Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hva har skjedd med lakken?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har fått noen hvite prikker/vannmerker på bilen min litt før sommeren som jeg ikke finner helt ut av hva er eller får fjernet.

 

Bilder:

http://img.xrmb2.net/images/520661.jpeg

http://img.xrmb2.net/images/213554.jpeg

http://img.xrmb2.net/images/746751.jpeg

 

Har pleid å bruke zalo og vann, og trodde det kom fordi vannet "tørket" for fort, og etterlot seg såpe, men har funnet ut at det ikke er casen. Har også prøvd med "bil shampoo". Jeg tror det kan ha noe med poleringen å gjøre, har brukt AutoGlym car polish og Turtle Wax. Noen forslag om hva dette kan være, og hvordan jeg kan fjerne det? Når bilen er våt, synes det ikke i det hele tatt, men kommer frem når jeg tørker bilen. Minner mest om vannsprut som har tørket, men det er mye hvitere og jeg veit det ikke er det :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, bruker du en vanlig gul svamp når du vasker bilen? Den tar veldig dårlig, er egentlig bare surr å bruke krefter på. Prøv en mikrofiber-svamp for å få vekk disse. Vreng opp svampen i en bøtte med vann og dypp i en annen bøtte med både sjampo og vann.

Svampen får du på Biltema, samme med sjampo. Kjøper du sjampo med voks i slipper du kanskje at det gjentar seg.

Lenke til kommentar

Har "multiforuma" litt og fått svar. Det viser seg at det er noe så lett som at jeg lar bilen tørke av seg selv, istedet for å bruke håndkle til å tørke, noe som etterlater seg "vannflekker" eller hva det heter på norsk. Men skal skaffe meg en sånn mikrofiber svamp i alle tilfeller, liker å ha det beste utstyret :D

Lenke til kommentar

Det der er vel kanskje enten såperester eller kalkrester fra vask. Hvis vannet du bruker til å vaske med inneholder mye kalk så er det viktig at det tørkes av etterpå, eller at bilen settes ut i regnvær i etterkant for å få det vasket av før det tørker. Du kan bruke lakkrensen til Autoglym til å fjerne det sikkert fordi den inneholder slipemidler som ganske effektivt vil fjerne alt som ligger i overflaten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...