Gå til innhold

audiograf? finns de jobber?


danijsn

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg kom ikke in på audiograf utdanningen i sverige men jag har också søkt till utdanningen i Trondheim. Behovet i sverige av audiografer er väldigt stort men når jeg går inn på nav.no så finner jeg bare 1 ledig stilling. Finns det någon annan nettside med stillinger eller er det nesten ikke noe behov och vanskelig att få jobb som utdannet audiograf i norge?

 

Tacksam før svar

Daniel

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At vi trenger audiografer er det ingen tvil om, men det finnes forsvinnende få stillinger for dem. Dette skyldes nok mye at oppgavene deres i stor grad blir tatt hånd om av f.eks. helsesøstre rundt omkring. Disse kan selvsagt ikke gjennomføre oppgavene like godt, men det betyr lite hvis det kan spares penger.

 

Jeg var selv inne på tanken med å studere til audiograf en gang i tiden, og under et besøk på en ØNH-klinikk spurte jeg en av dem om utdanningen. Hun sa at hun og kollegaen hadde vært veldig heldig som hadde fått fulltidsjobb som audiografer på en privat klinikk, men at de tilhørte unntaket. Ifølge henne blir det utdannet veldig få audiografer hvert år, men det er rett og slett ikke jobber til de fleste av dem.

 

Denne audiografen gikk faktisk så langt som å fraråde meg å ta utdanningen, og sa at hun ville valgt noe annet dersom hun hadde visst det hun vet i dag.

 

Dette var jo selvsagt bare et utsagn fra én enkelt innen det yrket, men at budskapet var så dystert til og med fra noen som hadde fått en sånn kremjobb, sier kanskje litt. Beklager hvis det er demotiverende, men man må være realistisk ang. et så skjørt jobbmarked.

 

Så mitt råd er: ta kontakt med audiografer rundt om i landet og spør. Rett og slett. De kjenner sikkert markedet bedre enn høgskolen, og vet hvor det er best jobbmuligheter.

 

Håper uansett at det går bra for deg. Det er et viktig yrke og arbeidshverdagen høres ganske givende ut. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...