Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei hei,

 

 

Jobber med en app for øyeblikket, og håper det er noen der ute som kan svare på følgende: Kan en app fungere som en site loader i en app som blir publisert i iOS / Android appstore?

 

Dvs, app i seg selv vill normalt fungere som en offline app dog kommuniserer med en server for å lagre/hente informasjon.

 

Det jeg ønsker å benytte meg av er "Application Cache" manifest. Da jeg enda ikke vet om dette er noe som eventuelt blir godkjent i en appstore.

 

Årsak til at jeg ønsker dette er enkelt og greit fordi jeg vil oppdatere applikasjon hyppig uten å måtte sende inn ny applikasjon til diverse appstores ved en hver anledning.

 

 

Applikasjonen er skrevet i HTML5, Javascript og jeg bruker PhoneGap for å pakke applikasjon, kommunikasjon mellom app og server er en form for restful services,

 

 

/Joachim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med det første kommer jeg til å prøve den ut på Android market da applikasjon i seg selv vil være gratis. Men ønsker funksjon for å kjøpe utvid-bar funksjonalitet ved en senere anledning, kan dette bli ett problem om applikasjon benytter seg av egen betalings løsning?

 

Grunnen er at applikasjon i seg selv ikke vil fungere med inn-app purchase eller kjøp av app i seg selv da app i noen tilfeller retter seg mot større grupper av individer. f.eks firma med flere ansatte hvor gjerne en avdeling kjøper "app funksjonalitet" som flere ansatte kan benytte seg av.

 

Jeg vet selv av erfaring at firma ikke liker å kjøpe hver enkelt app til hver av sine ansatte eller måtte kjøpe funksjonalitet gjennom app-store.

Lenke til kommentar

Har enda ett spørsmål jeg håper noen kan svare på.

 

Om jeg benytter meg av en Websocket server løsning for kommunikasjon mellom app og server kan dette by på problemer om så at mange kom til å benytte seg av applikasjon? Ikke det at jeg tror at app blir en hit da den skal gjøre en relativt enkel oppgave, men det er en ufattelig kjedelig daglig oppgave for mange mennesker hvor jeg prøver å gjøre dette så enkelt som mulig.

 

En annen ting, websocket server er skrevet i C# (ikke .NET ASP) så den har ikke noen form for sessions, som betyr at jeg må benytte meg av cookies på klient side, om en tilkobling bryter for å slippe at bruker må logge på, på nytt. Fyfy? Tanken var noe enkelt som device uuid samt en unik server generert token som løper ut relativt fort 24-48timer og blir "ofte" byttet ut ved kommunikasjon, jeg er klar over at dette kan åpne opp for crackere, om de får tak i en brukers uuid samt deres unike token. Men ser ikke helt hva noen skulle vinne på å gjøre dette. (igjen vi snakker en relativt enkel kjedelig daglig oppgave)

 

(UUID blir aldri lagert i en cookie da denne leses ut av PhoneGap sitt rammeverk rett inn i javascript, men kan hentes ut av en proxy og litt knowhow, trafikk blir heller ikke sent i klar text mellom client og server og kan likeså krypteres med ssl)

 

 

Da app er bare i konsept stadie ønsker jeg dessverre ikke å røpe for mye om hva for en app dette er, jeg kan heller komme tilbake til dette ved en senere anledning.

Endret av j0achim
Lenke til kommentar

Kom over en artikkel som nevner at google godkjenner absolutt ingen applikasjoner som oppdaterer seg selv.

 

http://www.technewsdaily.com/17897-google-bans-updating-apps.html

 

Litt kjedelig, men nå vet jeg iallefall hva jeg har å forholde meg til. Ikke det at jeg tror det at en app som oppdaterer hvordan en side er designet burde være noe problem, men jeg får heller vente med dette til jeg faktisk har en "ferdig" fungerende app.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...