Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Wireless range extender fersking trenger hjelp.


Anbefalte innlegg

Jeg er veldig dårlig på trådløs teknologi og må si jeg egentlig er imot det til perosnlig bruk, men jeg har hjulpet en bekjent masse med både pc og nettverk og det siste problemet han kommer med, har jeg null peiling på.

 

han har altibox sin zyxel p-2812 modem tror jeg (bildesøk viser samme utseendet) som står godt planta med integrert kabling i toppetasjen i boligen hans, i hagen har han ett utekjøkken og oppholdssted som han bruker mesteparten av norges soldager i, men signalet rekker ikke helt ned dit og han er en avid spotify bruker.

 

selv begynte jeg å se etter muligheter til no range extender og har funnet noen forskjellige metoder å gjøre detta på. selv syns jeg dongle-typene som plugges rett inn i veggkontakta som skal øke signalet, men jeg har såpass lite peiling at jeg vil ikke ta noen avgjørelser på det uten erfaring.

 

jeg tipper det er rundt 25 meter i ett forsøk på googlemaps sin målestokk fra modemets plassering til utekjøkkenet, med ett rom + yttervegg i mellom. nermeste punkt før man må ut av huset med veggkontakt er ca 10 meter fra modem (med ett par vegger og etasjeskiller mellom) og ca 15 meter fra utekjøkkenet (med yttervegg med store vinduer og terassedør mellom)

 

hvilken metode ville dere brukt på å øke signalstyrken ut i hagen?

hadde dere foreslått en bestemt dings?

 

ps, modemet har ikke egen utstående antenne, har tenkt tanken på directional 8dbi antenne men det går ikke.

 

på forhånd takk for svar|=)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skriver forumtråd og glemmer at jeg har gjort det.. hehe:P

takk for svar,

den øverste virker interessant, men jeg finner ikke no informasjon om hvor god signalstyrke den sender ut. har du, eller noen andre her, peiling på hva slags rekkevidde man kan regne med her? og siden signalene går gjennom strømnettet, gjør dette noe med kvaliteten på signalene? noen som har prøvd slikt utstyr før?

Lenke til kommentar

ingen av de 2 siste bruker wifi så vet fortsatt ikke hva slags rekkevidde det trådløse signalet gir. det jeg tenkte mer på i utgangspunket er sånn som dette, men den setter opp enda ett trådløst nettverk så man må manuelt bytte mellom den ene eller den andre, og han vurderer å ha 1 til bedre kontakt i kjelleren, og 1 til bedre kontakt ute i utekjøkkenet. 3 forskjellige trådløse nettverk i huset blir litt mye å bytte mellom hvor enn han er.

 

men den første virker fortsatt interessant, sålenge det trådløse signalet er sterkt nok, og helst rundt 10mbps når det har gått rundt 15 meter.

Lenke til kommentar

Jeg leste en omtale av homeplug med wifi for noen dager siden og da klaget de på rekkevidden og delvis på hastighet.

Når det gjelder hastighet på selve homeplug så vil den variere med infrastrukturen (strømnett).

Dette må nesten bare prøves så man vet hva man får. Men det går jo an å bruke to eller tre homeplug og så koble på aksesspunkter på de igjen. Da vil man trolig få bedre resultat trådløst enn med den innebygde typen.

 

Når det gjelder bytting av wifi, så kan alle settes opp med samme navn og kryptering, men på hver sin kanal. Da vil telefon/PC søke opp nytt om den mister forbindelsen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...