Gå til innhold

markedsundersøkelse: Norsk/Skandinavisk gaming community.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har i det siste, ca 3 måneder, sett litt rundt etter ett skikkelig Norsk eller Skandinavisk gaming community. Det jeg mener med det er ett community av typen catchgamer.no var i sine glansdager med egne lag i diverse spill, egne servere og tusenvis av daglige brukere.

 

Det nærmeste jeg har sett fram til nå er battlefield.no, som for øvrig gjør en strålende jobb, men de mangler fortsatt litt av det jeg ser etter.

 

Derfor har jeg i det siste sett på muligheten for å starte opp ett community selv og hva kostnadene vil bli osv.

 

 

Men først og fremst litt om tankene mine om hvordan jeg ser for meg alt.

 

Det vil være et community som først og fremst er rettet mot skandinaviske spill entusiaster, selv om websiden vil være på engelsk osv.

 

Lag i spill som League of Legends, Counter Strike: Clobal Offensive og Starcraft 2: Heart of the Swarm vil også bli etablert med mål om å nå toppen av eSport scenen. Med andre ord så vil det bli satset hardt, men det vil også ta tid. Rom ble som kjent ikke bygd på én dag.

 

Samtidig så vil det også være ett community for den vanlige gamer. Med det mener jeg det vil være ett community der de som ikke har ambisjoner om å bli den beste av de beste kan komme å dele sine erfaringer, stille spørsmål eller bare skrive om hvor glad de er i taco.

 

Servere jeg ser for meg i første omgang, fram til jeg får ordnet sponsorer osv vil være:

 

2 CS: GO servere.

2 Battlefield 4 servere.

2 DayZ Standalone servere.

2 Minecraft servere. (Folk liker visst dette spillet av en eller annen grunn).

 

 

 

Så til noe av det jeg lurer på.

 

- Hvor stor er interessen her i Norge og ellers i skandinavia for ett slikt community?

 

- Hva er sjansen for å skaffe seg sponsorer til diverse ting som for eksempel leie av servere til diverse spill, utstyr til spillerene på de forskjellige lagene (når den tid kommer) osv. Selv om jeg regner med det må brukes en del kroner av egen lomme i starten.

 

- Ettersom jeg ikke har erfaring med å lage en nettside så lurer jeg på hva prisen på et slikt prosjekt som dette kan ende på, og hvor mye det vil koste per måned/år.

 

 

Håper folk har innspill og informasjon og komme med som kan hjelpe meg videre.

 

ps: kan også nevne at jeg ser etter flere ildsjeler som kunne tenke seg og bidra på en eller annen måte (vi kan se nærmere på hva) med å få dette prosjektet igang.

 

- Lychnobite

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må du "bygge" opp et community fra grunn av?

Hva med å joine et som trenger er frisk start? Ser jo ut som du har ideer og motivasjon til å være en givende ildsjel til å ta i et tak.

 

Ang sponsorer, så må du ha en brukermasse. Å lage en hjemmeside, med et enkelt forum er ikke dyrt, heller ikke vanskelig. Det kommer an på om du trenger å implementere og tilpasse egne apps, f.,eks et ticket-system for behandling av klager fra ingame-servere osv...

 

Skal man likevel begi seg utpå noe slikt, bør man ordne seg en liten hjemmeside med forum og ha en server eller 3, som man administrere aktivt, slik at man kan begynne å få inn faste gamere. Deretter må du få disse inn på forumet/hjemmesiden. Aktuelle nyheter/events hjelper å holde aktiviteten igang osv...

 

Liker tanken din og det er myyyye jobb, for en mann.

 

//B

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Først og fremst, takk for tilbakemeldingen!

 

Grunnen til at jeg heller vil prøve å starte ett fra bunnen av er vell egentlig fordi jeg vil at det skal være noe jeg (med evt. hjelp) har bygget osv, at det er noe jeg kan være stolt over å se på som "mitt". Jeg kunne nok vært stolt av ett prosjekt som jeg hadde blitt en del av og som allerede var i startfasen, men det ville igjen blitt på en annen måte.

 

Som jeg skrev i første post er jeg klar over mengden arbeid osv det krever og jeg er motivert til å gjøre det arbeidet.

Servere osv skal jeg også ordne, samt forum/webside.

 

Kanskje jeg i starten skal arrangere diverse konkurranser blant brukerene for å dra inn flere/skape engasjement rundt communitiet?

 

Tar gjerne i mot flere innspill fra deg og andre!

 

- Lychnobite

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Problemet i CS:GO, er hele "Find game" funksjonen, som ødelegger for at et community i det heletatt skal oppstå. Det er veldig mange norske spillere på Valve sine servere, der hvor man spiller på de samme banene, med de samme innstillingene som f.eks at alle starter med vest og 200 penger mer enn normalt eller at de ikke kan kjøpe to flash(med alt det innebærer), og hvor ingen admins er tilstede, kun en egen funksjon hvor man kan vote ut spillere. Noe som aldeles ikke fører til et hyggeligere sted å være.

 

Så de norske spillerne som genuint er opptatt av et community deltar heller i de svenske som allerede er etablert. For det er lite givende å sitte timesvis på en tom norsk server og vente på at kanskje en nordmann kommer i løpet av dagen. Derfor er det bedre å legge merke til hvilke norske som aktivt spiller på faste utenlandske communityservere, og så snakke med hver av de angående oppstart av en server, hvor man lager steam-grupper, facebook-grupper og avtaler faste begivenheter man inviterer de til. På den måten vil man over tid kunne etablere en server hvor det regelmessig finnes kjente/faste spillere, noe som øker sjansene betraktelig for at flere og flere vil gå inn på den og eventuelt bli der hvis de finner stemningen god, noe som krever aktive admins.

 

På en måte har Battlefield tatt over for CS for denne nye "generasjonen" spillere, som ikke vet hva CS egentlig er i sine sammenligninger. Det tror jeg også er den største grunnen til at de fleste som er faste spillere på faste communityservere er mellom 20-30 år, fordi de har vært med helt siden 1.5 og vet å sette pris på de sosiale, tekniske og taktiske aspektene. Litt nostalgi er det selvsagt, og det er ikke rart i det heletatt. Det handler ikke om hvilket spill som er "best" ettersom de på ingen måte kan sammenlignes, men hva man liker, og det er ikke rart dagens "generasjon" ikke liker CS kontra BF, når de ikke får oppleve CS på sitt ypperste pga manglende community. Det er virkelig synd.

Endret av 00005
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...