Gå til innhold

For høy CPU temperatur(ingen overklokking)


lps999

Anbefalte innlegg

Jeg har en 2 mnd gammel PC med en 2.8Ghz P4. Hovedkortet er Abit IC7-G. Plutselig har jeg fått problemer med CPU temperaturen. Alarmen har begynt å gå stadig vekk fordi CPU temperaturen passerer 85 grader. Temperaturen ligger på rundt 65 grader når maskinen er idle, men kommer raskt opp i 85 hvis jeg starter flere programmer.

Ingenting er overklokket i oppsettet mitt. Prosessoren er en boxed utgave. 2300 rpm på CPU viften(når den måles i bios og PC Alert)

 

Hvordan kan dette problemet plutselig oppstå? Hva er løsningen? skal jeg kjøpe en bedre vifte/kjøleribbe og bruke goop, eller vil ikke dette heller hjelpe?

Vurderer http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...ISTBS1&toc=3820 hvis noen tror dette kan hjelpe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ribben sitter godt, tok den av og satte den på igjen. Var kanskje ikke så bra det, siden den "kjøletapen" som sitter på ribba ikke blir like bra igjen. Men uansett så oppstod jo problemet før jeg gjorde dette.

 

Tror dere en skikkelig kjøler som den i linken vil løse problemet?

Lenke til kommentar

Kjøleren har løsnet? Dvs. den rammen som du fester kjøleribben til kan ha løsnet. Ta av vifte og kjøleribbe og sjekk at rammen sitter godt fast i hovedkortet. Hvis den er litt løs (typisk løsnet litt i ett hjørne) fester du den ved å presse de "hvite knottene" godt inn.

 

Edit: Oops, forumet oppfører seg merkelig. Var ingen andre svar da jeg skrev mitt.

Lenke til kommentar

Temperaturen i kabinettet (system temperature) er ca 30 grader. Har en vifte i front som trekker inn luft, i tillegg har jeg en vifte i sidedøren og en bake som blåser ut. I tillegg har jeg en Fortron-Source FSP300-60PN(PF) PSU med 12 cm vifte som blåser nedover HK/CPU. Og seff den innebygde viften på IC7-G og skjermkortet(Hercules 9800 pro)

CPU temp akkurat nå, mens jeg bare har oppe Opera er 70 grader. Når jeg booter opp går alarmen i ett sett. Hvis jeg går inn i bios ser jeg temperaturen stige oppover helt til den passerer 85 og alarmen går. Det samme hvis jeg starter et par-tre appl. i XP

 

Det går fint an å holde fingeren på kjøleribben.

Så nå går vel mistanken i retning hovedkortet.

 

Har uansett bestilt en MIST CPU-kjøler, "Black Silence" med Arctic Alumina goop. Skader uansett ikke å få på plass en skikkelig kjøling. Men uansett har jo problemet plutselig oppstått, og bedre kjøling tar det vel ikke helt bort. Så er litt i villrede ennå.

Lenke til kommentar

Har forresten fått et svar på en email til Abit:

 

"Dear customer,

 

2300 RPM for a boxed cooler is pretty low, so maybe you can try a third party CPU cooler and see if the temperatures are lower then.

 

W. Simons

ABIT FAE Europe"

 

 

Så da får jeg bare håpe Black Silence gjør utslaget. Men hvorfor dette etter to mnd plutselig skal bli et problem, lurer jeg fortsatt på....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...