Gå til innhold

[Løst] Hastighet lokalt nettverk avhengig av fart?


Anbefalte innlegg

Heisann sveisann!

 

Mulig dumt spørsmål, men sliter litt med å finne et svar på google da jeg bare finner tråder om folk som sliter generelt med hastigheten lokalt.

 

Er hastigheten på det lokale nettverket avhengig av hastigheten jeg har hos leverandøren? Eks. streame til ps3, apple tv, sender filer osv. lokalt?

 

Har alltid går ut i fra det, men samtidig ettersom jeg tenkte litt over det virker det jo veldig ulogisk...?

 

Uansett får dere ha en fortreffelig jul!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei... Hastigheten din lokalt/internt, avhenger av hva utstyret du har støtter.. Det meste i dag støtter 1Gbit/s..

Men, som det meste annet, så går det ikke fortere enn det svakeste leddet - Wifi i de fleste tilfeller, støtter ikke høyere enn 300/450Mbit/s (802.11n - 2x2/3x3 MIMO).. Og, grunnet overhead, samt at WiFi er half duplex, så vil effektiv netto hastighet ligge oppimot ca halvparten av dette igjen... Har du da tilkobling på 300Mbit/s, så vil du høyst sannsynlig ligge på oppimot 70-80Mbit/s...

 

Eneste tilfellet hvor internetthastigheten din vil kunne påvirkes av din interne hastighet, er hvis du f.eks har utstyr som kun støtter 100Mbit/s og har en internetthastighet som er høyere enn dette (noe som er i seg selv er veldig sjeldent pr. dags dato), så vil du ikke kunne få mer enn maks 100Mbit/s, hverken lokalt eller ut på WWW...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen eldre internet-abbonement med modem i bridge og uten router kunne lage krøll hvis du kobla flere enheter rett på modem via switch. Da kunne du være uheldig at enhetene kom på forskjellige subnett med det resultat at all trafikk gikk frem og tilbake via internett. Klødde meg grå i hodet første gang jeg opplevde det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...