DzgveupRpU8

#BreakingFootage Russian invaders use their newest toy vs. Ukrainian cities. The 2A65 Msta-B.

http://youtu.be/xgAoJEdN2xw

Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Man kan jo bare lure på hvorfor dette stedet ikke bare blir bombet med en rakett eller liknende............

Russian invaders repair dozens of damaged military vehicles, some captured from Ukr. forces.

B0DaVAcIQAE4DiZ.png

http://youtu.be/NgsaWK4UIWA

 

@djp3tros someone needs to dial in Latitude and longitude on Tochka-U then light the candle

@djp3tros @jkylander what a disgrace. what an opportunistic cheater Ahmetov is

 

En liknende plass som trenger en bombe - på tross av videoen sier dette er kaprete Ukrainske tanks så ser jeg bare en ødelagt Ukrainsk Tanks - resten er Russiske T-64, 2 T-72, B1, B3..........

Russian invaders' #footage shows "dozens of captured Ukr. army tanks", on repair now. 95% LIE!

http://youtu.be/B1RFcIWQKzA

Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Disse to har blitt "notoriske celebriteter" som har vært nevnt i denne tråden før - han er kjent for sin sadistiske side hvor han har postet bilder av seg selv på VKontakte hvor han dreper en hundevalp med kniv - han er i de Russiske spesialstyrker og er stadig på oppdrag i Ukraina.........

 

Julia Kharlamov er FSB agent og har militær trening i fra de Russiske styrker med spesialitet innen signalisering i en spesiell gruppe innen Fallskjermjeger regiment avdeling nr.54164 i Moskva regionen - nå "undercover" i Ukraina og rekrutterer for terroristene........

 

Her er bilder av dem som er postet her i tråden tidligere.............

post-157018-0-17210300-1413497549_thumb.jpgpost-157018-0-41999100-1413497550_thumb.jpgpost-157018-0-27498000-1413497556_thumb.pngpost-157018-0-61604900-1413497563_thumb.pngpost-157018-0-73291600-1413497564_thumb.jpgpost-157018-0-82166500-1413497565_thumb.jpgpost-157018-0-85958500-1413497566_thumb.jpgpost-157018-0-30746800-1413497568_thumb.jpgpost-157018-0-34376500-1413497569_thumb.jpg

 

Hun er nå aktuell i Ukraina igjen (har min tvil om jenta fra demonstrasjonen i videoen virkelig er henne - helt feil nese??)....

 

Større artikkel om henne i Ukrainsk media.........

Агента ФСБ і подругу бойовика-садиста Харламову бачили під АП під час "бунту" Нацгвардії... http://www.unian.ua/politics/996870-agenta-fsb-i-podrugu-boyovika-sadista-harlamovu-bachili-pid-ap-pid-chas-buntu-natsgvardiji-foto.html

 

B0ET0nHIIAEmIjQ.jpg

VKontakte linken hennes hvor man kan lese om hennes aktiviteter.......

http://vk.com/juliarh Юлия Харламова, одна из координаторов бунта лохов ВВшников.

 

Bz-oFshIcAAD307.png

Endret av arthon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Litt synsing, men mtp det at det potensielt er en russisk ubåt i svenske farvann nå og gjentatte tørrhumpinger utført av russiske fly oppimot svensk luftrom, la oss si i teorien dette er testing av svensk respons og handlingsmønster i forberedelse av en teoretisk invasjon.

Hva kan motivene for en slik invasjon eventuelt være?

Tenker i forhold til å utjevne ubalansen som skapes ved at vesten får mer innflytelse i Ukraina, plukke et lite nøytralt land som Sverige som står uten forsvarsallianser i en strategisk respons gir en viss mening. Gir økt, til dels stor kontroll over innseiling og deler av Østersjøen. Samt en ny beliggenhet i forhold til de østlige natolandene og tidligere sovjetstatene. Vesten tar Ukraina fra russisk innflytelse, Russland svarer ved å tilegne seg den strategiske viktigheten Sverige innehar i forhold til Østersjøen.

Ser en på litt av teoriene om Putins idealisering av Tsar tiden vil jo dette også presentere en enklere måte å skape et fiendebilde på, historiske fiender av Russland som de har kjempet mot før og vunnet.

Hvorvidt det er gjennomførbart er nå en annen sak, om de ville vært i stand til å utføre et slikt felttog på en måte som skaffer de kontroll over områdene uten for store vanskeligheter. Nato hjelp til Sverige virker usannsynlig, det samme med EU hjelp annet enn sanksjoner da de mangler en felles militær respons på et angrep på et EU-land. Finland eventuelt som kan reagere grunnet historikk og en i så sammenheng potensielt vanskelig posisjon.

Så, teoretisk Russisk invasjon av Sverige av strategiske grunner for å utligne maktbalansen mellom øst og vest i Russlands nærområder?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...