Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er en jente på 17 år som går i 2.klasse på videregående. Jeg er usikker på en del ting når det kommer til fremtidige valg. (Steget fra VGS og over til forsvaret).

 

Jeg er ikke sikker på mitt fremtidige yrke, men høyt på lista ligger sykepleier. Jeg har nå svart på sesjon 1, og vil gjøre mitt beste på sesjon 2. Vil veldig gjerne inn i førstegangstjenesten. Man kan også utdanne seg mens man er i førstegangstjeneste, Så jeg har noen spørsmål!:

 

  1. Hva kan jeg da ha som utdanning som er medisinrelatert?
  2. Har man noen fag man må velge, altså obligatorisk for alle som går inn i forsvaret?
  3. Jeg vil som sagt bli sykepleier, kan jeg ha ett års utdanning i dette, i førstegangstjenesten?
  4. Og om det går an å velge noe som er medisinrelatert i førstegangstjenesten, hva gjør man (teori og i praksis) og hva heter denne utdanningen? (Har hørt det heter sanitetsbataljonen, eller feltsykepleier...)
  5. Hvor høy karakter må man isåfall ha på teoriprøven?
  6. Og hvis man ikke kan velge det jeg nå har sagt at jeg ønsker, hva kan man velge?

(Bare noe ekstra: Har noen noen eksempeloppgaver til teoriprøven? Har prøvd å søke det opp, men fant ikke mye som var hjelpsomt)

 

 

Setter veldig stor pris på svar :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei :) Forsvaret utdanner ikke selv sykepleiere. Eneste sjansen din er vel krigskole. Krigskolen kan tilby sivile studier som sykepleier som ein del av krigskoleutdanninga. Men det tilbudet varierer fra år til år. Du må også være kvalifisert til både krigsskolen og det sivile stuide, pluss bestå opptaksprøver.
Altså, du får ikke noe utdanning i ftgj, men du kan søke på krigskole med en gang uten å være i fgtj. Da kan du bli utdannet som operativ sykepleier. Du får vel noen pliktår i forsvaret da, men med lønn seff. Det er og ytterst få som faktisk får utdannet seg som sykepleier i forsvaret.

 

Må ha karakter 5 eller høyere for å søke utdanning i forsvaret.

 

Teoriprøven går fra lett til vanskelig. Alt fra " Ole har 5 epler. Han gir bort 2. Hvor mange epler sitte han igjen med" til litt vanskeligere.

Lenke til kommentar

Som Magnisx sier så er det ikke noen utdannelse du direkte kan ta med deg videre fra førstegangstjenesten, da må du bli i Forsvaret i en del år, først Krigsskole og så påfølgende pliktår (er vel snakk om dobbelt så mange hvis de sponser den sivile utdannelsen din).

Det du derimot kan gjøre er å få deg en stilling innenfor sanitet, som du har nevnt. Prøv å få et sanitet nivå 3-kurs, der vil du lære mye nyttig om avansert førstehjelp som kan hjelpe deg med å få oversikt og innsikt i sykepleiefaget når du begynner på høyere utdannelse etter førstegangstjenesten.
Kjenner selv folk som har gått fra nivå 3-sanitet til medisin (både befal med utenlandserfaring og vanlig vernepliktig), og jeg tror de syntes at bakgrunnen fra sanitet har hjulpet på!

 

Edit:
Litt mer om punkt 4.
Du har som du nevner Sanitetsbataljonen, som naturlig nok har mest med sanitet i hele Forsvaret å gjøre, men de fleste andre avdelinger har egne sanitetsstillinger, enten i en sanitetstropp eller som sanitetssoldat i et lag.

Endret av Sigralix
Lenke til kommentar

du kan ikke bli sykepleier med 1 års utdanning, dette tar 3 i form av en bachelor grad. Dropp forsvaret, gå heller for skole om du ønsker å bli sykepleier.

 

Eventuelt gå i forsvaret, og start på skole neste år. Om du virkelig brenner for det.

Endret av Kron
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er også slik at det ikke er bare sanitets bataljonen som driver med sanitet alle grener i forsvaret som er grønne har sanitet valg og alle med nivå 3 kvalifisering. Det er bare det at Sanitetsbataljonen har det som primær område mens de andre har andre primær områder men må enda ha medics med nivå 3 i deres bestemte gren.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...