Gå til innhold

Oppgradering av en gammel(!) PC


Kimz88

Anbefalte innlegg

Hei

Har en litt eldre pc stående her som per dags dato ikke er i bruk. Det er en slik type: http://www.pcworld.com/product/29437...sion-e521.html

Jeg vet ikke hva slags hovedkort det er i den men alt er orginalt utenom skjermkortet og noen ram brikker.

 

Vil gjerne ha det beste som dette hovedkortet kan klare.

Kan noen hjelpe meg med noen anbefalinger? Skal ha nytt skjermkort, prosessor og ram. Mulig en bedre ny hardisk også, ssd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tanken er jeg at jeg gjerne vil bruke denne som en stuepc. Der den er koblet til hovedtvn.. Har trådløs mus og tastatur. Men sånn som pcn er nå så lagger den på fks vgtv hd fullskjerm..!! Derrfor jeg gjerne vill oppgradere den maks med det (lille) utgangspunktet den har nå slik at de normale tingene går.

 

Hva det koster har ikke så mye og si, koster ikke all verdens for en bedre prosessor og et nytt skjermkort, men er jo billigere enn å betale 3000 for en ny pc. Så kan noen være behjelpelig med tips? :)

 

Og, hva heter hovedkortet mitt som er i denne pcn?

Lenke til kommentar

Du får ikke ny prosessor til dette hovedkortet. Skal du skifte hovedkort, så må du mest sannsynlig skifte strømforsyning. Gammel RAM er også dyr å anskaffe. Hvis du vil vite hvilket hovedkort som står i maskinen, så må du nesten skru opp maskinen og lese på hovedkortet. Det er ganske sikkert et kort produsert for spesielt for Dell. Hvis du insisterer på å oppgradere, så er vel ebay det enkleste stedet å begynne.

Lenke til kommentar

Tror nok heller jeg ville kjøpt et ferdig mediasenter eller satt sammen en i stedet for å holde på med den gamle saken der.

Det blir kanskje en tusenlapp eller to dyrere (med forbehold at du faktisk finner deler til den der) men du får til gjengjeld en mye bedre pc totalt sett.

Ser bla. på komplett at de har en med 4gb ram, ssd, i3 og intel HD Graphics 4000 til 5000kr

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar :)

 

Men omnithunder, hvorfor må jeg oppgradere BIOS og hva mener du med det? :) Om jeg ikke går for cpu, men kun ram og GPU, må jeg likevel inn i BIOS og oppgradere?

Du må oppgradere BIOS for å få støtte for ny prosessor. Les forum-linken jeg ga deg. Det er nok prosessoren din som begrenser PC'en mest. Hvor mye minne har du nå? Og hvilket skjermkort har du? Du kan bruke Speccy for å dette ut http://www.piriform.com/speccy

 

Du må ikke oppdatere BIOS for å skifte GPU. Du må mest sannsynlig ikke oppdatere BIOS for å skifte RAM.

Lenke til kommentar

Stemmer, jeg klarte å overse den linken. Da gir det mer innsikt :) Er gamle rambrikker, totalt minne nå er: 5 GB. Beklager, jeg har feil informert litt, men er vist originalt skjermkort.

 

CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6 Ghz

Er ikke hjemme før om noen dager så får ikke sett hva slags hovedkort det er i den.

Lenke til kommentar

Da stiller saken seg litt annerledes. Begynn med nytt skjermkort. Du har nok minne. Jeg anbefaler Radeon HD 7750, selv om du nok kan klare deg med ett svakere kort http://www.dustinhome.no/product/5010628710/asus-radeon-hd7750-1gb-pci-e-dvi-hdmi-dp/

 

Jeg kjører selv Radeon HD 7750 i en HTPC med 4 GB ram og Athlon II X2 3GHz. Ingen problemer her, og jeg har svakere PSU.

 

Husk at du må ha 64-bits Windows for å utnytte minnet. Jeg anbefaler Windows 7 / 8.

Lenke til kommentar

Har installert Windows 7 for en stund siden med 64-bits. Ja har brukt alle plassene som er, husker ikke helt men tror det er 3 slots. Er vel to på 2 gb, og en på 1 gb. Men da er den klar, da blir det ihvertfall et nytt skjermkort.

 

Men føler pcn jobber tregt. Harddisken er aldri byttet ut. Er blitt formatert utallige ganger. En SSD disk blir kanskje litt dyrt for denne pcn? I isåfall, hva slags harddisk bør jeg anskaffe?

 

Igjen, takk for innspill! :)

Lenke til kommentar

Det er mest sannsynlig 4 minnespor på hovedkortet, så du har nok 2x512MB (levert originalt) og 2x2GB. Jeg ville nok ha prøvd å fjerne 2x512MB, da 2x2GB er mer enn nok for din bruk.

 

En SSD er alltid en god investering, da du kan ta den med deg til ditt neste bygg. Du kan bruke den gamle disken som lagringsdisk for dokumenter, filmer, musikk, bilder osv.

 

Dustin har kampanje på en god SSD http://www.dustinhome.no/product/5010666005/intel-335-series-2-5-180gb-ssd-sata-600-mlc-20nm-reseller/

 

Er du sikker på at du har lastet ned og installert de siste driverne til maskinen? Den burde fungere helt fint til internett og kontorbruk. Det kan hende at det er harddisken som begynner å se slutten, men da burde du ha fått helt klare "frys" og/eller omstarter.

 

Hvis du har bestemt deg for at du skal ha PC i stuen din, kan du trygt investere i nytt skjermkort og/eller SSD. Delene kan du uansett benytte i et nybygg, da de følger de nyeste standardene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...