Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

prøver å lese meg opp i kjemi men har vanskligheter med hvordan man legger sammen ting, ser man putter forek HClO+H30+FE-- CL+H2O+FE.. Hvordan kan man bare legge inn H30 istedenfor selve syren? og noen ganger ser jeg man bare putter inn H+ istedenfor syren..

eks oppgave
Når kroppen mangler jern, kan vi bøte på tilstanden ved å tilføre ekstra jern i form at tabelettet med FeSO4. For å bestemme jerninnholder i en tabelett med masse 0,350 g blir tabeletten løst i et overskudd av svovelsyre. Organisk fyllestoff løser seg ikke og filtrerer fra. Løsningen varmes og titreres med standardløsning 0,200 mol/l KMnO4. Forbruket er 10,74cm3
1) Balanser reaksjonsligning
Hvordan skal du vite om det er Fe+Mno4+(H+/H30+/H2SO4)??

værsåsnill å hjelp! :D hilsen en fortvilet fyr

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunnen til at man ofte kan variere med å skrive H+ og H3O+ er fordi disse i praksis er akkurat det samme. Syre/base-reaksjoner skjer i vannløsninger og om man stryker ut H2O på den ene siden av ligningen gjør det ingen verdens ting (altså forkorte H3O+ til H+). Det finnes egentlig ikke H+-ioner som svømmer rundt i løsningen, alle er H3O+, men det kan ofte være enklere å få oversikt over at H+-ioner blir avgitt ved å skrive H+ istedetfor H3O+ i ligningene.

 

Når du har en sterk syre i løsningen din som protolyserer fullstendig (gir fra seg alle H+-ionene) og resten av syren blir tilskuerioner (ioner som ikke deltar i noen reaksjoner videre) så behøver som regel ikke du å skrive hvilken syre det er som er med i reaksjonen, fordi det ofte ikke er relevant videre og vil bare gjøre dine ligninger mer rotete.

 

Eksempel: om det brukes saltsyre i en reaksjon som krever sur løsning og kloriden fra saltsyren ikke reagerer med noe i løsningen så holder det å skrive H+, du behøver ikke å ta med deg Cl- i enhver ligning videre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...