Gå til innhold

Datateknologi vs Informatikk ved NTNU


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er virkelig i villredet med tanke på hva jeg skal velge neste år ved NTNU. Det står da mellom Datateknologi (Sivilingenør, 5 årig) eller Informatikk (Bachelor + Master, 5 årig), begge ved NTNU.

 

Er det noen her som har vært innom et eller begge av disse, og har noen erfaringer, tanker eller annet relevant som kanskje kan hjelpe meg :S?

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, først og fremst gjør det at du blir sivilingeniør.

 

Rent praktisk er f.eks. lineær algebra og fysikk svært relevant og viktig ifm. grafiske motorer el. Matematikk og fysikk generelt er nyttig når man modellerer virkeligheten. En større forståelse for spesielt diskret matematikk er svært nyttig generelt innenfor alt som har med datamaskiner ettersom alt egentlig dreier seg nettopp om dette.

 

Men i praksis kommer behovet ditt for matematikk og fysikk an på hvilken vei innenfor informatikk/datateknikk du går. Men merk at du ikke kommer unna matematikk helt på informatikk heller. Det er det en god grunn til.

 

Når du skal velge er det enklest å søke data dersom du ikke har noe spesielt mot matten, eller er villig til å gå gjennom det for å sikre deg plass på master fra dag 1.

 

EDIT:

For ordens skyld kan jeg nevne at man har større frihet i valg av fag på informatikk fra og med år 1, dvs. at du kan velge matematikk hvis du vil.

Når du har gått bachelor ferdig kan du søke master i informatikk eller datateknikk. Søker du data må du ha nok matematikk og fysikk som de vanligvis har. Tar du bachelor i informatikk først, så master i datateknikk blir du også sivilingeniør.

Endret av Webmaster Esso
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mye av det samme, bortsett fra at datateknologi inneholder mye mer matte, noe som er positivt etter min mening

Mer obligatorisk matematikk, men på informatikk kan man fint velge å ta like mye eller mer matematikk. Det er også muligheter for å gå dypere inn i stoffet (f.eks. gk i analyse i stedet for matte 1). Tidligere hadde informatikk obligatorisk grundigere start innen programmering og IT generelt, men studiet har etter hvert blitt veldig likt datateknikk om man ser bort fra litt mer obligatorisk matte, statistikk og fysikk på data, og litt mer og tidligere prosjektarbeid på informatikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...