Gå til innhold

Oppdatere skattekort ifb med boligkjøp


xitd

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har akkurat kjøpt meg ny bolig, og skal derfor oppdatere skattekortet mitt med gjeld. Det jeg lurer på er om jeg bare skal fylle inn rentene for 2014? Ser det er en post som heter "Likningsverdi primærbolig", hvis denne også skal plottes inn, er det da restgjeld fra 1. jan 2015 jeg skriver inn?

 

Edit 1. Er forresten førstegangskjøper, så de postene er tomme fra før. :)

Edit 2. Ser også at det på bunnen står "Gjeld 10.000". Kan det være fra Mastercarden? Betaler ned de siste kronene nå i januar, så da kan jeg vel sette den på 0?

Endret av xitd
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du fyller inn den summen renter du ventar å betale i 2014 under gjeldsrenter, ikkje gjeld. Likningsverdi er likningsverdien til bustaden du har kjøpt, det er ikkje restgjeld. Dersom du ikkje har fått oppgitt likningsverdi, så kan den bereknast hos Skatteetaten.

 

Gjeld er vel all gjeld du har. Har du ikkje gjeld så kan du setje den til 0, men har du lån på bustaden, så fører du det opp.

Lenke til kommentar

Etter det eg forstår, så vil ikkje oppført gjeld og likningsverdi bety noko så lenge du ikkje har nettoverdiar på over 1 million. Dette er informasjon for å berekne nytt skattekort. Har du nettoformue på over 1 million, så er det formueskatt på det, som vil få utslag på skattekortet.

 

Det viktigaste er ei noko lunde nøyaktig inntekt, gjeldsrenter du ventar å betale, BSU og evt. andre formuer i aksjar osv., og frådrag.

 

Det er ikkje noko krise om det viser seg at du bomma litt på enkelte summar. Alt vil bli kalkulert på sjølvmeldinga til neste år uansett. Jo meir nøyaktig du kan anslå dine skatteforhold, jo meir nøyaktig kan skattetrekket bereknast, og du får mindre variasjonar i restskatt, evt. restskatt til gode. Dersom det blir større forskjellar frå det du har oppgitt, så er det greit å vere obs på det. Blir det veldig store forskjellar, så kan du be om endå eit nytt skattekort, eller betale meir skatt direkte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...