Gå til innhold

Spørsmål om telefon og abonnement


Anbefalte innlegg

Har tenkt å kjøpe nye telefon snart og har vurdert Galaxy S III. Jeg har en gammel telefon med Chess Kontant, men vurderte å skaffe meg et "vanlig" abonnement med den nye telefonen.

 

Jeg har et relativt begrenset bruk og ringer vel i snitt 10-15 min. per dag. SMS går det vel ca. 4-5 av i døgnet, vanligvis i allfall. Jeg har vurdert "SjakkMatt" fra Chess (https://www.chess.no/abonnement/mobilabonnement/sjakkmatt).

 

Jeg fyller vel på telefonen med ca. 200,- hver 5-6 uke, tror jeg, så pengemessig er det ikke store forskjellen. Ett spørsmål bare; er det virkelig fri bruk eller er det en skjult klausul som "alle" vet om? Jeg vil altså ende opp med en regning i posten som fast er på 199,- (sett bort fra databruk, da).

 

Dessuten, om jeg endrer abonnement, men ennå blir hos samme leverandør, kan jeg da beholde mitt gamle nummer? Og hvordan er "prosessen" med å bytte? Vil det tidligere simkortet fra min 6 år gamle telefon fungere på den nye? Jeg regner med at jeg må få et nytt kort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan beholde ditt gamle nummer, uansett.

 

SIM-kort koster nesten ingenting, og den operatøren du velger vil sende deg et velkomstbrev med alt du trenger, som SIM-kort og PIN-kode.

 

Du får uansett nytt SIM-kort om du velger en annen operatør.

Gamle SIM-kort støtter ikke 4G, men det er ikke sikkert det betyr noe for deg.

 

Du bytter operatør ved å besøke operatørens hjemmeside.

Velg mobilabonnement, fyll inn personinformasjon i rubrikkene, og trykk Bestill.

Du får et velkomstbrev i posten med alt du trenger å vite. SIM-kort og PIN-kode ankommer vanligvis i separate brev for å unngå at posttyver får tak i begge samtidig.

 

Brevet forteller deg når overflyttingsdatoen er.

På det tidspunktet vil ditt gamle SIM-kort slutte å fungere (null dekning), og det nye vil bli aktivert. Det er litt sikkerhetsmargin der begge fungerer samtidig.

 

SIM-kort finnes i flere størrelser. Husk å bestille riktig størrelse for din telefon.

Galaxy S3 bruker Micro-SIM. Ofte er det samme kort med plastbiter som du knekker av for å endre størrelse på kortet.

 

SIM-cards.gif

 

 

Du trenger ikke å kontakte din gamle operatør. Når du bestiller nytt blir nummeret overflyttet, og ditt abonnement hos den gamle operatøren avsluttes.

Men det kan hende de ringer deg og tilbyr en bedre pris hvis du fortsatt vil være kunde hos dem.

Netcom ringte meg da jeg forlot dem for Talkmore, men det var nytteløst. Talkmore er så billig at Netcom ikke kunne matche prisen. Men jeg kunne fått Spotify og 2 for 1 på kino som frynsegoder hvis jeg beholdt Netcom :-)

Jeg kunne gjerne vært Netcom-kunde, men de har så dårlig 3G-dekning flere steder utenfor byene.

 

 

"Fri bruk" på SMS og samtale innenfor Norge (gjelder ikke betal-numre og utenlands) er blitt mer vanlig i det siste.

Det er fordi folk bruker mye mobildata, og det er antall megabytes som skiller dyre og billige abonnement.

 

Om du ikke er teknisk flink, og ofte trenger support, vil jeg skryte litt av Netcom.

De har gratis chat i nettleseren, så du får hjelp med en gang, og de har meget gode åpningstider. Telenor må du ringe til og betale en drøy minuttpris, eller kontakte på e-post, noe som tar noen dager å få svar på.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Talkmore er billig, og kan bli enda billigere hvis du lar deg verve.

Om du bestiller et abonnement på Talkmore sin hjemmeside, og oppgir telefonnummeret til en eksisterende Talkmore-kunde, får dere begge to måneder gratis.

Det finnes flere Talkmore vervetråder på forumet, og andre Talkmore-kunder gir deg telefonnummeret sitt på privat melding i forumet.

 

Talkmore er et datterselskap av Telenor, så du får samme gode dekning.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Jeg er ute etter et fastprisabonnement så jeg vet hva jeg må ut med i måneden.

 

Om jeg velger å endre abonnementet mitt til SjakkMatt, men kjøper telefonen i butikken, er det da bare for meg å bestille på Chess sine sider? Det er rimelig viktig for meg å beholde samme nummer, men det er vel greit når jeg er hos samme leverandør.

 

Men er det noen "skjulte" priser på det abonnementet jeg ikke er klar over, eller blir det bare en fast regning i måneden på 199,-, såfremt jeg ikke overskrider datamengden?

Lenke til kommentar

SIM-kortet kan koste ca. en femtilapp (engangssum) avhengig av operatør.

 

Samtaler til numre som koster penger (telefonsupport, teletorg...) og utenlandssamtaler koster ekstra.

 

Det er ikke noe problem å beholde ditt gamle nummer når du bytter operatør. Det er lovpålagt at det skal være enkelt å beholde nummeret.

For mange år siden måtte du ha nytt nummer når du bytter operatør, men det er det heldigvis slutt på. Folk som ville beholde sitt gamle nummer byttet ikke til en annen operatør, og det er ikke bra for konkurransen når folk føler seg presset til å beholde sitt dyre abonnement.

 

Kjøper du telefon fra teleoperatøren, koster den sannsynligvis noen hundre eller tusen, avhengig av telefon. Noen koster bare en krone, fordi konkurransemyndighetene forbyr å bruke ordet "gratis".

Denne summen kommer i tillegg.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Okei, har vært innom to Netcom-forhandlere som begge utelukkende snakket om Xperia Z1 Compact. Prøvde å få dem til å si noe om Galaxy S3, men det var ikke mulig. Greit nok, Xperia er 1cm lavere og 0.5cm smalere, men det er marginalt når det er snakk om 12 eller 13cm. Dessuten, Galaxyen er rundt 1000-lappen billigere og er mer enn god nok for mitt bruk. Alt blir en forbedring fra det nåværende.

 

Når det gjelder fastprisabonnement står det mellom Chess sitt SjakkMatt (1GB data, 199,-/måned) og Netcoms Smart Basis (3GB data, 299,-/måned). Hvor mye er egentlig 1GB? Jeg kommer ikke til å streame video, se på Youtube o.l., det blir for det meste tjenester som Facebook og nettaviser pluss litt generell surfing.

 

Si at jeg er innom DB/Aftenposten 3-4 ganger per dag og Facebook 10 ganger. Trenger jeg 3GB?

Lenke til kommentar

La telefon være telefon, det er abonnementet jeg tenker mest på nå :p

 

Jeg har ingen intensjoner om å se videoer over nettet på telefonen. Jeg vil bruke nettet hovedsaklig til 10-15 turer på Facebook og kanskje 10 turer på nettaviser + litt tilfeldig surfing (ikke noe store greier). Tror dere det ville holdt med 1GB da?

Lenke til kommentar

Jeg mente ikke at telefon ikke er nøye, men at jeg nå tenker mest på abonnementet ;)

 

Har trådløst nett både hjemme og på universitetet. Et spørsmål; dersom jeg kobler meg opp mot de nettverkene når jeg kan, betyr det at jeg ikke tar av "datakvoten" min?

 

Jeg kommer til å gå for et abonnement med fastpris og 1GB data. Nå står det mellom Djuices Nonstop M og Chess' SjakkMatt. Begge har fri bruk av ringing/sms/mms og 1GB data for 199,-/måneden, men er det ikke sånn at Djuice har 4G, mens Chess kun har 3G?

 

Lite idiotspørsmål på slutten; se bort fra femsifrete, utenlands- og 800-nummer, så kan jeg ringe og sende meldinger herfra til evigheten og kun betale 199,-? Såfremt jeg holder meg innenfor 1GB databruk, såklart.

Lenke til kommentar

Roaming er når du reiser utenlands, og mobiltelefonen din bruker basestasjonene i utlandet for å gi deg dekning.

Om du bruker telefonen til å ringe, SMS, MMS eller data, gjelder utenlandspriser. Dette er roaming.

Du kan slå av roaming i telefonens innstillinger, men da kan du ikke bruke den i utlandet.

 

(Jeg kan ha misforstått, så vennligst korriger hvis det er feil...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...