Gå til innhold

Går forkurs, vil søke informatikk. Hva gjør jeg?


Cet

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har/hadde planer om å gå dataingeniør neste år. Jeg begynte idag mitt andre semester på forkurs, før det gikk jeg IKT (ikke fagbrev) og før det VG1 Musikklinja. Jeg har altså ikke generell studiekompetanse.

"Problemet" mitt er at jeg sliter med matten. Fysikken går helt greit, men strøk på sist matte prøve, ellers gikk det middels på de andre vi hadde forrige semester. Jeg har vel egentlig innsett at det å gå dataingeniør kan bli litt for tøft. Etter hva jeg har forstått er det mindre tung matte på informatikk, og mer fokus på det datatekniske fra starten av. Det høres fristende ut for min del.

Men så har jeg ikke GENS, eller "spesiell studiekompetanse" for den saks skyld. Siden forkurs er spesielt rettet mot ingeniør og maritime fag så er jeg redd for forkurset jeg nå sliter meg i gjennom ikke vil telle/være nok dersom jeg vil prøve å få nok grunnlag for å søkte informatikk.

Det ultimate hadde jo vært om jeg kunne tatt de fagene jeg manglet fra videregående som privatist nå og frem mot sommeren i tillegg til forkurset, dersom det hadde holdt som søkegrunnlag (?)

Hva gjør jeg?

Takker for evt innspill og opplysning.
Hilsen delvis fortvilet forkursstudent :p

Endret av Rasskrabbe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forskjellen på dataingeniør og informatikk er jo gjerne at dataingeniør har mer matte, flere av informatikkstudiene har en god del programmering, ville sett på fagplanen for de forskjellige studiene. Ett enkelt spørsmål er jo, hva ser du for deg at du ønsker å jobbe med etter endt studie? Jeg ville sett på det først, kommer du deg i mål med forkurset, slik at du har generell studiekompetanse, så tror jeg det er flere studier som kan være spennende som ikke krever så mye matte.

Lenke til kommentar

Jeg tror du bare må være litt tålmodig og ikke gi opp etter ett semester. Forkurs og 3-semester ordninger er de mest tilrettelagte veiene å gå dersom du ønsker å ta høyere utdanning innen data, og du ikke har generell studiekompetanse og de vanlige matte og fysikkfagene. Skolen du går på vil helt sikkert strekke seg langt for at du skal klare å gjennomføre studiene. Anbefaler at du tar en samtale med rådgiver ved skolen. :)

 

Edit: Forresten, kanskje du kunne fortsette med forkurs, og så tar du 3 termin fra og med sommeren om du føler deg usikker på matten. Vet ikke om noen som har gjort dette tidligere..

Endret av rockPaperScissors()
Lenke til kommentar

Ble litt usikker på hva du mente nå rockpaoerscissors...Forkurs er bare 2 terminer?

 

Etter litt research viser det seg at jeg skal kunne søke informatikk dersom jeg fullfører forkurset (Viktigst, matten og fysikken) og tar de gjenstående fagene fra vgs for å få gens, sansyneligvis som privatist. Gens + matten og fysikken på forkurs gir meg grunnlag til å søke, i følge hun jeg snakket med på ntnu.

 

Noen som har erfaring med å ta fag som privatist?

Endret av Rasskrabbe
Lenke til kommentar

Mulig det er litt forskjellig praksis fra studiested til studiested, men slik jeg kjenner det er forkurs ett helt år (to terminer), mens tretermin er noen uker på sommeren med matte og fysikkundervisning før nominell oppstart på ingeniørstudiet. De som tar tretermin følger de vanlige fagene, men kjører eget løp med matte og fysikk i gjennom det første høst og vår-semesteret. På andre året av ingeniørstudiene følger de vanlig undervisning i alle fagene, sammen med de andre som går andreåret.

 

Det vil med andre ord si at man i teorien kan ta ett år forkurs, og fortsette på tretermin rett etterpå. Men du må kanskje undersøke mulighetene ved andre skoler også, dersom de ikke tilbyr sommerskole/tretermin der du studerer i dag..

 

Du kan jo kontakte noen av disse skolene å forhøre deg?

http://www.hioa.no/Studier/TKD/Bachelor/Tre-terminsordning-til-ingenioerutdanning

http://www.hin.no/nor/hovedside/bli-student/soking-og-opptak/dokumentasjon/3-termin_-forkurs_-y-vei&PHPSESSID=6anvesiupj7s3s7nvpetcngbj1

 

Sånn generelt vil jeg si det viktige å huske hva man ønsker å arbeide med. Studietiden er bare en liten del av en karriere. Å starte på informatikk regner jeg med har mange andre utfordrende fag også, f.eks. man bytter ut noen mattepoeng med å skrive mer assembly og leser forskningsrapporter f.eks. :)

Endret av rockPaperScissors()
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er kanskje greit å vite at man ikke nødvendigvis trenger matte for å studere og arbeide innen informatikk. På UiO kan man f.eks. studere interaksjonsdesign uten matte, og NITH tilbyr sågar også enkelte informatikkstudier uten at matte er noe krav.

 

Det kommer til slutt an på hva du ønsker å jobbe med. "Vanlig" programmering (utvikle apps og generell programvare) er ikke så veldig matte-heavy. Man tenker logikk - ikke matematikk (selv om man selvfølgelig må inneha et visst minimum av mattekunnskaper - som f.eks. operatorer som pluss og minus - for å kunne forstå hva som skjer under panseret).

 

Har du derimot lyst til å sette kursen mot f.eks. ingeniørjobber eller spillprogrammering, kreves noe mer mattekunnskaper. Dette vet jeg dog relativt lite om, da jeg selv ikke har noen sterk forkjærlighet for matte, for å si det slik ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...