Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Etter å ha ødelagt min egen tråd med spam, fant jeg ut at jeg ville lage en ny tråd, hvor jeg skal prøve å "lede" tråden en del bedre, i at jeg ikke skriver alt mulig bullshit jeg til enhver tid tenker (selv om jeg sikkert blir å gjøre det også).

 

Som en innledning til tråden: Vi alle lever liv, ja vi lever hvert vårt liv, vi er individer, og kun vi selv kan vite hva vi alltids gjør, og hvorfor vi gjør det. Vi lever i helt subjektive verdener, og vi kan ikke en gang vite om det er en objektiv sannhet, da vinkelen vår for alltids vil være subjektiv.

 

Derfor er det på mange måter vi selv som gir vårt liv mening, det er vi selv som opplever alt vi gjør, ikke noen andre.

 

Etter å ha levd en del år på denne kloden, begynner man å få en del ting man "tror" på, og dette tror jeg er helt uungåelig om man skal kunne navigere seg gjennom hverdagen. For å kunne ta en avgjørelse må man tro på noe, om man ikke er super spontan (men da må man igjen tro på at det er bra å være spontan) eller tror i noe tilfeldig slik som terninger (som også blir å tro på noe). Man må nesten lage sitt eget kart å navigere seg etter.

 

Tenkte denne tråden kunne være i forhold til å kunne diskutere filosofi generelt, og ikke nødvendigvis måtte lage en ny tråd om man kom på noe halvgenialt mens man tok oppvasken.

 

I motsetning til den forrige tråden, skal jeg prøve å skrive bedre poster nå, og ikke bare spy ut rare tanker når jeg tror alt jeg sier er gull verdt. Selv om det ikke alltids blir til å unngå.

 

Angående krav til tråden;

- ingenting er for stort eller smått.

- ingen ren vitenskapelig diskusjon selv om vitenskapen må tas høyde for.

- ingen krav til at må skrive så mye i hver post, ta heller å spør. Men, heller ikke lov (slik som jeg har holdt på litt for mye), å spamme ned tråden med drit.

- jeg har troen på demokrati, så jeg har troen på at folk kan.

 

Jeg liker å se på mine tanker som verktøy, de skaper hvem jeg er. Kun gjennom å tenke høyt kan man nå høyt, og er jeg i en langvarig nedperiode har det nok også en del med mine tanker å gjøre.

 

Hva er dine tanker rundt temaet, eller dine tanker rundt livet generelt? Ingenting er for stort eller smått for å ikke kunne diskuteres her :) .

Endret av Because I need change!
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å starte tråden litt:

 

Jeg liker å tro at livet kan være en reise om man ønsker det. Man finner et langvarig mål, et par år fram i tid, noe man virkelig må jobbe for. Og prosessene som må til for å nå målet, blir en reise hvor man får mange livserfaringer, som fører til at man vokser som person. Når man til slutt når målet, er det ikke lenger målet som er gaven. Gaven er den personen man ble i prosessen, personen som måtte gå igjennom all gleden, sorgene, usikkerhet, sikkerheten, og alle utfordringer som dukket opp på veien.

 

 

Liten bonus, blant mine favorittsitat i disse dager:

"Nothing being more important than anything else, a man of knowledge chooses any act, and acts it out as if it matters to him. His controlled folly makes him say that what he does matters and makes him act as if it did, and yet he knows that it doesn't; so when he fulfills his acts he retreats in peace, and whether his acts were good or bad, or worked or didn't, is in no way part of his concern."

- Carlos Castaneda's Don Juan's Teachings (bok)

 

Det jeg leser ut fra sitatet, om jeg skulle prøvd å trekke ut essensen, er at man må fokusere på prosessen ikke resultatet. Resultatet er en konsekvens av prosessen og derfor på prosessen optimaliseres, ved at man for eksempel ikke kan bli skuffet over at "det ikke gikk", eller bli for glad når "det gikk", da dette vil gå utover utførelsen av prosessen. Det å "føle seg bra" er noe man er uansett, og man gjør fordi det bringer deg fremover, men man vet ikke hva som bringer deg framover, derfor lar man ikke det at man taper gå utover humøret. For alt du vet kan det være meningen at du skulle tape der, for at du senere kan vinne noe enda større.

 

_______________________________________________________

 

For å ta en litt annnen diskusjon; hva er filosofi? Er jo greit å diskutere hva vi faktisk diskuterer :) .

 

Jeg liker å se på filosofi som noe som binder sammen det vi opplever, (med vitenskaplige faktum,) og hva vi tenker. Og er noe vi utvikler uansett hva vi tror på.

 

 

____________________________________________________________

 

Determinisme (alt skjer på grunn av fysiske lover) er jo ganske populært å diskutere, og jeg tror den eksisterer til en viss grad, men jeg tror ikke det er bra å tro at alt er determinisme, da man verken kan bevise det, også er det heller ikke en bra tankegang å ha. Om å tro på determinisme hadde vært praktisk for å leve livet, hadde jeg nok vært av en annen mening, da det er en lett ting å tro på om man er veldig glad i vitenskapen.

 

_________________________________________________________________

 

Har filosofert litt rundt meningen med livet, og har kommet fram til følgende:

 

Meningen med livet er det samme som dine mål i livet. Dine biologiske mål er slikt som å spise, sove og mye mulig å spre genene dine videre. Du har også personlig mål, dette kan være så meget, men et av mine er å være glad. Det er et mål, så derfor har jeg alt en mening med livet; å være glad. Jeg har også mål i framtiden, som jeg vet jeg må jobbe for, men de gir meg også mening i livet i det at jeg handler ut i fra målene jeg skal nå.

 

___________________________________

 

Leste en ide. Det er et universielt kart, men vi vet ikke hvor vi er. Greier vi å vite hvor vi er i terrenget, og finne det på kartet, så kan vi finne ut hvor vi skal dra. Noen ganger finner man ikke ut hvor man er på kartet, og man må bare ta en sjanse; gå i en retning, og se om man senere kanskje kan finne seg selv på kartet. Noen ganger har man ikke kart for hvor man skal dra, og man må karre seg fram i blinde, men i prosessen lager man kartet, og neste gang føles det ut som en lek å gå samme vei. Målet for meg er å ha et best mulig kart gjennom å oppleve mest mulig, men også bruke andres kart som hjelp i min egen navigasjon.

 

___________________________________

 

Jeg ble litt inspirert, til å skrive en bok.

Endret av Because I need change!
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg har kanskje en ganske pussig "tro", fordi jeg satser på å bli maksimalt lykkelig, og så ta livet av meg - dermed kan jeg få muligheten til å virkelig dø, og aldri mer måtte lide

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...