Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Xp slår seg av når maskin settes i ventemodus


Anbefalte innlegg

Jeg har en eldre pc med dual os, xp og W7. Ventemodus og andre strømsparetilstander har fungert helt fint tidligere. Jeg satte nylig inn en ny hdd på 1TB. Brukte Macrium til å klone os-partisjonene. Jeg hadde problemer med å få dette til både med WD sitt kloneprogram, som ikke virket i det hele tatt, og med Aomei som jeg har brukt mye. Aomei klonet begge partisjonene, men selv om os-valget kom opp så kunne jeg kun starte opp med den partisjonen jeg klonet sist.. Men Macrium så ut til å klone begge partisjonene korrekt.

 

Men nå har jeg oppdaget at når xp går inn i ventemodus så ser det korrekt ut, dvs on-lyset blinker og jeg kan aktivere maskinen igjen både med mus og tastatur som det alltid har vært. Men når den våkner fra ventemodus så laster xp helt fra start som om maskinen hadde vært helt avslått i stedet for å starte opp fra minnet. Når W7 går i ventemodus så våkner den igjen med minnet den hadde før ventemodus.

 

Hvis jeg har forstått ventemodus rett så skal det fungere slik at ramen fortsatt får strøm for å kunne holde på det den har i minnet, når maskinen våkner så aktiveres alle andre kort og funksjoner. Dette i motsetning til dvale modus hvor innholdet på ramen lagres på harddisken før maskinen slår seg fullstendig av, og dette lastes tilbake fra harddisken og inn i ramen ved oppstart slik at man får tilbake åpne programmer osv.

 

Jeg aner rett og slett ikke hvor jeg skal lete etter feilen. Kan ikke se noe merkelig i enhetsbehandlingen f.eks. Noen som har forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er noe jeg har rotet alvorlig med.

Men fremgangsmåten er: Under XP installasjonen formaterer du begge partisjonene. Og får drift på XP.

 

Så går du inn på: Høyreklikk Datamaskin velg Behandle og Diskbehandling, og der sjekker du at den neste partisjonen du vil bruke er satt til primær og OPPSTART. Hvis ikke det er ok. tar du riktige valg og formaterer.

Så installerer du neste OS.

 

VIKTIG: Microsoft sier at man alltid skal installere det eldste OS først. Og det er noe jeg har fått smertelig erfare. Men hvis man gjør det riktig kan man ha glede av å mimre litt på gamle-OS-et

 

(Du kan også bruke det nyeste OS på diskbehandling, og gjøre klart for XP)

 

Og du kan dele av en eller to partisjoner som du lagrer viktige data på så de ikke går med under formateringen.

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...