Gouldfan Skrevet 6. august 2013 Skrevet 6. august 2013 (endret) Prior/nortura fryser ned sykt kjøtt(Campylobacter) i flere år, før det selges på markedet. Da har bakteriene dødd. Vet ikke om det selges i butikken eller som dyrefor. Håper på det siste. Edit, nei selges som mat. Endret 6. august 2013 av Gouldfan
Vice Skrevet 7. august 2013 Skrevet 7. august 2013 Prior/nortura fryser ned sykt kjøtt(Campylobacter) i flere år, før det selges på markedet. Da har bakteriene dødd. Vet ikke om det selges i butikken eller som dyrefor. Håper på det siste. Edit, nei selges som mat. Kilde?
Gouldfan Skrevet 7. august 2013 Skrevet 7. august 2013 (endret) Kilde? Jobbet på Nortura/Prior i flere år som ung, og litt som vikar for noen år siden. Kjerringene skrek -SYK KYLLING, og så kjørte de alt inn på dypfrys. Der blir kjøttet til bakteriene dør, det tar flere år. Jeg er usikker/husker ikke hva kjøttet brukes til, men vet at de ikke fryser ned for å kaste. Det gjør de for å selge. Hadde de kastet kjøttet så hadde jeg sett det. Det er utrolig mye syk kylling i løpet av et år, mange ganger så tar det også lang tid fra testen av kylling kommer fram. I prinsippet så kjørte vi syk kylling ut mange ganger i produksjon, da vi på slutten av dagen fikk vite at kyllingen var smittet. DA begynte de å kjøre på frys, men resten av kyllingen går rett ut i produksjon. Det er jo umulig å vite hvor mange av kyllingen som ER syk, så de kjører ut syk kylling til frys når de er klar over det. Så det er viktig å steke kylling godt, men så er det heller ingen som liker medium stekt kylling heller da. I Norge så er kontrollen forøvrig mye bedre enn i andre land. Kampylobakter er ganske vanlig, det er ikke farlig for mennesker, men kan føre til oppkast og diare. Bakterien finnes over alt i naturen. Det er mange sykdommer som er mye værre, feks Salmonella er de veldig forsiktig med. Men det er det svært sjelden de kommer over. Men Kampylobakter i kylling, skjer nesten hver uke og flere dager i uken. Endret 7. august 2013 av Gouldfan
mandelbrev Skrevet 7. august 2013 Skrevet 7. august 2013 Må være enklere (og billigere) å bare bruke kjøttet i ferdigstekte produkter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå