Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

blue screen etter forsøk på å formatere med windows cd


Anbefalte innlegg

hei har en acer laptop som er 4 gammel , denne skal jeg prøve å formatere c partisjonen på ,og setter i windows xp orginal cd for å formatere med denne.

 

jeg får opp stop 0x00000007B blue screen , etter at windows cd'n laster inn og klargjør drivere og filer som skal brukes til installasjonen og der stopper det.

 

Jeg har prøvd å forandre i BIOS til IDE fra AHCI , og det hjelper ingenting.

 

Noen forslag???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har prøvd å trykke alt+f10 men windows prøver som vanlig å laste inn driver for installasjon og jeg får bluescreen igjen etter at windows har lastet inn 3 parts drivere osv. og i det windows skal kjøre neste session (der hvor jeg kan formatere og dele opp partisjoner) får jeg blue screen.

 

 

f......

Lenke til kommentar

Kan være noe med selve disken eller volumet. I Stedet for å velge install når du booter opp fra cd-en så kan du velge repair, da skal du få opp et CMD vindu. Her skriver du først chkdsk /f, hvis dette ikke fungerer kan du prøve chkdsk /r.

 

Disse kommandoene brukes for å finne ødelagte sektorer og gjennopprette eventuell data som har gått tapt og som kan forårsake disse bluescreensa. Merk at spesielt chkdsk /r kan være en tidkrevende prossess.

Lenke til kommentar

Nå er det en stund siden jeg installerte Windows XP, men husker at jeg også slet med blåskjerm en gang.

 

Formaterte da diskene på forhånd. Dette kan du gjøre på en annen maskin eller ved å boote diverse verktøy fra CD/DVD/USB. F.eks. et partisjoneringsprogram.

 

Du kan også bruker en Windows Vista/7/8 DVD og når du kommer til steget hvor du skal velge disk/partisjon, trykker du SHIFT+F10 for å få opp et kommandovindu. Så kan du kjøre diskpart clean.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...