Gå til innhold

Hvordan får joeg overført gammel windows til ny hardisk ?


mirene

Anbefalte innlegg

Jeg har fått meg en 120 GB HD. Denne er delt opp i en 10 og en 110 GB partisjon.

Jeg vil gjerne overføre Windows fra min gammle 60 GB HD som er delt opp i 10 og 50 GB. (Windows er på 10GB partisjonen)

 

Hvordan løser jeg dette problemet ?

 

Vil gjerne ha en trinn for trinn løsning,ikke bare navnet på et program.

 

På forhånd tak :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med ghost kan du iallefall lage et image og legge det på cd, så dsetter du i cd når maskinen har fått ny hd og win blir overført

 

Men maxtor har noe duplikeringsgreier så du setter i begge diskene og velger at maxtorbrogget skal duplikere disken til den andre disken, så formaterer du den disken som du ikke skal ha win på lenger ETTER du har forsikret deg om at disk2 virker.

 

Men jeg ville tatt en titt på ghost men det koster penger...

Lenke til kommentar

Har akkurat gjort dette nå og det ikke så enkelt som man skulle tro. Jeg hadde både den gamle og nye disken (WD1200JB&1200SATA) inne og ghostet winXP fra jb til sata disken. Dette var 0 problem i og for seg men problemet kommer når du skal boote opp med den nye disken.

Windows fostår nemlig ikke at den har plutselig fått en ny type hd å boote fra.

Sikkert ikke alle som opplever dette men om du får problemet så er tricket da å putte i xp-cden og velge "reparer". funket for meg i alle fall.

Lenke til kommentar

Ghost klarer fint å kopiere fra en HD til en annen -> Clone "funksjonen"

 

Jeg gjør det regelmessig på jobben, vi liker å ha en reservedisk som er klar til å puttes inn i serveren om den ryker (enklere å bare legge inn backup fra de siste dagers beveglige data, enn å installere all progs på nytt). fungerer glimrende. Har også gjort det hjemme når jeg skifter ut hoveddisken med en raskere/større versjon.

 

Og svar til sistemann - Ghost tar boot sektoren også, det er derfor det blir "krøll" - det finnes nå to HD med bootsektor. En mulighet er å gå i bios og endre første oppstartsdisk til den nye - eller fysisk endre plass kabelen. Har gjort det hjemme, har XP installert på en annen HD i tillegg, og når hovedxp'n krasjer så booter jeg fra reservedisken, og klarer som regel og fikse problemene derfra.

Lenke til kommentar

selv har jeg prøvd endel drive image jeg da, har holdt på med det både på laptoppen også hovedpc`en min, jeg bruker å legge imagene mine på harddisken, på en annen partisjon, og hvis jeg vil gjenopprette Image, så er det bare å åpne drive image og legge image der det skal være. seff hadde vært enklest å bare brenne det ut på cd, men så langt har jeg ikke kommet enda. har 5 GB med Image på en partisjon, bare å velge å vrake der ja :D

nå har jeg aldri prøvd å legge et image på en annen harddisk, eller det har jeg prøvd forresten, men det var med en glipp, men det skal gå ja, uten at det skal ødelegge noe. Ghost skal jeg ikke si så mye om for den har jeg ikke prøvd noe særlig, synes det er veldig avansert, å vanskelig å holde på med. klarer meg med Drive Image jeg, veldig enkelt å forstå og, går ganske kjapt både å gjenopprette og oprette image.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...