Gå til innhold

ny "studentpc", Sony Vaio eller Samsung?


xarcee

Anbefalte innlegg

Hallo!

 

Nå er det snart på'n igjen med skole. Må da skaffe meg en ny PC, ettersom jeg har hatt samme bærbar i over 3 år.. hehe!

 

Kommer til å bruke pc'en på skolearbeid, muligens photoshop og litt slike ting i tillegg. Skal gå Drift & Sikkerhet, så er ikke mye bildebehandling osv, men vil tro det blir kjørt en del halvtunge programmer uansett. Ellers så hadde jeg håpet på en ultrabook, en som ikke blir for tung å dra med seg over alt. I tillegg så hadde det vært kjempefint med en 13,3" med grei oppløsning. Så lurte jeg på en ting, finnes det 15" ultrabooks, eller i hvert fall over gjennomsnittet lette da?

 

Med tanke på hvilken maskin jeg vil ha, så har jeg sett på noen av Vaio pc'ene, og litt på samsung. Noen som har erfaringer med noen av de? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sony Vaio Pro blir håpløst varm og har et tastatur og en pekeflate som bøyer seg ved bruk. De har tatt tanken om lav vekt for langt, og latt det gå utover varme og kvalitet. Styr unna den.

 

Samsung 900X3E er toppmodellen til Samsung, og er nedsatt med 3000 kroner (til 7000,-) for tiden pågrunn av at det kommer en ny modell den 20. august. Den nye vil imidlertid veie mer og fort koste opp imot 11 000 kroner her til lands. Den har større SSD, bedre batteritid og enorm skjermoppløsning, men ingen bærbar er verdt så mye med mindre man har et spesielt behov.

 

Alternativet er MacBook Air 13 som 8000 kroner. Den har bedre ytelse enn Samsung sin, og nesten dobbelt batteritid (13 timer mot 6 timer). Svakhetene ligger i lavere oppløsning og skjermkvalitet, og noe tyngre og større (1,35 kg vs 1,18 kg).

 

For 15" må du opp til Samsung 900X4D som koster 10 000 kroner og har både forrige generasjon skjerm og prosessor.

 

Jeg ville valgt enten Samsung 900X3E eller MacBook Air 13.

Lenke til kommentar

Nye Ativ book 9 plus begynner å få pristreff rundt 12.000, forrige versjon koster 6999,- på tilbud.

 

For nesten dobbel pris får du:

 

Litt bedre CPU/grafikk ytelse, men ikke nok til å spille litt krevende spill på uansett. Ny CPU gir også bedre batteritid ved lav belastning.

Dobbel SSD størrelse.

13.3" QHD+ (3200 x 1800) touchskjerm, selv syns jeg så høy oppløsning ikke er nødvendig da alt blir så smått at man må bruke windows sin oppskalering for å kunne lese tekst.

 

Selv syns jeg det er dårlig valuta for pengene, men det er en svært fin maskin da!

Lenke til kommentar

http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=777694

 

Denne kan du spille en del spill på med lave instillinger ivhertfall, siden den har dedikert grafikk. Så lenge du prioriterer vekt og vil ha maskiner under 15" så er det ikke mange spillmaskiner.

 

Klart det finnes, som f.eks clevo sin W230ST:

http://www.multicom....00042/p10625382

 

finnes også i dyrere utgaver med ssd + hdd osv:

 

http://www.multicom....00042/p10625761

 

Men slike er mye tyngre og tykkere enn ultrabooks, samt at de blir varme og støyer mye ved belastning. Men spillytelsen er svært god og alle spill kan spilles, oftest på medium eller bedre grafikk.

 

edit:

Som et eksempel på en 15" maskin som er lettere og tynnere enn snittet kan jo samsung chronos nevnes: http://www.prisjakt.no/product.php?p=1864362

 

Men fremdeles nesten over dobbel vekt av en 13" ultrabook.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

Jeg blir så usikker! Men kanskje jeg skal gå for Samsung da. Siden jeg allerede er veldig fornøyd med produktene jeg alt har fra Samsung. :) Tenkte jeg skulle vente til jeg har begynt på skolen uansett, muligens vi får noen rabatter eller noe i sammenheng med utdanning! :)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Vet ikke om dette er helt uaktuelt, men linker nå i allefall til en 17" MSI pc. Er overhode ikke noe fan av MSI, men ingen regel uten unntak: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=793043 Masse kraft, Raid, 2.6kilo, Tynn som en høvel flis, Steelseries tastatur osv osv.. Kjølingen på denne pc skal også være veldig bra som er viktig for å pc som skal vare lenge. Men som sakt jeg vet ikke om 17" blir for stort for deg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...