Gå til innhold

Hvor mange 40-fots containere tar de største skipene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

TEU: Twenty-foot equivalent unit, 40-fots container (FEU) er altså 2 TEU. Det kan lastes 20-fotere under 40-fotere, men når det gjelder smerke skrog har Maersk gått bort i fra å fylle ut "ledig plass" med 20-fots containere. Det volumet inngår istedet i ballast- eller fuel-tankene. Grunnen til dette var at man ofte var nødt til å ha 20-fotere i disse "hullene" før man kunne laste oppå, og det var ikke alltid det passet med lastfordeling til de forskjellige havner. Dette kunne også påvirke antall 40-fots containere, da 20-foterene måtte lastes nederst.

 

Skipet du linker til, kan altså teoretisk sett frakte 18.270 TEU, altså 18.270 - 20-fots containere, men, bassert på det du leser over, kan du trekke godt fra på TEU tallet.

 

Grunnen til at de bruker TEU, er da at skipet skal oppfylle en klasse, og dermed trenger dem en standard å gå ut fra (altså 20-fots containere).

 

http://no.wikipedia.org/wiki/TEU

 

Dette kan også variere andre veien. Cornelius Mærsk som i sin tid var den største hadde en kapasitet på 6.600 TEU, Likevel kunne hun frakte rundt 8000 20-fotere.

 

Det er kun noen få områder (om det i det heletatt er noen) hvor det kun kan plasseres 20 fotere. Slike områder er i såfall nederst helt forrut og akter i forre og aktre lasterom, der hvor skroget er spesialtilpasset dette.

 

Men ser du på antallet 20-fotere de kan frakte, er det 18.270. Men i virkeligheten er nok tallet en del lavere, siden de aldri frakter bare 20-fotere.

 

Jeg tipper at det er nok ikke usansynlig at Mærsk Mc-Kinney kan laste opp mot 12 000, 40-fots containere.

Endret av Skipstrixxy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...